Bababorzalom - Avagy minden, amit a babákról nem akarsz tudni (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Bababorzalom - Avagy minden, amit a babákról nem akarsz tudni
Már nem azért, de a naplóját nem hiszem, hogy minden kommentelő végigbogarászta, én sem tettem.
Én és még szerintem elég sokan arról írtunk véleményt, hogy a cikkben sok igazság van (én csak gondolom, de sokan tudják), és, hogy nincsen abba semmi gond, ha valaki ki meri mondani. Erre most már ott tartunk, hogy nem is ez a téma...
Egyébként köszi a minősítést! :D
Azok nem akarják megérteni, hogy ez mekkora gáz, akik
1. vitatkozni járnak ide, mindegy milyen téma, ők nem értenek egyet senkivel
2. ugyanolyanok, vagy hasonlóak, mint a topik indító
Nekem még csak most sikerült elolvasnom a cikket, de semmit bántó vagy szégyelni való dolgot nem találok benne. Sajnos néha nálam is elszakad a cérna, nem könnyű két kisgyerekkel, segítség nélkül, mert ha apa nincs itthon, akkor magunk vagyunk. Egyedül kínlódom a fürdetéssel, az etetéssel...stb. Persze ezt nem panasznak szánom, de van, hogy én is úgy érzem, nem bírom tovább. Azután persze pár perc múlva nyoma sincs semmi bajnak, de hát kivel nem esik ez meg?
Azt mondják sokan, hogy tudnia kell egy nőnek, ha gyermeket vállal, mit vállal. De ez hülyeség. Én annak idején úgy képzeltem el, hogy majd sokat játszunk, nevetük minden jóban részesítem majd és az egyszer sem jutott eszembe,hogy beteg lesz, kórházba kerülünk, hogy fogalmam sincs miért ordít órák óta....
Szóval kövezzettek meg, de én azonosulni tudok a cikk írójával.....
KEVÉS GOND???????? MIT NEVEZÜNK GONDNAK??
NEHEZEN KEZELHETŐ? EGY CSECSEMŐ??
Mazsinka, nem tudom, hol van az a "nem nálunk". De nálunk nincs elég bölcsőde sem, miközben a várandósság-gyed-gyes ideje alatt indokolás nélkül lehet "Isten hírével" menni. Közben a nagymama még "munkakorú", a babysitter átlagfizetésből megfizethetetlen. És a statisztika szerint közel sem születik "annyi"gyerek, sőt...
Amikor "nálunk" néhány hetes baba mellől vissza kellett mennie dolgozni az anyának, szégyen volt, ha nem volt munkája... most van, aki nem azért van gyesen, mert akar...
És egyébként én is túléltem, bár akkor az apám még el tudta tartani a családját önmaga.
...én nem akarok beszólni neked! :) Aki nem érzi így néha magát, az hazudik! A gyerek a legnagyobb kincs, a legnagyobb csoda, soha senkitől nem kaphatsz olyan őszinte szeretetet mint tőle...de talán soha senki nem tud felbosszantani sem úgy mint néha ő. :) A két pont között lüktet az anya baba élet, persze javarészt az imádat bűvkörében, néha elkapva csak gyengébb idegszálakat egy-egy táncra.
Örülök az őszinte, nem méztől cseppenő cikkednek!
Ha már ilyen bunkó vagy(nem lehet mást mondani erre) akkor arra is felfigyelhettél volna ,hogy mikor lettek felrakva azok a képek.Bizony nálam minimum 4 gyerek van mindíg ,de általában több is. Azon kívül hogy nevelem a sajátjaimat plusz egy olyan "anya" gyerekét aki gondolkodás nélkül a kórházban hagyta a 6. gyerekét is ,még vállaltam más hisztis anyukák gyerekeit is időnként hogy el tudjanak menni fodrászhoz meg ki tudjanak takarítani otthon (persze ezt nem ingyen). Ennek ugyan már vége ,mert az én energiám is véges és kell a gyerekeimre,de képzeld a 4 gyerekem elvan magában. a 11 és 12 éves játszik az udvaron egésznap az 5 évessel,ha éppnem bringázni mennek a haverokkal vagy focizni. A kicsi pedig 3 órát alszik napközben egyszerre,amikor mindenre jut időm.Pl főzni ,vagy netezni.Délelőttöt végigtakarítottuk a gyerekekkel együtt (fiúk),a nagyok a szobájukat rendezték a kicsi a játékait rakosgatta és kivitte a szemetet a picike pedig tologatta a porszívót . Rend lett ,kész a mosás,nem haltunk bele,végig együtt voltunk és rendben van a lakás. MOst pedig már csak a főzés marad ami max 1 óra ,és van rá 3 órám. A nagyobbak meg már piszkosul nem akarnak anyával játszani.
Egyszóval mindent meg lehet oldani és nem szerencse kérdése hogy kinek milyen a gyereke.Nem mondtam hogy az enyémek mintagyerekek de nem is szeretnék olyanokat. HA viszont nagyon bunkó szeretnék lenni és is idézhetnék a hozzászólásaidból hogy mi is az ami téged érdekel,de nem süllyedek a szintedre. Utolsó gusztustalan dolog a legféltettebb kincsinket felhasználva támadni a másikat!
Sokan nem ülnek itthon 3 évig az anyagiak miatt.nem midnen baba lesz egész napos bölcsis és te vagy eltájolva.2-3 éves ygerek igényli a társaságot és elvan a bölcsiben a többiekkel.Aki szerencsés és megteheti,úgyis csak fél napra adja be.nekem az első is félnapos volt, a kislányom is az lesz,napi pár órás,mert a munkából adódoan belefér.
Senki nem mintaanya és senki nem akar az is lenni,csak iygekszik jó lenni.
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- Mi az, amit még mindenképpen meg akarsz tenni mielőtt meghalsz?
- Kedves emlékek történetek, szerelemről, babákról az életről.Meséld el.
- 2010. márciusában született babákról