Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babatervezés 2021-2022 kezdőként fórum

Babatervezés 2021-2022 kezdőként (beszélgetés)

4434. Timcsi17
2021. szept. 7. 15:32
Szerintetek érdemes meg tesztelgetnem?
4433. Timcsi17
2021. szept. 7. 15:29
Sziasztok ismét én vagyok csináltam egy tesztet de nem tudom el dönteni mert olyan mintha halványan ott lenne a csik de alig látszik.
4432. Dreamerlady (válaszként erre: 4430. - Nella29)
2021. szept. 7. 15:11

Nagyon bejön, ilyen igazi kis adat mániás a csaj, mint én. 😄😄 Azért viccet félretéve, én nem szeretem az orvosi jóslatokat, ha ilyet akarok, elmegyek egy jóshoz. Egészségügytől pontos adatokat várok, hogy saját preferenciáink alapján meghozhassuk a legjobb döntéseket.

Szuper ez a könyv, igazán köszi Nella.☺️

De jó, hogy van már képletek végre!! Szabad esetleg megnézni? ♥️

4431. Panna07 (válaszként erre: 4429. - Dreamerlady)
2021. szept. 7. 15:10

A terhesség lefolyása még ma is egy-két homállyal jár, ezért sincs mindenről tény, hanem ilyen vagy olyan orvosi álláspont.

Jó ötlet az elején táppénzre menni, a stressz semmikor sem tesz jót, nemhogy terhesen. Persze nem azt mondom hogy bajt okozna a picinek mindenképp, de ha meg lehet kímélni magunkat egy stresszforrástól, akkor miért ne. Nálam amúgy nagyon durva stressz volt a legelején, csak az olyan helyzet volt hogy nem lehetett elmenekülni előle. Egy szerdai napon volt a vérvétel a lombikos intézetben, nagy boldogság volt, de pont utána, még aznap megtudtuk hogy férjem nagyszülei betegek, majd teszt alapján kiderült h covidosak, nagyon aggódtunk, rövid idővel ezután férjem papája meghalt. Ezután rettegtünk minden nap ha hívás volt, hogy mi lesz ezután, majd az első ultrahang után a mamája is meghalt. 😭😭😭 Szörnyű időszak volt, mert én is nagyon szerettem őket, férjemnek papája volt a példaképe. Szerencse a szerencsétlenségben h a stressz, a sok sírás nem okozott gondot a terhességnél, vigyáznak ránk odafentről.

4430. nella29 (válaszként erre: 4429. - Dreamerlady)
2021. szept. 7. 14:44

tényleg? és tetszik a könyv? én szeretem benne, hogy tényeket és adatokat, orvosi kutatásokat vesz alapul, nekem is kellenek a konkrétumok :D

nem adtak fotót, de a doki megengedte, hogy lefényképezzem a monitort, de már ezért is hálás voltam, mert apuka megölt volna, ha nem viszek ma sem haza semmit :D

4429. Dreamerlady (válaszként erre: 4426. - Panna07)
2021. szept. 7. 14:38

Ja, értem már… ettől amúgy nettó megőrülök. Elég idegesítő, hogy ahány doki és asszisztens, annyi mindent mond.

Én most a Nella által ajánlott közgazdász csaj által irt könyvet olvasom babavárás témában. Jómagam is közgazdász végzettséggel rendelkezem félig meddig, így jobban szeretem, ha a dokik tényeket közölnek. 😄😄

Hasonló ilyen topic egyébként, hogy árt-e a magasfokú munkahelyi stressz a terhesség korai szakaszában (4-6) hét. Ahány orvossal és asszisztenssel beszéltem, annyi véleményt mondtak erre. 😄 Így mivel nekem ebben az időszakban ment anno el a pötyikém, és tényekkel alátámasztott választ még soha nem kaptam, vsz. 1-2 hétre ki fogom majd magam íratni ebben az időszakban. ☺️

4428. Panna07 (válaszként erre: 4425. - Nella29)
2021. szept. 7. 14:35

Szuper, csodás 🥰

Nálam is így volt, hogy sokára tudta megmérni a tarkóredőt, mert folyton mozgatta a fejét a babu, és mondta a doki hogy ennél a mérésnél nagyon kell figyelni hogy milyen pózban van a baba, mert ugye fontos adat.

2021. szept. 7. 14:34

Awww, de jó!! Nagyon örülök nektek Nella. ☺️☺️

Kaptál végre fotót a piciről?

Lehet, hogy amúgy is szeret rosszalkodni, és csoki nélkül is ficánkolt volna. 😄

4426. Panna07 (válaszként erre: 4424. - Dreamerlady)
2021. szept. 7. 14:33
Nem mondtak ilyet hogy ettől elmehet a baba, csak hogy nem ajánlott ha nem muszáj. De például a tapolcai lombik intézetben az a protokoll hogy a 4. hét után kicsivel, majd rá egy hétre megint csinálnak ultrahangot, egy ismerősöm oda járt, tőle tudom, és nem lett semmi gond. De máshol meg 6. hét előtt nem csinálnak mert ők nem ajánlják. Nem egységes az orvosok között mint ahogy sok más sem.
4425. nella29
2021. szept. 7. 14:20

túlvagyunk a vizsgálaton, minden rendben :) van orrcsont, tarkóredő is normális. bár feladta a leckét a dokinak, mert annyira mocorgott végig, hogy alig tudta lemérni :D

(lehet, hogy azt a kocka csokit nem kellett volna megennem ebéd után, hupsz...)

4424. Dreamerlady (válaszként erre: 4423. - Panna07)
2021. szept. 7. 13:32

Ohh, mert ettől elmehet a baba?

Nekem 4+4 körül volt egy hüvelyi, aztán el is ment szegény legkésőbb a 6. hétre. Lehet, hogy emiatt?

4423. Panna07 (válaszként erre: 4422. - Dreamerlady)
2021. szept. 7. 13:26
Mivel az elején csak hüvelyi az ultrahang, nem annyira ajánlják bolygatni ott a dolgokat, én ezt hallottam.
2021. szept. 7. 13:15

Sziasztok Lányok!

Nella, annyira örülök neked!! ♥️♥️ Ez most azért nagyon megnyugtató lehet, hogy ráadásul határozatlan időre szól a szerződésed. ☺️☺️ Nagyon rendes a főnököd tényleg.

Köszi Panna a válaszokat, ez nem tűnik olyan soknak, akár én is meg tudnám oldani a munkahelyemen. Tökre megnyugtattál. Amúgy miért lehet baj, ha az ember mondjuk 5 és 7 hetesen is megy ultrahangra?

Altair, szerintem ennél a pontnál irasd ki magad a 6. hétig legalább. Így nyugiban fejlődhet a pötyikéd és nem szedsz össze semmi fertőzést. Nagyon drukkolok nektek!! 😘

4421. Panna07 (válaszként erre: 4419. - Altair)
2021. szept. 7. 13:04
Tudom hogy nem könnyű várakozni, sokszor én is majdnem kértem időpontot korábbi ultrahangra, de végül kívártam a 6+5napos uh-ig.
4420. nella29 (válaszként erre: 4419. - Altair)
2021. szept. 7. 12:37
borzalmaaaas időszak, jóég :D én 7 hetesen mentem először, hogy ne ijesszen meg, ha nincs szívhang, mert akkor tuti bepánikolok :D biztosra mentem, de kivárni... akkor az még 2 hét,kitartást és soksok türelmet kívánok :D
4419. Altair (válaszként erre: 4417. - Panna07)
2021. szept. 7. 12:29
Igen, én is így tudom. Megpróbálok kivárni kb szept 21-ig, de nem könnyű. 😁
4418. nella29 (válaszként erre: 4416. - Panna07)
2021. szept. 7. 12:29
köszi, ez egy kicsit megnyugtat :) remélem minden rendben lesz.
4417. Panna07 (válaszként erre: 4415. - Altair)
2021. szept. 7. 12:13

5 hetes terhességnél láthat már az orvos petezsákot, így akar egy pénteki ultrahang során már láthatna valamit, de utána 1-2 hét múlva meg a szívhang miatt kellene menned, és a terhesség legelején nem annyira javasolt a többszöri hüvelyi ultrahang. Tudok olyat aki volt 5 meg 6 hetesen is és nem lett semmi gond, csak ha nem muszáj akkor nem kell. Más mondjuk ha van valami előzmény ami indokolja az 5. héten az első ultrahangot, például előző méhen kívüli terhesség.

Én 6+5 naposan voltam, a pécsi intézetben ekkorra hívják be ultrahangra azokat akiknek a vérvétel alapján sikerült a beültetés, ebben a stádiumban legtöbb esetben már embriót kell látni és kell lennie szívhangnak.

4416. Panna07 (válaszként erre: 4411. - Nella29)
2021. szept. 7. 12:06

Szia! Drukkolok hogy minden rendben legyen a vizsgálaton. Szerintem ne aggódj a húzódással érzés miatt, hogy most nincs, nekem pl csak néha volt, tényleg ritkán.

Szuper, hogy határozatlan szerződést kaptál, nagy könnyebbség.

4415. Altair (válaszként erre: 4413. - Nella29)
2021. szept. 7. 11:46
Igazából nehéz belőni, mert kb múlthét szerdától vasárnapig bármikor megjöhetett volna, de elméletileg most egy olyan hónap volt, amelyikben szerdára vártam volna. Mivel nem fixen 28 naposak a ciklusaim, így kb 4+3, 4+4-re tippelnék.
4414. Panna07 (válaszként erre: 4410. - Dreamerlady)
2021. szept. 7. 11:33

Az orvoshoz mászkálás, ha abban a városban van, ahol dolgozol, akkor olyan sok időt nem vesz igénybe, legalábbis a pécsi intézetnél, ahova jártam, hamar megvolt az ultrahang és a vérvétel is, ezek mindig reggel voltak, nekem azért volt macerásabb mert nem Pécsen dolgozom, de itt lakok. Volt hogy elkéretőztem, és délelőtt 11 körül odaértem a munkahelyemre, de volt hogy szabit vettem ki, amikor konzultáció volt az orvossal, az több időt vett igénybe. De hallottam olyan pesti intézetről, ahol reggel 8ra mennek a páciensek ultrahangra és dél-1 óra közül végeznek, mert annyian vannak. Szóval ez függ a helytől hogy hányan járnak oda, és milyen az intézet napi beosztása.

Dehogy kérdezel sokat, nyugodtan, szívesen válaszolok bármire. 🙂

Tök jó, hogy párod így figyel az ovulációra. 🙂

4413. nella29 (válaszként erre: 4412. - Altair)
2021. szept. 7. 11:29

rendben, írok majd a vizsgálat után ♥️

hány hetes is vagy most? a vizsgálat miatt kérdezem, hogy érdemes e menni.

a kiiratás szerintem jó ötlet, ha megnyugtatna, ne idegeskedj :) nem hiányzik egy betegség most. a háziorvos simán megcsinálja, legalábbis nálunk, nem kell hozzá nőgyógyászhoz menni.

4412. Altair (válaszként erre: 4411. - Nella29)
2021. szept. 7. 11:00

Ez szuper hír! Jó fej főnököd van akkor :)

Legközelebb max akkor tesztelek, ha nem érzek több tünetet 😊 egyelőre a cickóim fájnak, ma este már a kedvenc hasonalvós pózom nem jött össze. Az alhasamban néha előjön ez a meg fog jönni érzés, de úgy olvastam, viszonylag gyakori, ahogy te is írtad. Kb folyamatosan éhes vagyok, és pluszban egyfolytában szomjas.

Sok sikert a vizsgálatra! Majd írj, mi volt!

Nőgyógyászhoz nem tudom, megéri-e ma menni, vagy várjak kb 2 hetet. De jó lenne tudni, vajon látszik-e már petezsák, vagy még nem. Viszont egyre jobban gondolkozok, hogy kiiratom magam, mert egy gyerek a suliban a múlthétről erre a hétre már lebetegedett, egy másik meg ma taknyosan jött be...

4411. nella29
2021. szept. 7. 10:03

sziasztok lányok, az utóbbi időben kicsit eltűntem, mert a munkahelyemen volt egy kis gond. vagyis nagy, nem volt biztos, hogy meghosszabítják a szerződésem, ez múlt héten derült ki. gondolhatjátok milyen idegbeteg voltam egész hétvégén...

tegnap beszéltem a főnökömmel, aki minden követ megmozgatott, és végül nemcsak szerződést kaptam, hanem határozatlan idejűt, nagyon boldog vagyok :)

ma megyek a 12 hetes vizsgálatra, nagyon izgulok szokás szerint, hogy minden rendben van e...a 11-12 hét között látványosan nőtt a pocim, húzódott a méhem, de ezen a héten mintha semmi nem történt volna, emiatt is kicsit aggódom..nem tudom, hogy ez így oké, vagy folyamatosan nőnie kellene. hát, ma kiderül :)

altair hogy vagy? olvastam, hogy csináltál még egy tesztet és erősebb lett ♥️ mikor csinálsz következőt? vagy dokihoz mész? :)

4410. Dreamerlady (válaszként erre: 4408. - Panna07)
2021. szept. 7. 08:48

Köszönöm a leírást és a kúra tippet. Tegnap el is kezdtem, ezzel csak jót tehetek odalent. ☺️☺️

Tegnap párom kérdezte, hogy mikor van az ovu. Aztán mondta, hogy oké 3-5 nap önmegtartóztatás következik majd addig. 😅 Kicsit nevettem, mert elég fontosak az együttlétek, de tök jól esik, hogy képes a lemondásra a bébi érdekében. ♥️

Nagyon kedves, hogy férjed adta be a szurikat. ♥️ Ezt én is így kérném, ha lombikra kellene járni, mert egyrészt rettegek a tűktől, másrészt szerintem ez összekovácsol.

Nagyon szuper munkahelyed, főnököd és kollégaid vannak. Klassz, hogy így álltak hozzád. ☺️☺️ Heti hány óra megy el ilyenkor orvoshoz járásra? Már nem a beültetés alatt, mert utána szerintem érdemes 1-2 hetet otthon tölteni. Szóval azelőtti időszak neked hogy jött ki a sok járkálással? Vajon egy szigorúbb munkahelyen végig lehet csinálni a programot? 🤔 Szuper, hogy ennyire jól viselted a hormonokat, igen ez biztosan szervezetfüggő lehet.

Köszi a blog linket, már el is kezdtelek olvasni. Ezek az írások nagyon sokat segítenek a gyermekre vágyó nőknek az elfogadásban. ♥️

Bocsi, ha sok a kérdésem. 😅

4409. Panna07 (válaszként erre: 4406. - Timcsi17)
2021. szept. 6. 21:51
Jó ötlet az újabb tesztelés! Dreamerlady jól mondja, lehet beágyazódási vérzés is.
4408. Panna07 (válaszként erre: 4403. - Dreamerlady)
2021. szept. 6. 21:50

Igen, időnként jól jöhet egy ilyen kúra, mert sok minden jön ki/be odabenn. 😁

Köszönjük 🥰

Itt tudod elérni a blogomat:

[link]

Fizikailag nem volt nekem megterhelő, férjem adta be a szurikat, így legalább együtt vettünk részt benne, és szerencsére nem jött ki nálam sok mellékhatás, egyszer volt, még az inszemináció során hogy alvászavart okoztak a hormonok. De pl idegbaj meg sírhatnék, ilyenek nem voltak nálam, de ez teljesen egyéni hogy kinek a szervezete hogyan reagál. A petesejtek leszívása ami nagyobb fizikai beavatkozás, itt volt alhasi fájdalmam de egy napig tartott csak, ez is változó hogy ki hogyan reagál. Lelkileg nem volt könnyű, kemény feldolgozni hogy folyton orvoshoz kell menni, aztán vérvételekre, ultrahangokra, aztán beültetés után várni két hétig hogy vagy sikerül vagy nem, ha nem, akkor elmondani annak aki be volt avatva.. De leginkább persze a párkapcsolat kapcsán volt lelkileg nehéz, hisz az az ideális ha minden jó, de egy-egy kudarc után össze kellett kaparni magunkat… Az volt a jó, hogy mindig valamelyikünk volt erősebb lelkileg, és az támogatta a másikat, hol én bírtam jobban, hol a férjem.

A munkahelyen elmondtam az egészet, nem bántam meg, mert sokáig tartott a folyamat, 2019től tartott 2021 tavaszig, így nagyon sokszor kellett mennem a lombikos intézetbe, nem lehetett volna eltitkolni mert 5fős a munkahelyem. A sok távollét után meg előbb-utóbb rájöttek volna, így nem kellett a hátam mögött pusmogniuk. De persze mindenki magánügye hogy elmondja-e a munkahelyen van sem. Szerencsém volt mert a főnököm megértő volt meg a munkatársak is a távollétek miatt (sokszor 2-3 hétig táppénzen voltam), támogattak. Ráadásul az egyik munkatársamnak is lombik segítségével született gyereke pár éve úgyhogy tényleg nagyon empatikus volt a közeg.

4407. Dreamerlady (válaszként erre: 4406. - Timcsi17)
2021. szept. 6. 21:46

Esélyed megvan rá, legalábbis a fórumon olvasottak alapján.

Egyébként nem lehet, hogy beágyazódási vérzésed volt? Sokan pár cseppnek írják, de megint csak néhányan erősebbnek.

Drukk a pozi teszthez!! 🤞🤞 Majd írj, hogy mi lett. ☺️

4406. Timcsi17 (válaszként erre: 4405. - Dreamerlady)
2021. szept. 6. 21:23

Köszi én is az elsőnek szeretnék örülni és remélem be is következik hogy baba legyen . Holnap veszek tesztet és majd másnap meg csinalom remélem pozitív lesz.

:)

4405. Dreamerlady (válaszként erre: 4404. - Timcsi17)
2021. szept. 6. 20:56

Szia! Két dolog is lehetett szerintem.

Vagy bébi van a dologban, de még vérezgettél mellette. Ez nem túl gyakori, de fórumozók alapján többekkel megesett, hogy terhesség első 1-2 hónapjában volt még valamennyi vérzés.

Vagy elkezdődőtt valami, de végül nem sikerült a beágyazódás és megjött.

Drukkolok az elsőnek. ☺️ Szerintem csinálnod kellene még egy tesztet.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook