Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baba velünk vagy külön szobában? fórum

Baba velünk vagy külön szobában? (beszélgetős fórum)


2014. jún. 25. 16:59
Nálunk alapból úgy volt tervben, hogy kiságy a szobánkban lesz 6 hónapig. Jövő héten lesz 5 hónapos, és sajnos leszoktatta magát a kiságyról... Nem hajlandó sehol aludni, csak a nappaliban a járókában... Mellettünk sosem aludt, én nagyon félek hogy ráfekszünk, ösztönök ide vagy oda... A párom néha leüt alvás közben,és nem egy jó érzés :D Babának lehet sok lenne Apa legyintése,ezért ha el is alszanak együtt,azonnal teszem át máshova. Na meg persze a légzésfigyelő mániám... Nem alhat sehol,ahol nincs figyelve. szóval úgy néz ki, hogy 5 hónaposan kiköltöztette magát a szobánkból :D Most gondolkozok, hogy a szobájába viszem esténként a járókát, mert eddig mi nem tudtunk se tv-zni ,semmit este a szobánkban, pedig olyan jó volt. Vigyázzban mászunk az ágyba, nehogy recsegjen,vagy felébredjen.. Hát most ez van a nappaliban. Este 9től csend és nyugalom,mivel amerikai konyhás,ezért se pia,se kaja :D Kicsit morbid,hogy kiszorulunk mindig valahonnan. Na de olyan édesen alszik. És mivel még csak a 2. nap volt, ma fogom kipróbálni a külön szobát. :) Remélem ott is olyan jól fog aludni,mint a nappaliban. Úgy tűnik a 60X120-as kiságyat kinőtte. Kb 20 percet alszik benne, beszorul valahova, és ébredés. :( Szóval maradt a járóka (remélem egy darabig még nem növi ki) :D
25. a8103
2014. jún. 25. 07:06

Terhesen eldöntöttem, hogy a fiam külön szobában fog aludni, és nem lesz cumija. Aztán az első éjjel cumival a szájában, köztünk aludt :) - ennyit az elvekről...

A cumit 3 évesen tudta letenni gond nélkül (nem erőltettem előtte), viszont a köztünk alvás még mindig mindig megvan :( Már 4,5 éves, és őszintén, nagyon zavaró, egyikünk sem tudja normálisan kipihenni magát - no meg a házaséletre sincs jó hatással :( Próbáltuk már különféle módszerekkel rávenni, hogy aludjon a szobájában, de sajna még nem jött össze :((

2014. jún. 25. 07:01
indulasnak termeszetesen veletek,majd kesobb kulon szobaban.
2014. jún. 18. 21:56
Mi külön szobába tervezzük tenni őfelségét :)
22. Hunyorka (válaszként erre: 7. - F65231edcb)
2010. aug. 11. 07:16
Nekünk nem volt légzésfigyelőnk, de így is külön szobába tettük Hunort. Én elég rossz alvó vagyok úgyhogy 2-3 óránként mindig ránéztem. Nem okozott gondot sem a külön szoba, sem az éjszakai kelés. :)
21. Hedi13 (válaszként erre: 19. - Bcicus)
2010. aug. 10. 20:59
Hát igen, én is várom, hogy külön szobába rakjuk a kisfiam és legyen saját birodalma. Remélem hamarosan így lesz! :)
20. Piglet001 (válaszként erre: 19. - Bcicus)
2010. aug. 10. 20:16
Igaz. Az ember úgy is "lábujjhegyen" csinálja, amikor nem is alszanak vele egy szobában a gyerekek. Hát még, ha mellettünk lennének... :)
19. Bcicus (válaszként erre: 17. - Hedi13)
2010. aug. 10. 16:57
Mert pl nálunk vannak kutyák, akik bejöhetnek a hálóba, a gyerekek szobába viszont nem. Meg egyáltalán szerintem egy gyereknek semmi keresni valója a szülők hálójában. Én sem aludtam soha a szüleim hálószobájában, hogy lehet, úgy pl szexelni, ha ott a gyerek. Kizárt. Soha nem alhatna velünk ha gyerekünk lenne.
2010. aug. 10. 13:04

Nálunk a lány külön ágyban alszik újszülött kora óta de egy szobában,neki ez nyugtató és elfér...

majd talán tavasszal ha lefestjük a kisszobát átkerül,de még nem..

17. Hedi13 (válaszként erre: 16. - Bcicus)
2010. aug. 10. 13:01
Szerintem csak az veszélyes, ha magunk mellett altatjuk az ágyban. Ha egy szobában alszik a baba a szülőkkel, az mitől lenne veszélyes?
16. Bcicus
2010. aug. 10. 12:08
Nekünk nincs gyerekünk és egyre inkább úgy néz ki, hogy már nem is lesz, dem ikor még azthittük, hogy lesz majd megbeszéltük, hogy nem alhat a mi szobánkban. Senkinek sem lenne jó. A babának veszélyes minket is zavarna a magánéletben és még sorolhatnám.
15. Bebe83 (válaszként erre: 12. - Jozsi.38)
2010. aug. 10. 09:14
Nalunk ugyanez a helyzet de kb 8 honaposan kezdodott, 3-4 hetig minden ejszaka fenn volt 2 orat es emellet meg 1-2 x megebredt inni meg meg 1-2x szopizni. Most 10 honapos es kezdem beszoktatni magam melle. Ha mellem veszem elalszik ha kint hagyom meg masfel -2 orat kint vagyok az agya mellett. En az alvast valasztom, mert 10 honapos es azota meg nem aludtam egyszersem reggelig. Ha 4 oraig alszik akkor mar boldog bagyok! Az akinek a gyereke alszik az nem tudja mi az hogy mindjart 1 eve nem alszok es meg lehet meg 1 evet nem fogok!!!
14. Hedi13
2010. aug. 10. 08:55

Mi egy szobában alszunk a kisfiunkkal (5 hónapos), de külön ágyban alszik. Soha nem altatjuk magunk mellett. Kezdetektől ragaszkodtam hozzá, hogy tanulja meg, hogy a kiságyban aludjon el. Ha nagyobb lenne a lakásunk, már biztos külön szobába tettük volna, de egyenlőre ez nem kivitelezhető. Nekem nagyon jó, hogy egy légtérben vagyunk, mert ha már mocorog, fent van, azonnal meghallom (ébren alszom :)) és megyek is hozzá. Így nem is sírdogál, mert nem váratom meg.

Szerintem az első hetekben nem gond, ha egy légtérben van a baba a szülőkkel, úgyis sokszor kell kelni hozzá. Később, ha van rá mód ajánlott külön szobába rakni.

13. f65231edcb (válaszként erre: 10. - Piglet001)
2010. aug. 10. 08:45
Máté is már 9 hetes korától átalussza az éjszakát:)
2010. aug. 10. 08:19
na én leszek az ellenpélda. mindkét fiamatmagam mellé vettem éjszakára, én így tudok jól aludni. a nagyobb 3,5 éves az öccse születésekor simán átszoktattuk a saját ágyába. a kicsi 10hónapos, nem akartam beszoktatni de muszáj volt, mert 2hónapos koráig minden hajnalban 2-4ig fent volt.nem sírt csak jól érezte magát, én kevésbé és az éjszakai alvásra szoktatást csak így tudtam megoldani
11. Piglet001 (válaszként erre: 4. - Hunyorka)
2010. aug. 10. 08:09
Igen, igazad van, előttem is van ilyen példa...
2010. aug. 10. 08:08

Sziasztok! Nekünk két lányunk van, mindkettő az első pillanattól külön szobában alszik. És szerintem talán pont ennek köszönhető, hogy nagyon hamar leszoktak az éjszakai evésről, így én is többet tudtam pihenni. Volt olyan is, hogy mire átértem a szobájukba (kb. 10 másodperc) addigra abba is hagyták a sírást és maguktól aludtak zovább. Ha mellettem lettek volna, akkor azonnal felkapom és ezt megszokták volna, akkor lehet, hogy még moist is kelnénk éjjelente.

A másik véleményem pedig az, hogy attól, hogy imádjuk a gyerekeinket, azért még nem csak körülöttük forog a világ. A férjem dolgozik, nekem egész nap a gyerekekkel kell foglalkoznom, főzni, mosni, takarítani, sétálni menni stb: hogyan csinálnánk ezt, ha éjjel nem tudnánk magunkat kipihenni, mert köztünk, vagy mellettünk alszik a gyerek?

2010. aug. 10. 07:38

Sears:

Éjszakai gondoskodás


Nálunk nagyon szépen lekövethető az önállósodás. Velünk alszik még, de rengeteget változott az utóbbi időben, lassan saját ágyba szeretne menni és aztán majd úgyis külön szobába. Sears is kétéves korra írja ezt az önállósodást. És ami nagyon fontos, hogy ez az ő döntése, nem én erőszakolom rá. Kistesóval is így leszünk. Nekem ezt súgta az anyai ösztön. Nem tudnám külön tenni és nagyon jókat alszunk együtt. De ez egy kényes téma és nagyon egyedi.

2010. aug. 10. 07:37
Bár van gyerekszobánk, még nem költöztettük át, pedig 7 hónapos. Apát csak olyan 2 hétig zavarta az éjjeli etetés, mert neki kellett eleinte éjjel kivenni a kiságyból, amíg én kicsit összeszedtem magam. Aztán fel sem tünt neki, hogy voltunk ébren babukával. A saját ágyában alszik, ha reggel felkel és még alszunk, akkor csendben eljátszik, felül, nézelődik. Ha nagyon éhes, csak annyit mond: He :) Este 9-10-től reggel 6-ig simán alszik 6 hetes korától. Így sok ok miatt még egy szobában van velünk. Ja és a szobánkban van klíma, ebben a melegben ő sem bírna pihenni külön szobában enélkül.
2010. aug. 10. 07:36

Nálunk az első naptól külön szobában alszik Máté.

Igaz, egy pici, 2 szobás lakásban lakunk, van légzésfigyelőnk is.

El nem tudnánk képzelni, hogy Máté közöttünk alszik, illetve a mi szobánkban.

Bizony keltem 3 óránként én is éjjel szoptatni, de nem volt nagy távolság a 2 szoba között:)

2010. aug. 10. 07:07
Nálam mondjuk nagyon sokat befolyásolt az,hogy velünk egy szobában van,hogy nem vettem légzésfigyelőt. Nekem így sokkal nagyobb nyugalmat adott a dolog. Meg nem beszélve arról,hogy a Manókám nekem szabályszerűen 2 óránként kelt és hamikázott ezerrel :-) Így nekem könnyebb volt odarakni magam mellé,Ő szopizott,mellettem volt! Ez valahogy nekem megnyugvás volt. Még a mai napig is :-)
5. MMea (válaszként erre: 1. - Baby0309)
2010. aug. 10. 07:07

Nálunk már úton van a baba, de az nem is volt kérdéses, hogy külön szobában legyen. A párnak is meg kell, hogy maradjon a saját tere, szobája és a babának is jó, ha az elejétől a saját kis szobájában van. Arról nem is beszélve, hogy az apuka aki hétközbe dolgozik, tudjon éjszaka pihenni.

Ismerek egy közeli párt ahol már 5 éves a gyerek, de a gyerek kiságya érintetlen, mert a pici mindig velük aludt, a mai napig és nem tudják átszoktatni a gyerekszobába. Az együtt alvást a picivel semmiképpen sem tartom egészségesnek.

2010. aug. 10. 07:02

Szia!

Mi kezdettől fogva külön szobában altatjuk a manót. Sokkal nyugodtabban alszik, mintha mellettem lenne. Én részben azért döntöttem így, mert a barátnőmnél láttam, hogy ők egy szobában aludtak és a mai napig nem tudják külön altatni a gyereket pedig már 4 éves.

2010. aug. 10. 07:01

szia!


bár nekem még nincs gyermekem, de a családban (párom tesóinál) van mindkettőre példa


egyikőjüknél külön szoba van, másikójuknál kettejük között alszik...

természetesen nagyon kényelmes, hogy amíg kétóránként eszik, ott fekszik melletted és amikor csak kell szájába adod a cicit :)


csakhogy később nagyon nehéz lesz kiszoktatni onnan... meg nem hiszem, hogy nyugodtan lehet úhy aludni, hogy közvetlenül melletted fekszik egy kicsi test :) mindig vigyázban alszanak...

persze ez a másik véglet...


nem azt mondom, hogy a másik gyerkőc sosem kötött ki a szülők között az ágyban, de láthatóan nagyon jól működik a különszoba dolog...


ha nem is külön szoba, de külön ágy mindenképpen jó, szerintem, én is ezt követem majd...


kell a gyerkőcnek is, és a párnak is külön "tér"

2010. aug. 10. 06:59
Amikor megszületett a kislányunk, mindenképpen a szobánkba szerettük volna tenni, hogy közel legyen, figyelhessük a lélegzetét, minden mozdulatát, stb. Az első 3 hétben mellettünk is aludt mózeskosárban, aztán viszont külön szobába tettük. Igazából a védőnő tanácsolta (nagy tapasztalattal), hogy a saját életterünket ne forgassuk fel azzal, hogy babókát velünk egy szobába altatjuk, odaszoktatjuk. Soha nem etettem 2 óránként, inkább 4 óránként éjszaka, felkeltem, megetettem, visszatettem a kiságyba, és mentem át a mi szobánkba. Szerintem nagyon jó döntés volt, mert így Hanna már régen tudja, hogy melyik az Ő szobába, nem lesz gond majd külön tennünk később. Olyat is tudok, akik egy szobában voltak a kislányuk 1 éves koráig, és semmi gond nem volt a másik szobába való átköltözéskor. Sőt! :)
2010. aug. 10. 06:52

Sziasztok!

Szeretném olyan anyukák véleményét olvasni,akik úgy döntöttek,hogy az újszülött babájukat külön szobába költöztették.Miért döntöttek így és hogyan oldották meg az első hónapok nehézségeit éjszaka(Pl:2 óránkénti etetés stb)? Személy szerint én el sem tudnám képzelni,hogy nem a mi szobánkban(szinte mellettem) alszik a gyerekem míg csecsemő(hisz szüksége van az anyai közelségre),bár én tartom azt a véleményt is,hogy ezért nem fog nehézséget okozni a későbbi külön szobában való alvás. Legalább is remélem :-)Szóval kíváncsi lennék,hogy ki hogyan oldotta meg ezt a kérdést és ki miért döntött ez együtt ill. külön szoba mellett :-D

Szép napot Mindenkinek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook