Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babatervezés 2021-2022 kezdőként fórum

Babatervezés 2021-2022 kezdőként (beszélgetés)

5064. detty30
2021. okt. 2. 13:46

Köszi csajok! Akkor még jó vagyok ma is. 😁

Annyira de annyira boldog lennék ha sikerülne. 🥺🥺🥺

5063. Dreamerlady (válaszként erre: 5061. - @kukac@)
2021. okt. 2. 12:44
Egyetértek. Csütörtök is nagy esély, és meg holnap hajnalig ott van az a kis rakoncátlan petesejt. ☺️
5062. Dreamerlady (válaszként erre: 5057. - 8c31d613bf)
2021. okt. 2. 12:43
Jók ezek a hagyományos értékrendek amúgy. ☺️☺️
5061. @kukac@ (válaszként erre: 5059. - Detty30)
2021. okt. 2. 12:27

A pozi teszttől 24-48 óra az ovu. Szerintem kora délután lehetett volna fullos a teszted. Vagyis ma dél és holnap dél között kb a legcélratörőbb az együttlét.

Illetve bármelyik beválhat ami csütörtöktől volt/van/lesz. 😃

5060. 8c31d613bf (válaszként erre: 5056. - Detty30)
2021. okt. 2. 12:12
Szerintem így van ahogy mondod, hajnalban lehetett. Az összebújás meg ártani semmiképp nem fog ☺. Reméljük a legjobbakat 🍀🤞🙏
5059. detty30 (válaszként erre: 5058. - @kukac@)
2021. okt. 2. 12:05
Este 6kor
5058. @kukac@ (válaszként erre: 5056. - Detty30)
2021. okt. 2. 12:01
Mikor teszteltél tegnap?
5057. 8c31d613bf (válaszként erre: 5052. - Detty30)
2021. okt. 2. 11:53
A következő generáció szerintem is elég viccesen működik. Nálunk, az én ezt vagy azt nem csinálom, meg az ennyi pénzért nem csinálom a menő. Én mindíg minden rám bízott feladatot elvállaltam, sose gondoltam, hogy visszautasítsak bármit. Egyszerűen nem volt opció, meg sem fordult a fejemben, mert én vagyok az új, ezt is meg kell tanulnom. Most meg... 😒 pedig nem sok van köztünk 5-6 év. Meg hát igen a nevelés. Minket hagyományosan neveltek. Megvoltak a szabályok, és jó volt, nem éreztem magam elnyomottnak, én is így akarom a gyerekeimet nevelni majd.
5056. detty30
2021. okt. 2. 11:51

Na csajok, tényleg tegnap volt a csúcs. Most csináltam egy lh tesztet, negativ lett. Semmi kis vonalacska nem jelent már meg.

Akkor ez azt jelenti hogy hajnalba volt ovuláció ugye? Szval akkor ha délután még ossze bujunk akkor jók vagyunk?

5055. 8c31d613bf (válaszként erre: 5046. - Anonim27)
2021. okt. 2. 11:41
Nagyon sajnálom 😢 lehet most nem segít, de így csak az ő napja lesz a mai. A bejelentésé meg a tiétek. Nem veszitek el a rivaldafényt. Biztos nem így élte volna meg, de mindenben kell lennie valami jónak (ha nem is soknak) nekem ez az elvem.
5054. Dreamerlady (válaszként erre: 5052. - Detty30)
2021. okt. 2. 10:38

Nekem sem jön be. Ráadásul qva ártalmas. Ezt onnan tudom, hogy hosszú ideje járok és fogok is járni terápiára. Terapeutám szerint borzalmas stressz a szabály és korlát nélküliség a gyerekeknek. A nehéz döntések meghozatala is. Ez egyszerűen megfosztja őket a gyermekkor gondatlanságától. A vezetés dolga a felnőtté. A gyermeke a gyermekkor gondtalan élvezése. Aztán itt az eredmény, egy kooperálni képtelen korosztály formájában. Sorry, ha szigorú voltam, de így látom. 😢

Igen, ez így hosszú távon nagyon nem jó neked. Van esetleg valami sport, amit akár minden másnap tudsz csinálni? Az nagyon sokat tudna segíteni, amíg várod a babát. Utána meg kábé rögtön táppénz. A sport állítólag nagyon jó feszültség levezetés. Nem azt mondom, hogy eltünteti a stresszt, de elég komolyan csökkenti.

5053. @kukac@ (válaszként erre: 5050. - Dreamerlady)
2021. okt. 2. 10:18
Igen, én is erre jutottam, ezért akarom megnézetni.
5052. detty30 (válaszként erre: 5051. - Dreamerlady)
2021. okt. 2. 09:57

Hát biztos vagyok benne, hogy én is megfogom nevelni a gyerekeimet. Nekem ez a liberális nevelés nagyon nem jön be. Viccnek tartom.

Nehogy már a gyerek döntsön... Jól néznénk már ki.

Hat sztem a munkahely okozza nekem ezt a stresszt. Tényleg nincs egy hét mikor nyugalom lenne. Mindig vkinek kavarni kell.

Amúgy, igen. Visszagondolva örültem, hogy van munkám és befogtam a számat. Nem pedig a kakit kevertem.

De ezek a mai 25 alattiak az agyon nyalt gyerekek. Mindent jár nekik mert csak, mindent megtehetnek mert csak. És még te kérj bocsánatot. 😂😂😂

Ilyenkor kinevetem őket, mást nem tudok.

5051. Dreamerlady (válaszként erre: 5048. - Detty30)
2021. okt. 2. 09:31

Hát az új hullámos nevelés eredménye ez szerintem. 😅 Mondjuk én 23 évesen örültem, hogy állásom van és egy közösséghez tartozom. Hahaha, ez most milyen öregesen hangzott. 😅 Sebaj, ezért fogom majd a saját picinyeimet megnevelni, hogy kedves, kooperatív felnőtt váljon majd belőlük.

Ez elég jó, hogy nem szoktál pecsetelgetni. Az utalhat például hormon zavarra, tudomásom szerint progi hiányra. De ennek is több fajtája van, nem minden pecsetelgetés utal hormonális gondokra. Azt hiszem a mensi előtti a nem jó.

Ami egyébként érdekes, hogy a progi hiány tünete például a fokozott stresszelésre való hajlam, lehangoltság és hasonlók. Nekem ez is megvolt, és eszembe jutott, hogy nem a munkahely okozhatta-e. Mármint, ki tudja, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás. A stressz azért összekuszálhatja a hormonháztartást. Lehet ettől volt alacsonyabb a progim.

5050. Dreamerlady (válaszként erre: 5038. - @kukac@)
2021. okt. 2. 09:23
Ez így tényleg gyanús. Mármint a két rövid ciklusod. Én is csak orvosi oldalakról, illetve csoportokból olvastam, de az alapján úgy tudom, hogy a ciklus második felének mindig legalább 14 naposnak kell lennie. Ha ennél rövidebb, gyanúsan progeszteron hiány állhat a háttérben.
5049. detty30 (válaszként erre: 5046. - Anonim27)
2021. okt. 2. 09:15

Dehogy haragszunk, írd ki magadból. Semmit ne is tarts magadba, mert az nem jó.

Jó kezekben leszel, segíteni fognak kideriteni, hogy mi volt az ok. ❤️

5048. detty30 (válaszként erre: 5045. - Dreamerlady)
2021. okt. 2. 09:14

Istenem, ezek a fiatalokkal amúgy mindenhol csak a baj van... Ők meg ostobák, hogy ennyi mindent elvallalnak. Nem lesznek attól előrébb, hogy tuloraznak. Vagyis nálunk nincs előrébb az, akinek a főnök fenekêbe van a nyelve. 😅

Nem szoktam pecsetelni, olyan régebben volt, hogy 13.napon a nyakba volt egy kis vér de azóta sem. Ez kB tartott egy másfél évig. De fel eve az se volt.

A pecetelgetes mire utal egyébként?

5047. Dreamerlady (válaszként erre: 5046. - Anonim27)
2021. okt. 2. 09:13
Jajj, szegény!!! Annyira sajnálom! 😭😭😭 Baromira együttérzek veled, kívánom, hogy minél hamarabb meggyógyuljon a lelked! ♥️♥️ Remélem, hogy gyorsan megtalálják az orvosok az okot és tudnak segíteni! 🙏🏼
5046. anonim27
2021. okt. 2. 09:09
Lányok én ma olyan szomorúan ébredtem :( ma van anyósom szülinapja és kereken ma lennék 12 hetes, ma akartuk bejelenteni nekik :( bocsi hogy beleronditok a beszelgetesbe de muszaj volt kiirnom :(
5045. Dreamerlady (válaszként erre: 5044. - Detty30)
2021. okt. 2. 09:05

Irigylem ezt a tulajdonságodat, őszintén! Jobb a nyílt konfliktus, mert legalább esély is van az elrendezésére.

Múltkor, mint kiderült, a két “kedves” junior kolléganőm teleszórta a céget a panaszkodással, hogy utálnak, mert nem tulorazom velük együtt ingyen heti 10 túlórát (csak 5-öt) és mert nem vállaltam be a havi egy teljes hétvégi ügyeletet szintén ingyen. Ami szomorú, hogy a felbujtó kolléganővel már többször is beszéltem, amikor érezhetően rám feszült, de most nem tudok, mert ezt egy nagyon kedves céges barátnőmtől tudom. Hát ilyenek is mennek. 😄 Gondolom totál, mint nálatok. 😅

Amúgy a prolaktinra gyanakszol magadnál? Tényleg nem biztos, hogy bármi eltérés van. Te nem szoktál pecsételgetni, ugye?

5044. detty30 (válaszként erre: 5042. - Dreamerlady)
2021. okt. 2. 08:41

Sajnos a pozitív hozzaallas részedről kevés. Én is próbálok jópofat vágni, de nagyon nem megy. Nekem minden az arcomra van írva, úgy hogy jopofizni se tudok nagyon. 😅

Ahol sok a nő, sok a baj is. 😒😅

Remélem minden rendben van velünk és segítség nélkül bekopog majd hozzánk a babó. ❤️

5043. Dreamerlady (válaszként erre: 5042. - Dreamerlady)
2021. okt. 2. 08:33
Mármint bármi egyéb hormon eltérés. Nem feltétlen a prolaktin. Sokaknál az ösztrogén és progeszteron szokott rosszalkodni. De inkább legyen az, hogy nálad egy hormon sem rosszalkodik. Így értettem. 😘
5042. Dreamerlady (válaszként erre: 5037. - Detty30)
2021. okt. 2. 08:32

Eséllyel pont ilyen lesz a szitu, amit írtál. Ha vissza is megyek, első nagyobb stressz után gondolom táppénz. Próbálok pozitívan a céghez állni, csak öhhh elég rosszak a tapasztalataim. 😅😅

Amik nálatok mennek, szintén annyira durva. Igaza van a férjednek, ez abszolút nem normális. Emelgetni, főleg ekkora súlyt kora terhességnél tényleg nem szabad. A munkahelyeden a sok gonoszság meg a másik veszélyforrás. Jól teszed, hogy ultrahang után lelépsz. Nekem egészségügyben dolgozó barátnőimet azonnal kiírták, hogy el ne kapjanak valami vírust a munkában.

Prolaktin szintedet még ne írjuk azért le. 😄 Nekem normális szintű volt, pedig… Bármi egyéb lehet, bár igazából azt kívánom, hogy minden hormonod legyen rendben. Hátha a sok készülődés és stressz után magától beugrik egy kis babó hozzátok. ♥️♥️

5041. detty30 (válaszként erre: 5040. - Anonim27)
2021. okt. 2. 08:19

Azt akartam írni, hogy magas, csak még korán volt.

Érzem egyébként magamon mindig hogy feszült vagyok. Vagyis itthon nem, csak ha már dolgozni kell menni.

5040. anonim27 (válaszként erre: 5036. - Detty30)
2021. okt. 2. 07:59
A prolaktin a stressztől pont hogy magas, és akkor akadályozza a babát ha túl magas. Az egyik ismim 3x vetélt el mire kiderült hogy magas a prolaktin szintje. Kapott rá gyógyszert és meg is maradt a 4.baba :)
5039. detty30 (válaszként erre: 5038. - @kukac@)
2021. okt. 2. 07:36

Hát amúgy nekem is vannak ilyen eltérések. Végig néztem a naptárt, de mindig 14 napra jön meg ovu után.

Sztem ez egyáltalán nem probléma. Akkor van sztem probléma, ha ovu után mondjuk 8napra megjon vagy éppen nagyon hosszú elhuzodo az a szakasz. Mert az azt jelenti, hogy konkrétan egy rövid lutealis szakaszban, az embrió meg csak nem is tud beagyazodni.

Én egy emberrel nem találkoztam még akinek szabályos 28napos állandó ciklusai lennének.

Van hogy bent a csajokkal egyszerre mensizunk, szinte egy napon jön meg. Aztán eltelik 2-3 hónap és mindenki elter a másiktól.

5038. @kukac@ (válaszként erre: 5036. - Detty30)
2021. okt. 2. 07:00
Nem tudom, ezt próbáltam elmondani 😅 hogy 14 napra ovulálok, de végül 24,31,26 napos ciklusaim lettek.
5037. detty30 (válaszként erre: 5035. - Dreamerlady)
2021. okt. 2. 06:40

Ezt majd te fogod érezni. 😊 Lehet azt mondod, hogy visszamesz, aztán jön az első nagyobb stressz és felallsz.

Tényleg a szitu hozza majd.

Ohhh mindig van vmi. Marja mindenki a másikat, egymás alá kavarás van, szval zajlik az élet. Párom mondta vmelyik nap, hogy ami nálunk megy az nem normális. Itt tényleg minden hétre jut vmi.

Amint terhes lennék, szólnék közvetlen kolléganőknek, hogy baba van, innentol én nem emelhetek, nem rakhatok ágyakat stb.

Ultrahang után pedig mennek egyből tappenzre.

Igen jó a fizum, fog fájni, de éhen halni nem fogunk.

De a baba az első.

16kg - os gyerekeink vannak, napjaba többször keredzkednek ölbe, fel kell tenni a pelenkazora, sokszor hasba rúgnak véletlenül. Rengetegszer cicin rúgnak, nekem szaladnak. Nem fogok kockáztatni.

Eddig vigyáztam, ovtam, gondoztam más gyerekét, most már a sajatomra szeretnék figyelni majd. 🥰

5036. detty30 (válaszként erre: 5034. - @kukac@)
2021. okt. 2. 06:33

És ovu után hány napra jön meg. Mert ha rövid sz a szakasz akkor lehetséges a progi hiány.

Ha most nem jön a baba én is megyek erre a 3.napi és 21.napi vérvételre. Nem fogom itt húzni az időt 31leszek. Nincs min agyalni.

Én mindig fáradt vagyok, de csak akkor ha dolgozom. Nagyon letud szívni 12 gyerek akik egymás ellen orditanak.

Én a prolaktin szintre gyanakodom, hogy lehet az nem magas. Elég stresszes a melohely....

De majd kiderul.

5035. Dreamerlady (válaszként erre: 5033. - Detty30)
2021. okt. 1. 21:56

A pukkancs is nagyon cuki, tökre kreatív vagy. ☺️☺️

Köszönöm, nagyon izgatott vagyok, főleg mióta megláttam az ultrahangon. ♥️♥️

Fuhh, nagyon jó kérdés. Az az igazság, hogy gyakran nyomasztó a légkör, sok a túlóra és nem tudom, babásan hogy bírnám ki, ha újra kiabálna a nagyfőnök velem. De még emellett is lelkiismeretfurdalásom van a félbehagyott feladataim miatt. Nehéz kérdés. Lehet megpróbálok visszamenni, de lehet, csak a picivel és magammal kellene törődnöm?

Nálatok most mi újság a munkában? Lenyugodtak a kedélyek? Ultrahang után rögtön mennél táppénzre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook