Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babaprojekt indul!!! fórum

Babaprojekt indul!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯
2956. bobbancs
2010. ápr. 8. 20:16

Egyébként az orvos dologról: nálam is még mindig napirenden van.

Én SZTK-ba jártam, és teljesen elégedett vagyok az orvossal, akit kiválasztottam. Persze a műtétért fizettünk, de egyébként nem. És alapos, nem tűnt úgy, hogy amikor vizsgál, várná a pénzt.

Ami miatt viszont gondolkodom, hogy még egyszer ezt a szörnyűséget nem szeretném átélni. SZTK esetében 3 vetélés után van genetikai vizsgálat. A doki ebben is nagyon normális volt, mondta, hogy ő egyébként genetikus is, s a betegeinek el tudja intézni, hogy a 2. után elinduljon a kivizsgálás. De én nem akarom ezt még egyszer.

Ezért gondolkodom azon, hogy az Örs vezér térnél lévő családtervező alapítványhoz elmegyek (azt hiszem, alapítvány). Itt is kell fizetni, bár nem annyira vészes, és megcsináltatom ezt a genetikai vizsgálatot. Még gondolkodom rajta.

2955. bobbancs (válaszként erre: 2945. - Hnora)
2010. ápr. 8. 20:10
Ismerem az Anne sorozatot, van belőle 3 kötetem itthon, többször olvastam már, és láttam hétvégén szintén a könyvesboltban, hogy újra kiadták, elég szép kötésben, abből is be kellene szerezni néhány kötetet, főleg, hogy az a 3, ami van, nem egymást követi.
2954. bobbancs
2010. ápr. 8. 20:09
Sziasztok! Végre itt vagyok, vissza is olvastam, mert napközben nem nagyon volt időm. Megpróbálok mindent leírni, ami olvasás közben eszembe jutott, de felét úgyis elfelejtem :)
2953. levendula 30 (válaszként erre: 2951. - Hnora)
2010. ápr. 8. 19:58

HÁt igen,

az én uh időpontjaim akkor lesznek amikor a majdnem fogadott orvosom lesz a korhazban , ő fogja csinalni az ultrahangot , és majd akkor tudja meg,hogy már nem is vagyok az ő betege,akkor fogom megmondani neki, hogy mégse tudok magánrendelésre járni

basszus nekem még a havi szamlaim kifizetésével is nagy gondjaim vannak mostanában, szóval végképp nem tudok zsebbe nyúlni.

szertem ráérsz még orvost fogadni, van aki később fogad dokit

2952. hnora
2010. ápr. 8. 19:48
tényleg Betti, mikor mész orvoshoz?
2951. hnora
2010. ápr. 8. 19:46

Helló lányok!

Levendula, én is azon agyalok, hogy akkor most legyen-e magánorvos, de ha elkezdek számolni, akkor vizsgálatonként 10, plusz ennek 10-szerese a szülésért az 200, plusz 50 a szülésznőnek (az Imrében, ahol szülni szeretnék jobb ha szülésznőt fogadsz), és a magánorvosnál van úgy, hogy az ultrahangért is fizetned kell, és akkor még nem beszéltem az egyéb vizsgálatok esetleges feláráról, és már rögtön 300 körül jársz, és még egy rugdalózód sincsen...

Ma találkoztam a barátnőmmel, ő is oda jár, ahova én fogok, és azt mondta, hogy egy kisebb UH-ja van az orvosának (reméljük az enyémnek is).

Már gondolkodtam azon, hogy holnap felhívom az eredeti orvosom, elmondom neki, hogy nem szeretnék fogadott orvost, de a 8 hetes kontrollt még elvégezhetné az sztk-s rendelésén (elvileg a komplett terhesgondozást csinálhatom nála ingyen is, csak akkor nem nála szülök - na igen, ez sajnos így megy...). Csak gondolom beír a kiskönyvbe, azzal meg tök ciki odaállítani a másik dokihoz három nappal később... Nem tudom, mitévő legyek! :(

Reni, akár csinálhatjuk azt, hogy kiírom dvd-re és elküldöm neked, de az is lehet, hogy megkérdezem a húgom, hova lehet feltölteni, ahonnan utána te (vagy aki még szeretné, például Magicmag :)))) le tudod tölteni. Mondjuk 2 dvd, lehet jobban megérné kiírni és elbattyogni vele a postára :))) (a hasonlóságnak én is örülök, a baba dolgot meg se hallottam, hiszen nektek is lesz hamarosan :)))

Egyébiránt jól látom, hogy kezdünk fogyatkozni? Ez nem jó ám...

2950. levendula 30 (válaszként erre: 2945. - Hnora)
2010. ápr. 8. 19:20

Sziasztok,

Nóri, ez van az én fejemben is , van a 12 és 19 heti uh ,de a terhestanácsadáson vajon mit csinal velem a doki,mert hogy uh nincs az tuti...

szoval ha akarom latni,akkor fizessek ...

csak indokolt esetben ultrahangoznak szerintem

MOst akarok keresni Cegléden ultrahangos helyeket,de lehet csak a korhazban van,nemtudom.

2949. magicmag25 (válaszként erre: 2948. - Renibaba25)
2010. ápr. 8. 18:38

Sziasztok,en is nagyon szerettema Varatlan utazast!Viszont az Anne a Zoldorombol-t nem ismerem!Lehet lattam,de mar nem emlekszem ra...

Tegnap a nover baratnom megnyugtatott,hogy ne aggodjak,nem lesz komoly az a duzzanat a honom alatt...Remlem is...olyan sok az azegyhet,mire eljutok a dokihoz...:(Lehet elcserelem a muszakom valakivel,hogy el tudjak menni hamarabb.Na,ez egy jo otlet.Mi a parommal nagyon hasonloak vagyunk, sok mindent visszatartunk,egyszer meg csak kijon es akkor tuzet okadunk mind a ketten, jol kiveszekedjunk magunkat,utana jon "gyere bujjunk ossze,dragam"....kibekules...:D

2948. renibaba25 (válaszként erre: 2945. - Hnora)
2010. ápr. 8. 16:42

Nóri az Anne a Zöldoromból sorozatot valahogy el tudnád esetleg nekem is juttani, vagy honnan töltötted le?... én is szivesen megnézném

nagyon szeretem az ilyesmi könyveket, filmeket

2010. ápr. 8. 16:11

halihó...

Nóri mennyi hasonlóság van bennünk...csak én még nem vagyok babás:)

Betti igyál egy kis tejet, vagy rákcsálj kekszet... jobb ötltem nincs.. amúgy mikor mész a kis foltocskáddal dokihoz?

2010. ápr. 8. 15:21

sziasztok!

én naon kínlódok a hányingerrel és gyomorégéssel semmi nem segít... javasolták a narit még azt fogom...hátha

2945. hnora
2010. ápr. 8. 12:35

Sziasztok lányok!

Bobbancs, a Váratlan utazás szuper, ismered az "ős"-változatát, az "Anne a Zöldorombólt?" Én általános iskolás lehettem, amikor először adta a tévé (4 részes sorozat), utána minden évben volt egyszer, persze fel is vettük, nagy családi kedvenc volt. Most télen kattantam be és túrtam fel a neten valakit, akinek megvan, átmásolta nekem, úgyhogy már dvd-n is tudjuk nézni :))) Ja, egyébként mi újévkor dolgoztunk mindketten, úgyhogy szilveszter éjjel Anne-maratont tartottunk a szüleimmel :))) Most, hogy így mondod, megnézem, biztos van könyv-változata is!

Gombóc drága, ez nehéz ügy! Az nálam is bejött, hogy mindent rögtön de azonnal megbeszélünk, és a legkisebb sérelem sincs eltemetve. Nem tudom, hogy amit mondott milyen kontextusban hangzott el meg hogyan, de szerintem az is fontos, hogy életem párja tiszteljen engem és ne sértsen meg. Ha már most sokat enged meg magának, akkor mi lesz később???

Mi mindketten hajlamosak vagyunk a hisztire, ugyanakkor jól beszéljük egymás nyelvét, tehát csak kisebb súrlódások vannak köztünk. Talán egész kapcsolatunk alatt (ami 2,5 éve tart) volt 1-2 nagy veszekedés, borzalmasan nagy dolgokon, az egyik például azért, mert egy felstői tengerparti városkában nyaralás alatt szombat délután motorversenyt nézett:) Egyébként az élet alapvető dolgaiban egyezik a véleményünk, kivéve a pártpreferenciát, erről viszont nem beszélünk:)

Reni, jót nevettem a romániai helyzet leírásán :))) Igen, itt nem olyan vészes a helyzet, de ugyanakkor mégis vannak néha kellemetlenségek. Nekünk most derült ki, hogy a jövő hét csütörtöki időpontom az "csak" a nőgyógyászhoz szól, UH-ra ő majd külön ad beutalót és külön kell elmenni. De akkor mi a fenét fog csinálni velem??? Kézrátétellel vizsgál meg??? Komolyan ez nevetséges, a nőgyógyász egyik alap eszköze az ultrahang, nem is értem, hogyan lehetséges, hogy nincs a rendelőjében...

2944. renibaba25 (válaszként erre: 2939. - 85fe94f896)
2010. ápr. 8. 10:52

Gombóc nem egyszerű a helyzeted...nem is tudom mit mondjak

az esküvővel kapcsolatban nem tudom mi lenne a helyesebb... az talán biztos, hogy nincs értelme erőltetni, ha ő még nem érzi szükségét

van olyan ismerősőm (neativ példa) aki kikényszeritette a jegygyűrűt és a lagzi előtt egy hónappal mégis szétmentek...

persze olyan is van akik már 10 éve együtt vannak és csak most lesz a lagzijuk olyan párok után, akik sokkal kevesebbett voltak előtte együtt...

egyébként nem lehet hogy az együttélésetek miatt vannak feszülségek... ilyenkor az elején össze kell csiszolódni, nemhiába tartja a mondás "lakva ismerszik meg az ember"

nálunk apárommal egyébként jól bevállt és még a kapcsolatunk elején megbeszélt módszer, hogy ha valami felhuzzuk magunkat addig nem alszunk el, mik át nem beszéltük, le nem tiztáztuk a kis konfliktusainkat... igy a másnapot tiszta lappal kezdjük... és nem utólag tárgyaljuk meg adolgokat... mert ugye egy- két szót is félre tud érteni a másik... és utólag már nem is emlékszik rá, hogy miét és miért mondott ugy...

2943. bobbancs (válaszként erre: 2939. - 85fe94f896)
2010. ápr. 8. 10:46

Szia Gombóc!

Szerintem mindenképpen el kellene érned, hogy leüljetek megbeszélni, mert ha úgy döntesz, hogy együtt maradtok, a tüske akkor is benned fog maradni.

Sajnos én is ilyen voltam minden korábbi kapcsolatomban. Csak nyeltem a sérelmeket, aztán mindig betelt a pohár, és akkor borítottam. Onnan már nem volt visszaút soha. Amikor a férjemet megismertem, tudtam, hogy ezen változtatnom kell, mert ez a kapcsolat sem fog fél évnél tovább tartani. Nagyon nehéz volt, hogy le tudjak vele ülni megbeszélni a gondokat, de nagyjából sikerült, ezért vagyunk együtt 1 hónap híjján 7 éve :) (Mondjuk ő is elég toleráns)

2942. renibaba25 (válaszként erre: 2924. - Meronka82)
2010. ápr. 8. 10:45

olyan jól szidjátok a magyar egészségügyet, ..ezek szerint rosszabbat még nem tapasztaltatok... gyertek romániába

őszintén itt gyakorlatilag magánorvoson, magánkorházon kívűl jobban jár az ember ha máshova nem megy... azt sem tudom, hogy néz ki belülről egy itteni állami szakorvosi rendelő...

2941. renibaba25 (válaszként erre: 2938. - Magicmag25)
2010. ápr. 8. 10:40
Magicmag nyulagom, ne stresszeld magad... valószínű hogy csak egy megdúzzat nyirokcsomó.. amiatt hogy a hormonjaid meg voltak kavarodva, és most a mensi ezt is előhozta... persze a doki azért nem árthat, ha másért nem hogy megnyugtasson
2010. ápr. 8. 10:38

sziasztok

Bobbancs drága, szerintem most mindenképpen tedd félre azt a spórolást ey kicsit, szerintem lelkileg is szükséged, szülkségetek lenne valami lazulós nem figyelem mit mire költök periódusra, nem azt mondom hogy több 100ezret verj el:) de lehet elég lenne mondjuk egy fodrász, kozmetikus... vagy csak egy 1-2 napos kiruccanás valami szép helyre...

egyébként mi meg nagyn nem tudunk spórolni, persze a nagyobb dolgokat átgondoljuk , hogy hogy smint, mikor tudjuk megvenni, de mondjuk egy-egy kisebb dolgot ha szeretnénk nem mérlegelünk, ...talán ez azért alakult igy ki nálunk mert sohasem fix összeget kellett beosszunk egy hónapban... hogy tudjuk ennyi a keret az adott hónapra

2939. 85fe94f896 (válaszként erre: 2910. - Renibaba25)
2010. ápr. 8. 09:18

Sziasztok!

Reni Nóri hát kicsit rosszul eset az hogy olyat mondott nekem hogy eltűr engem!(Ez csak méregből mondta tudom csak rosszul esett nagyon)Engem szeressenek ne tűrjenek el!Mindig próbálok a kedvében járni de néha lehetetlen!Nálunk a fő probléma az esküvő!Én nekem egy nagy álmom ő meg nem akar!Pedig ha fordítva lenne és én megtudnám valósítani az álmát akkor én tuti megtenném!

Ő és én teljesen ellentétesek vagyunk!Lehet ezért működött eddig minden!Mi már 1 éve szétmentünk 1.5 hónapra amiből én léptem ki de nagyon sok szépet tett nekem amiért azt mondtam hogy próbáljuk meg újra!Eddig nagyon szép volt minden de most vagy front van vagy nemtom mi de valami hibádzik!Tudom vannak hullámvölgyek egy kapcsolatba de én nem szeretem azokat a napokat!

De a legrosszabb hogy nem lehet vele leülni megbeszélni a problémákat mert őt másképp nevelték!Húú csajok fogalmam nincs mit csináljak!Próbál már hozzám beszélni de én nem szólok hozzá csak amennyit muszály mert nagyon megbántott és még bocsánatot se kért!

Várom a jó ötleteket!:)))

Veletek mizu?Hogy vagytok csajok?

2938. magicmag25 (válaszként erre: 2924. - Meronka82)
2010. ápr. 8. 00:00

Szerencsere a parom itt van most,nem szeretnek egyedullenni ma ejjel.Megyek is aludni,o mar nagyban durmol...:)Probalok higgadt maradni es nem az egekbe tornazni a vernyomasom...

Koszi a biztatast.

A magyar rendszerrel kapcsoaltban igazad van.Tojnak a fejedre.Semmiketseg,ha nem fizetsz,nem is vagy erdekes.Remlem minden rendben lesz veled is.Drukkolok neked,hogy megoldodjanak a mensi problemaid.Joejt.

2937. bobbancs (válaszként erre: 2935. - Hnora)
2010. ápr. 7. 22:43

Akkor holnap, vagy jövő héten csütörtökön? Szorítani fogok, de az émelygés jó jel :) Én ezt hiányoltam végig :(

Aztán tényleg jó éjt! Reggel korán kel kelnem :(

2936. bobbancs (válaszként erre: 2933. - Hnora)
2010. ápr. 7. 22:41

Szeretem a jó hosszú könyveket. Az 1. részt 2 nap alatt olvastam el. Ezért igazából nehezen állok neki új könyvet olvasni, mert általában nem tudom letenni.

Egyébként anyu is mondta, hogy az 1. a legjobb.

Ha egyszer majd találkozunk, szívesen elfogadom a könyvet. Nagyon szoktam rájuk vigyázni :) Anyukám nyomdász volt, úgyhogy tiszteljük a könyveket :)

Ja és amit lehet, hogy megint elkezdek olvasni, szintén lányregény, filmsorozat is készült belőle, biztos emlékszel rá, az a Váratlan utazás.

2935. hnora (válaszként erre: 2934. - Bobbancs)
2010. ápr. 7. 22:38
csütörtökre kaptam időpontot, a szent imre sztk-rendelőjébe megyek. Sajnos nem ahhoz, akihez eredetileg akartam, nála csak április 30-ra volt időpont. A fizetős dokiról egyelőre lemondtam, bár ez még változhat...
2934. bobbancs (válaszként erre: 2932. - Hnora)
2010. ápr. 7. 22:35

Jó éjt neked is!

Egyébként mikor mész legközelebb dokihoz? Biztos írtad, de sajnos az utóbbi időben mindent csak hiánypótlásként csináltam, és szinte mindent elfelejtettem.

2933. hnora (válaszként erre: 2931. - Bobbancs)
2010. ápr. 7. 22:35
Szerintem a 3. jobb mint a 2., de az első viszi a pálmát :))) jó sok oldal, tehát ár-érték arányban is megéri !!! de ha gondolod, szívesen kölcsönadom :)
2932. hnora
2010. ápr. 7. 22:33

az előbb küzdöttem le az eddigi legnagyobb hányingert. émelyegve nem lehet aludni :) meg jót tesz nekem az itthonlét, csomót alszom napközben :)

de most megyek, tényleg alszom

jó éjt neked :) és olvass piszkos fredet :)))

2931. bobbancs
2010. ápr. 7. 22:32

Szemeztem múlt hétvégén a 3. résszel a könyvesboltban, de tudod, a spórolás. Így a 2. részt megvettem magamnak (az elsőt csk kölcsön kaptam).

Rejtőt még régebben, legalább 10 éve olvastam, akkor nem fogott meg. Lehet, hogy újra meg kellene néznem egyet.

2930. bobbancs (válaszként erre: 2929. - Hnora)
2010. ápr. 7. 22:30
Nóra! Tesséék menni aludni! Egy kismaminak ilyenkor már ágyban a helye! De azért örülök, hogy még itt vagy!
2929. hnora
2010. ápr. 7. 22:28

jót nevettem a mesterfokon-spóroláson :))) viszont tudod, hogy az Alkonyatnak van 3. része is? (és jön a 4. is, mi már azt várjuk - ugyanis a férjemet is beszippantotta a vámpírvilág :)). Harry Potter nekem egy szerelmi bánatban segített még 19 évesen, de a lányregények se rosszak, Jane Austen, Bronte nővérek. Vagy tudod mi még irtó jó? Rejtő Jenő! Valamelyik hétvégén volt egy olyan sztori (megtörtént, írtam róla!), hogy a srácot megkéselték, és utána bement a kocsmába, majd kért egy sört.

Az egyik kedvenc nagyfőnökömmel egész délután Rejtőt idézgettünk. Tudjátok, amikor Piszkos Fred bemegy a kocsmába:

- Uram, a késemért jöttem.

- Hol hagyta?

- Valami matrózban.

- Milyen volt a nyele?

- Kagyló.

- Hány részből?

- Egy darabból készült.

- Akkor nincs baj. Megvan a kés!

- Hol?

- A hátamban.

- Köszönöm...

- Kérem... A csapos mesélte, hogy milyen szép kés van bennem. Egy darab húszcentis kagylóritkaság.

Bocsánat, muszáj volt bemásolnom! Annyira jó:)))

2928. bobbancs (válaszként erre: 2923. - Hnora)
2010. ápr. 7. 22:18

Hát a könyvek: mindenképpen a könnyebb olvasmányokat szeretem, amin nem kell gondolkodni, hanem teljesen kikapcsol. Úgyis egész nap agyalok, olvasás közben nem erre vágyom. Tehát szépirodalmat csak ritkán olvasok, csak ha a férjem rábeszél valamire. Az utóbbi egy évben újra elolvastam a kedvenc lányregényeimet, a Harry Potter sorozatot, CSI könyveket, illetve utoljára az Alkonyat 1-2. részét. Szóval összességében sokat olvasok, s általában ugyanazokat a könyveket olvasom újra és újra, ritkán bővítek a repertoáron.

A spórolás pedig tényleg kissé beteges nálunk, mindketten ilyenek voltunk mielőtt megismerkedtünk, aztán együtt mesterfokra fejlesztettük :) De most tényleg jól esne a lelkemnek egy kis lazulás :) Hétvégére lehet, hogy valamit kitalálok :)

2927. bobbancs (válaszként erre: 2922. - Magicmag25)
2010. ápr. 7. 22:12

Magicmag! Próbálj megnyugodni! Talán csak egy nyirokcsomó. Illetve nekem nyáron az orvosom megnézte a cickókat is, mikor rákszűrésre mentem, s mondta, hogy nézzem minden hónapban, de nem mindegy, hogy mikor. Mensi után kell nézni. Szóval gondolom, hogy a hormonok is befolyásolják.

Nálunk is a családban szinte mindenki rákban halt meg. Én is aggódom emiatt. Nekem a nyakamon van egy csomó, babszemnyi méretű, de már nagyon rég óta. Szerencsére nem nő.

❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook