Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baba a pocakban vetélés/missed ab után! fórum

Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)

32609. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32607. - Cirmi83)
2013. júl. 13. 08:48

A háziorvos csak ad egy beutalót a hematológiára.

Én ezeket a vizsgálatokat nem kértem, ők csinálták maguktól, azelőtt nem is hallottam ilyenekről. Szerintem...hát nem tudom, hogy jó néven vennék-e, hogyha egy listával mennél, hogy nekem ezek a vizsgálatok kellenének. Ha mégy és mondod, hogy vetélések után kéri a háziorvos ill. a nőgyógyász a vizsgálatot, úgyis tudják ők, hogy mit nézzenek.

Kell egy időpontot kérned, amit már eleve nem egy hét múlva kapsz. És ha odamégy, rengetegen vannak, állni nincs hely általában, és hát...nem szokásuk pontosan hívni az embereket. Szóval várni kell ott is. Behívnak a vizsgálóba, majd ott elküldenek vérvételre. És majd hat hét múlva érdeklődsz hogy van-e már eredmény, ha igen, akkor mégy vissza.

32608. Muszuli (válaszként erre: 32593. - 3f5c7e70e6)
2013. júl. 13. 08:46

Szia!

Túl vagyok a műtéten. Kérdeztem a dokit, hogy bejelentkezzek e valamilyen vizsgálatra. Azt mondta, hogy nem, ha majd visszajött a szabadságról és eltelt a 6 hét akkor keressem meg és megakar csinálni nekem egy nagy labort. Nem részletezte, azt mondta, hogy ha nem találnak ott semmit akkor majd megyünk tovább genetikára. Olvastam, hogy te is Debrecenben jársz dokihoz. Én is, csak én a Kenézybe. Majd jelentkezem. Üdv.

32607. cirmi83 (válaszként erre: 32606. - 3f5c7e70e6)
2013. júl. 13. 08:12
Köszi, amúgy is a klinikára járok. :) És ezeket én mondjam a háziorvosnak,hogy írja rá a beutalóra, vagy mit írassak rá? A hematológián van várakozási idő vagy csak odamegyek és már fogadnak is?
32606. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32605. - Cirmi83)
2013. júl. 12. 20:47
háziorvost adja a beutalót. Én a Debreceni klinikán voltam, oda kellett időpont.
32605. cirmi83 (válaszként erre: 32603. - 3f5c7e70e6)
2013. júl. 12. 19:46
És a hematológiára nőgyógyász küld, vagy háziorvostól kértél beutalót?
32604. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32601. - Lindus81)
2013. júl. 12. 18:21

Igen volt és ezért én is gondoltam már, hogy valami hasonló lehet nálam is a baj.

Igen, azért fel kell rá készülni, hogy sok esetben nincs magyarázat, nincs ok. Én azt kívántam magamnak, hogy legyen. Mert nem akartam úgy próbálkozni, hogy félnem kell, mikor lesz baj.

Sok szerencsét kívánok nektek!

32603. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32602. - Cirmi83)
2013. júl. 12. 18:19

Nekem nézték azt amit mondasz, nézték a leiden mutációt és a protrombin mutációt, protein c és s rezisztencia vagy micsoda, meg lupus koagulánst, és MTHFR gén mutációt, és még volt egy fura nevű...sticky plateliti szindróma vagy micsoda. Néztek INR-t és antitrombint és trombin időt is.

Azt hiszem nagyjából ennyit néztek a hematológián.

32602. cirmi83
2013. júl. 12. 17:46
Sziasztok! Nekem csak APC rezisztenciát néztek véralvadással kapcsolatban. Annak az értéke 3,47 lett. Mit néznek még? Visszeres a lábam kb 10 éves korom óta, anyukám nővérének is visszeres és neki volt is trombózisa. Nekem 4 hete volt missed ab-om a 10. héten, és azóta nagyon sok hajszálér látszik a combomon (előtte is volt), ilyen seprűvéna szerűség. Milyen értékeket nézessek meg?
32601. Lindus81 (válaszként erre: 32600. - 3f5c7e70e6)
2013. júl. 12. 17:10
Köszi kisdoca! Látom, nálatok azért rendesen volt családi halmozódás. Nekem sem volt még trombózisom sosem, és remélem, nem is lesz. Aztán persze az is lehet, hogy teljesen mást találnak nálam, vagy egyáltalán semmit, de valahogy ez annyira összefüggne sok mindennel. Na mindegy, majd meglátjuk. Jó sokáig kell várni az eredményre...
32600. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32598. - Lindus81)
2013. júl. 12. 13:20

Szia!

nálunk is hasonló a dolog, mint nálatok. Anyai ágon ezek a betegségek öröklődhetnek, de nem törvényszerű mindenkinél. Pl. a húgimnak semmilyen betegsége nincs, már őt is kivizsgálták.

Maámnak volt trombózisa, a nővéremnek volt terhesség végén trombózisa, az anyai oldalamról egy unokanővéremnek is a terhesség végén volt trombózisa.

nekem nem volt és remélen nem is lesz trombózisom, de nekem többször volt un. TIA nevű betegségem. Ez egy keringési zavar, ami összefügghet - szerintem - ezzel a véralvadási defektussal. Csak akkor még nem erre fogták, hanem gyerekkoromból Lyme-kór miatt voltam beteg, és arra.

A második vetélés után kezdtek a lábamon véraláfutások lenni,az akkori nőgyógyászom azt mondta, hogy ez jelezhette, hogy túl sűrű vagy hív a vérem. Ennyi jele volt, ha az jel volt.

Én a vérvétel után 6 hétre kaptam meg az eredményt. A húgomnál is elvégezték ezt a vizsgálatot és neki is 6 hét volt, pedig már intézményben csinálták.

Remélem választ kaptál a kérdésedre, de nyugodtan kérdezz vagy írjál.

32599. Lindus81 (válaszként erre: 32578. - Noemi30)
2013. júl. 12. 13:16
Tök jó, hogy megtalálták az okot nálatok, főleg, hogy tudják kezelni. Hidd el, hogy ezután minden rendben lesz.:)
32598. Lindus81 (válaszként erre: 32591. - 3f5c7e70e6)
2013. júl. 12. 13:10

Szia kisdoca!

Olastam, hogy nálad megtalálták és a véralvadással volt gond. Én is erre gyanakszom az én esetemben, mivel nagymamámnak volt trombózisa, miután anyukámat szülte és ez egész életében ez végigkísérte. Anyukám 10 év után jött össze náluk,akkor azt mondták, hogy lehet, hogy fejletlen volt a méhe, de utólag visszagondolva lehet, hogy már akkor ez volt a gond nála, és lehet, hogy én is örököltem. Az biztos, hogy kb. 18-20 éves korom óta dagadnak a lábaim nagy melegben, annyira, hogy sokszor papucsra kell váltanom, mert nem tudok visszabújni a szandálba.

Az is eszembe jutott, hogy május elején, amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, pedig már az voltam, azt éreztem többször is, hogy az egyik lábam zsibbad. Hol abbahagyta, hol újrakezdte. Soha előtte nem éreztem ilyet. Tudom, kár előre morfondírozni ezen, csak látom, hogy köztetek sokan vannak olyanok, akiknek szintén ez volt a baja és ez elgondolkodtatott.

Nálad volt ennek valami fizikális tünete? Mennyi idő múlva kaptad meg az eredményt a vérvétel után?

32597. Lindus81 (válaszként erre: 32594. - Muszuli)
2013. júl. 12. 12:47

Nagyon sajnálom a dolgot és sok erőt és kitartást kívánok neked. Én hiszem, vagy legalábbis próbálom elhinni, mert muszály, hogy nekünk is előbb-utóbb beteljesül a vágyunk és lesz egy kisbabánk. Nekem alig több, mint 3 hete volt a műtétem, azóta vannak jobb és rosszabb napjaim, de próbálok csak előre nézni.

Szerintem se hagyd annyiban a dolgot és vizsgáltassátok ki magatokat. Én tegnap voltam vérvételen, 11 cső vért vettek tőlem, az asszisztensnő is teljesen le volt döbbenve a mennyiségen, kicsit ijesztő volt. És ezek után még elmentünk az Istenhegyibe még egy vérvételre, hogy fokozzuk az élvezeteket.:)

32596. Nanu (válaszként erre: 32586. - Aneto)
2013. júl. 12. 04:32
Köszi szépen!!! :)
32595. Missteria
2013. júl. 11. 22:06

Nálunk sem a fogantatással volt a baj, hanem a megtartással, de nálunk itt végeznek minden ilyen véralvadásos dolgot is!Nekem volt egy vetélésem 5 hetesen, spontán, barnázással kezdődött és 1 hétre rá elöntött a vér, akkor nem kellett műteni, aztán rá két hónapra újra babát vártam, akkor a 10. héten már nem volt szívhang, kb a 9. héten állhatott emg a fejlődésben, nekem ekkor nem volt sem görcs, sem barnázás vagy vérzés, csak egy írdatlan rossz érzés egyik reggel, h el kell menjek orvoshoz mert bajt érzek!Sajnos a megérzésem nem csalt :( 2 napra rá már műtöttek is, mert nem indult be a vetélés (pedig abban a két napban mindent bevetettem, forró ülőfürdő, emelgetés stb.)

Nekünk a műtét után 3 ciklust kellett várni és első próbálkozásra összejött a kislányunk!A vizsgálatok itt főleg az immunológiai, sok időbe telt!Ide és genetikára a nődokim adott beutalót, endokrinológiára pedig magánba mentünk!

Kitartás és sok erőt holnapra!!!Ha bármi van írj nyugodtan, itt vagyunk, támogatunk!

32594. Muszuli (válaszként erre: 32593. - 3f5c7e70e6)
2013. júl. 11. 20:57
Nagyon aranyos vagy. Köszönöm a sok infót. Te is vigyázz magatokra. Majd jelentkezem.
32593. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32592. - Muszuli)
2013. júl. 11. 20:50

Kitartást holnapra! Remélem nem lesz fájdalmad vagy ilyesmi. Vagyis valószínű görcs lesz, de egyebet nem fogsz érezni.

Nem, nem csak a nőgyógyász ad beutalót.Az, hogy mennyi idő, attól függ, hogy mikorra kapsz időpontot. Csinálhatod azt, hogy ahova kell kérni, oda már most kérsz. Na lássuk csak.

A férjemnek urológia, azon belül andrológiai vizsgálata volt, erre időpontot kellett kérni és az ő háziorvosa adott rá beutalót.

Én voltam ugye hormon vizsgálaton, oda a nődoki ad, a menses adott napján kell csináltatni a vizsgálatot.

A pajzsmirigy értékeket azért akármilyen alacsony is nézesd, mert az is közrejátszhat tudtommal. Ehhez belgyógyászatra kell menni, oda a háziorvos ad beutalót.

Próbálj olyan belgyógyászhoz menni, aki már endokrinológus is egyben, és ő vele csináltass pl. inzulinrezisztenciára terheléses cukor vizsgálatot, inzulint. Ezek a vizsgálati eredmények egy-két nap alatt megvannak.

Voltam a hematológián, oda is házidoki ad beutalót, oda kellett nekem időpont és kb. 6 hét volt mire lett eredménye a vizsgálatnak.

Szoktak még ilyen góckutatást is csináltatni, mi nem csináltatunk. Ez összetett, pl. fogászaton mengézi, nincs e nagyon gyulladt fogad, fül-orr-gégén is megnéznek, mert a gyulladások is csinálnak ilyet.

Immunológia...én nem tudom, hogy ez hogy működik, mert minket oda nem küldtek el. Mivel nem a fogantatással volt gond, hanem a megtartással.

Hát ennyi. remélem tudtam segíteni, ha van valami, írjál ám!!

32592. Muszuli (válaszként erre: 32591. - 3f5c7e70e6)
2013. júl. 11. 20:41

Szia!

Ezeket a vizsgálatokat a nőgyógyász írta ki? Mennyi időbe teltek ezek a vizsgálatok? Pajzsmirigy értékre szedek egy fél szem gyógyszert. Márciusban az egyik ismerősöm akit műtöttek pajzsmirigyre mutatta be nekem a dokit és egy picit alacsonyan működött. Azóta szedek gyógyszert rá. De az értékek nem voltak olyan rosszak, hogy abból adódna a probléma. Köszike a választ. Holnap megműtenek, és utána írok és még gyűjtöm az infókat a lelki felépülés mellé. Aranyos vagy nagyon.

32591. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32587. - Muszuli)
2013. júl. 11. 20:20

Ne haraguudj, csak most olvastam!

Nagyon sajnálom! És sok erőt kívánok nektek!

nekem is a vetélések így kezdődtek. Barnázgattam, majd görcsök és vérzés. Két vetélés után lettek a vizsgálatok, azok, amiket leírt Missteria, plusz a férjemnél is volt vizsgálat andrológiai.

Nekem a hematológiai vizsgálat alkalmával vették észre, ami egy vérvétel, és így nézték ezeket a betegségeket. Így derültek ki a véralvadási defektusok, leiden és protrombin mutáció.

Én is szúrom a vérhigítót minden nap, és e így nem volt már baj többet a babák megtartásával.

Ha tudok még valamiben segíteni, nagyon sokat vagyok itt, nyugodtan írjál!

32590. Muszuli (válaszként erre: 32589. - Missteria)
2013. júl. 11. 20:10

szia!

Szeptemberben volt egy terhességem ott már az elején barnázgattam és nem is találtak szívhangot. utána már vérezgettem és missed ab lett a vége. januártól próbálkoztunk és ikerterhesség lett belőle. senkinek nincs a családban. most vagyok vagy voltam 13 és 2 napos tegnap voltam ultrahangon és mondták, hogy nincs életjelenség. Holnap végzik a műtétet. Nem volt fogadott orvosom . Most a nővér aki felvette az adataimat ajánlott egy dokit. Ő fog holnap műteni és azt mondta, hogy aug. 12-e után mert addig szabin lesz. keressem meg. Röviden ennyi. Nagyon elvagyok keseredve. nagyon vártam a kicsiket. Minden rendben zajlott tegnapig. Megfelelőek voltak a méretek is a terhesség idejéhez képest. Nagyon elvagyok keseredve meg a párom is. 32 évesek vagyunk. Nagyon szeretnénk már babát, de most úgy döntöttem hogy kivizsgálás nélkül nem merek már próbálkozni. Lelkileg nem tudnám már elviselni, hogy még egyszer így járjak. Köszike a gyors érdeklődést. nagyon jól esik. Üdv.

32589. Missteria (válaszként erre: 32587. - Muszuli)
2013. júl. 11. 20:00

Szia!Ez az első missed ab műtéted?Vagy volt már akár spontán akár missed ab vetélésed?

MErt a dokik általában 2 vetélés után küldenek kivizsgálásra van amelyik 3-om után, mert egyszer akár "természetes" is lehet!

Minket a második vetélés után küldtek kivizsgálásra, voltunk endokrinologiai vizsgálaton (TSH, pajzsmirigy uh, hormonok megnézése), genetikai vizsgálaton, és immunológiai vizsgálaton!Mi itt meg is álltunk mert meglett a probléma!Kaptam vérhigítót és minden oké a mostani terhességemmel!Kitartás és sok erőt kívánok Neked!

32588. Muszuli
2013. júl. 11. 19:55

Kisdoca!

neked hogyan zajlottak a vetélések? még most csatlakoztam a fórumhoz. Megírnád nekem, hogy milyen vizsgálatokon derült ki a problémád? Várom válaszod: Üdv: Muszuli

32587. Muszuli
2013. júl. 11. 19:53

Sziasztok!

Most találtam ezt a fórumot és szeretnék tanácsot kérni. Tegnap derült ki, hogy a második terhességem ami ikerterhesség volt 13 hetesen életképtelen. Nincsenek életjelek. Holnap lesz a műtétem. Milyen vizsgálatokra lenne szerintetek szükségem, hogy legközelebb ne járjak így? Nagyon bízom bennetek és szükségem lenne a hozzászólásotokra. Főleg azokéra akik saját tapasztattal rendelkeznek.

32586. Aneto (válaszként erre: 32585. - Nanu)
2013. júl. 11. 11:22
Szia Nanu, annyira sajnálom, sajnos nekem is ilyen kiszámíthatatlanná vált a mensim, szerintem a nyaralás alatt kapcsolódj ki és ne is gondolkozz semmi ilyenen, meglátod kismama leszel még az idén, próbálj ne agyalni, meglátod sikerülni fog Neked is!!!!!
32585. Nanu
2013. júl. 10. 15:06

Sziasztok Csajok!

A dokiig el se jutottam,mert délelőtt megjött :( Hát ez van sajnos.Na mindegy azaz nem mindegy de nem tudok mit csinálni.Nem is agyalok tovább rajta.

Köszi szépen ,hogy ennyire izgultatok értem!!! :)

kisdoca akkor csak tessék feküdni!!!lizka gratula a kis tökihez!!!Aneto te is vigyázz magatokra!!

32584. 3f5c7e70e6
2013. júl. 10. 11:05

nanu!! nagyon izgatott vagyok! Ne várass ám sokáig engem sem!! Gondolj az állapotunkra!! :) :) Írjál minél hamarabb!

Lizka nagyon örülök neked is!! Akkor ti is növekedtek szépen!!! :) had legyen csak jó erős, nagy partizán a legény!!

Aneto!! Vigyázz magatokra!! Nem lesz semmi gond, meglátod, hogy milyen erős baba növekszik ott bent!! Nagyon örülök nektek is!

Köszönöm, mi jól vagyunk. 27. hétben járunk, Bálint növekszik, fejlődik szépen.

A méhszájammal van egy kis gond, de hála az Égnek nem nyílik csak..puha vagy mi van vele, így pihennem kell, feküdnöm. De elvagyok. A család segít mindenben és így kibírom.

32583. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 32570. - Noemi30)
2013. júl. 10. 11:02

Csak hallottam, hogy van ilye, de fogalmam sincs, hogy mi ez.

De nézzük a jó oldalát, legalább van miért-re válasz és lehet kezelni!

Legalább is én így éreztem mikor kiderült a vetélések oka!

innentől már csak fel a fejjel!!! És előre!

32582. Aneto
2013. júl. 10. 09:10

Hello Lányok,

Nanu szorítunk érted, délután írd meg mit mondott a doki!

Lizka, gratula a kis vasgyúróhoz:)

Kisdoca, hogy vagy, sokat gondolok ám Rád!

32581. lizka (válaszként erre: 32556. - Nanu)
2013. júl. 10. 07:12

Szia! Remélem jó hírrel jösz! :)

Mi hétfőn voltunk uh-on a férjem és a kislányom is bent volt! Teljesen rendben van minden a babánkkal ismét nagyobbnak mutatja magát mint a 18.hét! És meg is mutatta magát én vagyok a legboldogabb mert most a kislányom után egy kisfiút várunk! :) Ez volt az álmom 1 kislány és 1 kisfiú és teljesült!!!!

Szép napot Mindenkinek!

32580. Nanu (válaszként erre: 32579. - Aneto)
2013. júl. 9. 21:01

Szia Aneto!

Hamar beugrottam,mert kiváncsi voltam :)

De jó,szuper!!! Gratula!!!

Akkor tessék vigyázni magadra és a kis bébire!!!

Hát én annyira nem reménykedek,de holnap kiderül minden.Majd jelentkezem ha megjöttem!

Jó éjt!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook