Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bababiztos lakás - a gyerekszoba fórum

Bababiztos lakás - a gyerekszoba (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Bababiztos lakás - a gyerekszoba

2007. ápr. 14. 16:02
Sziasztok. Képzeljétek, megokosodott,a fiam. Oda jutotunk, ami tilos,az tényleg tiloos és nem is bántja. Mostmár 17hós, és megy, szalad mindenfelé. Félig sikerült csak elpakolni előle, de már nem bánt semmit. Szépen szótfogad mindenben. Köszi az eddigi tanácsokat is.
2007. febr. 16. 16:53
Nekem kettő kislányom van. Amikor az első egy éves lett, vagyis, amikor elkezdett járni, épp akkor költöztünk külön lakásba. Ez azért volt jó, mert így kimondottan bababiztossá tudtuk alakítani. Az volt az első szempont, hogy a Fanni hogy éri el, milyen kárt tehet bútorban, vagy a bútor a Fanniban. Már csak akkor kell izgulni, amikor túl nagy hévvel veszi be a kanyarokat és elcsúszik a parkettán. A másik kislányom, Hédi még csak 4 hónapos. Nála még nincsenek ilyen veszélyek. Majd, ha ő is elkezd járni, újra kell rendezni a bútorokat, amik azóta máshova kerültek.
6. 70f88a822c (válaszként erre: 5. - RareMama)
2007. jan. 29. 06:54
...és még ezek után is nap mint nap számos meglepetés ér majd bennünket, és elképedünk gyermekünk találékonyságán (kit pici fiam van, a ház teljesen átrendeződött:)
2007. jan. 29. 05:14

Oké,amig próbálgattam a belépést,hogy irhassak ide okosat,addiog az ölemben ülő 6 hónapos leány gyermekem sunyin elérte a fél méterre lévő ceruzát,és ébb vette a szájába mikor ránéztem.

Ez nem vicces,de én nagyon elkezdtem röhögni,hogy itt olvasom a veszélyeket ,közben a gyerek az ölemben lopizik az asztalról jóó hegyes ceruzát...

Amit irni akartam: érdemes négykézláb szélpen végigmászni a lakást, sok dolog csak úgy tünik fel ,ami amúgy kiesik egy felnőtt látószögéből.

*

4. Ditke62 (válaszként erre: 3. - Hdm0123)
2007. jan. 25. 14:42
Nálunk az olyan helyiségekből ahol műszaki cikkek vanank egyszerűen ki voltak/vannak tiltva. Tv csak a hálószobánkban van, 2 éves koruk után engedtem csak meg a tv-zést, azt is csak úgy, ha én is ott vagyok. A dolgozóban van a számítógép, meg a könyvek, iratok, oda be sem teszik a lábukat. A nyppaliban meg csak olyan dolgok vannak amivel bármit csinálhat, hifi elérhetetlen magasságban (még nekem is :)) ). Így mivel nem jut a műszaki cuccok közelébe nincs is kísértés. A konyhát ha nem vagyok ott bezárom, oda is csak akkor jönnek, ha velem vannak. A nappali és a gyerekszobák az ő területük, a nappaliban is van egy sarok ahol a játékosdobozaik vannak, van egy polc ahol az ő könyveik vannak.
2007. jan. 25. 14:07
Nálunk sajnos nem teljesen ez a helyzet.A kisfiam (14hónapos)most kezdte a totyogást, és mindegy hogy mivel játszik.Napközben ritkán vagyunk otthon, sokat utazunk, és mindent szerelünk.Az asztalról lekerült már a terítő is, minden műszaki dolog érdekli őt, azt sajnos nem tudom eltüntetni.(számítógép, házimozi, nyomtató)ezekkel mit csináljak? Amennyire lehet bababarát mindem szoba, de nem minden tüntethető el.Rengeteg mindentől el van tiltva, de a falnak beszélek néha, nem a fiamnak. Mit tegyek? Írjatok!
2007. jan. 15. 13:16

A mi házunkban az emeleten van a gyerekszoba így Lilit sosem hagyom ott egyedül játszani, hiszen napközben mi lent tesszük a dolgunkat. Ettől függetlenül a lépcsőre rácsot szereltünk, hogy se fölfele, se lefele ne tudjon egyedül elindulni. Ez retesszel záródik, amit a kishölgy nem érhet el.

Mi szinte minden szobát "bababaráttá" változtattunk, még a nagymama szobájában is csak olyan dolgok vannak elérhető magasságban, melyek nem veszélyesek.

Napközben egyébként többnyire a nappaliban tartózkodunk, leginkább ez Lili birodalma, hiszen itt rengeteg játék található, saját kuckója is van itt.

Mi sehova nem tettünk sarokvédőt, lehet hogy hoba volt, de szerencsére eddig nem volt rá szükség, és most már elég nagy ahhoz a kisasszony, hogy ne is kelljen.

Miután sosem hagyjuk egyedül könnyen el tudjuk kerülni a baleseteket, és szerintem ez mindennél fontosabb.

1. Hoxa
2007. jan. 9. 13:35
Minden szülő szembesül egy idő után azzal, hogy gyermeke a fekvő helyzetét megunva, felváltja azt előbb a kúszással, mászással, majd a totyogással. Ez remek dolog, ám fel kell mérni az ezzel járó veszélyeket is a lakásban. Mit érhet el a gyermek? Elsősorban mivel okozhat magában kárt? Másodsorban milyen jelentős károkat okozhat a lakásban?

Ugrás a teljes cikkre: Bababiztos lakás - a gyerekszoba

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook