Babatervezés 2021-2022 kezdőként (beszélgetés)
Köszi szépen Kukac! Lehet, hogy kerestetek nekem most pár 100 e forintot. 🤣🤣🤣
Fuhh, ennyi izgalmat. Na, megyek és bedobok egy whiskeyt… Ja, azt nem lehet. 🤣
Most elkezdtem nyomozni a dolog után, kiváncsi vagyok, hogy tényleg jár-e nekem az a pénz. Mert hogy én eddig még csak megközelítőleg sem a rendes béremet kaptam. 😅
Majd várjuk. :)
Nekem a 9. hétig kb nem látszott semmi :) De ez egyéni. :))
Köszi Kukac. 🥰
Bár én örülnék ha már picit jobban látszana. Anyós is megkérdezte karácsonykor h hol a hasam🤣
Na ehhez mit szóltok? Szerintetek igaz?
Csak 4 héttel jár előrébb a alacsonyabb csajszi. Értem, hogy a másiknak erős a hasizma, de ez akkor is durva!
Holnap teszek fel :)
Most azt látni, hogy szeretek enni, első UH január 17-én lesz. Én 6 hetesnek saccolom a babát. Még nem kéne pocakomnak lennie :)
Én meg azt hittem, hogy ekkora már nagyobb pocim lesz. Anyukám szerint azért ekkora, mert első terhesség. De majd még vissza fogom sírni. 🤣 Én simán eltitkolom xd pulcsis meg kabátos időszakban.
Te nem teszel fel 1 képet a pocidról? Vagy még nem látni?
Mesélj majd az ősanyás hétköznapokról, hátha meghozod a kedvünket! 😊
Engem amúgy érdekelnek ezek a dolgok, csak nem vagyok elég bátor, hogy belevágjak. 😃
Csináltam én is titkos naplót, lesznek majd képek is :)
De ott szabadon eresztettem az ősanya énemet :D
Köszönöm szépen az olvasási jogokat :)
Én már most azon agyalok, hogy mikortól menjek szülési szabadságra.
Szeretnék havonta 1db 4napos hétvégét :)
És a maradék rendes szabit kivenni a szülési előtt.
Ha szülés előtt kérem, akkor a bérügyes intézi, azzal se lesz bajom.
Én erősen megérezném a 11-15ezres kiesést!
Nekem 24ezerrel lesz kevesebb. Tok jó amúgy mert a szociális szférában 20%-os béremelés vár ránk. 😁😁😁
Jól fog jönni a háznál.
"Táppénz tudnivalók
Magyarországon minden dolgozó számára évi 15 nap betegszabadság jár, amely alatt munkaadó a távolléti díj 70%-át kell, hogy kifizesse. A betegszabadság nem összekeverendő a táppénzzel, ugyanúgy adózunk utána, mintha rendes fizetésünkről lenne szó. Ha ezt az évi 15 napot elfogyasztottuk, akkor kerülhetünk táppénzre, amelynek mértéke a legtöbb esetben alacsonyabb, a napi átlagkereset 50-60%-a. A táppénz összege után csak 15% SZJA megfizetésére vagyunk kötelezettek, ám az adózást befolyásolják a biztosítási előzményeink is. A táppénz igénybevételének mindemellett 3 fontos feltétele van: keresőképtelennek kell lennünk, lennie kell fennálló TB-jogviszonyunknak és fizetnünk kell az egészségbiztosítási járulékot!
A táppénz naptári napokra jár, ez azt jelenti, hogy ha a keresőképtelenség ideje munkaszüneti napra esik, akkor is megkapjuk a támogatást - ám a táppénz jogosultságunk maximum egy éven keresztül állhat fenn. "
Forrás Pénzcentrum.hu
Köszi a helpet! Akkor tulajdonképpen naptári nap X napi táppénz összegével? Ez lenne a képlet?
Én jelenleg egészen biztosan a normál fizum összesen 60%-át kapom meg. Biztosan nem fizetnek hétvégére semmit.
Mondjuk nekem kicsit fura, hogy táppénzre kifizetnek majdnem egy teljes munkabérnyi összeget, de ha így van a törvény, akkor én is kérném a pénzt. 😅😅
Adókedvezmény egy gyerek után 10.000, 2 után 40.000.
Igénybe veheti csak az egyik szülő is, vagy egymás között MEGOSZTVA, ha csak az egyiknek nincs annyi szja.
A 2021 évi adóvisszatérítés mindkét szülőnek jár, legalábbis én úgy értelmeztem. Azt hiszem, hogy a közös háztartásban nevelt gyerek után.
Bocsi, hogy kérdezek, de h van nálatok?
Anya és apa is kap adókedvezményt? És a visszatérítés is mind2 félnek jár?
Az 9-es kód. Létezik egy 6-os is, szülési táppénz, de az terhességre nem vonatkozik.
Ami tuti, hogy a táppénz (betegszabi nem) naptári napra jár, nem munkanapra. Szerintem neked számfejtésnél nem rögzítik a hétvégékre a tp-t.
Van a neten veszélyeztetett terhességi tp kalkulátor, rá tudsz lesni. [link]
A kieső nap neked 0,mivel minden nap tp-en voltál.
Miért az apa? Vagy milyen "gyerekpénzre" gondolsz?
A családi adókedvezményről tudok, hogy azt lehet kérni de a betöltött 13+1 igazolás benyújtásával.
Most ez nekünk (van már 1 gyerek) nem érdekes, mivel a befizetett adót elvileg visszafizetik, szóval nincs jelentősége.
De a családi adókedvezményt úgy tudom, hogy én is igénybe vehetem, ha van annyi szja-m.