Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Babapiskótás mézes krémes recept

Babapiskótás mézes krémes recept

A Babapiskótás mézes krémes hozzávalói:
Mézes lapok:

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál méz
2 tojás
20 dkg porcukor
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg finomliszt

Krém:

3 tasak vaníliás pudingpor
1 liter tej
25 dkg vaj (vagy margarin)
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Rétegezéshez:

20 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma

Máz:

20 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz


A Babapiskótás mézes krémes elkészítési módja:
Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lisztet adhatunk hozzá pluszban, hogy könnyen gyúrható legyen (ne ragadjon a kezünkhöz). Kettéosztjuk.

Kb. 35×35 cm nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!!

A krémhez a pudingport és 2 csomag vaníliás cukrot először kevés tejben simára keverjük. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni!!

Amíg a puding hűl, addig elkészíthetjük hozzá a vajkrémet. A margarint/vajat, porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot egy tálba tesszük. Habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz, és krémesre keverjük.

A krém felét rákenjük az egyik mézes lapunkra, majd a rumos tejbe áztatott babapiskótákkal lefedjük. Erre óvatosan rákenjük a krém másik felét. A másik mézeslappal lefedjük, óvatosan rányomkodjuk. Folpackkal körbetekerjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.

Másnap reggel elkészítjük rá a csokimázat. A csokimáz összetevőit egy kis lábosba tesszük, és kis lángon összemelegítjük. Még forrón a süteményünk tetejére csurgatjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

Ezután már szeletelhetjük! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 18. 06:30

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook