Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Várjuk a nagy napot, nekem még 5 hét van hátra. Igazándiból elvagyok kicsit zavar a melltartó így azt lecseréltem sport topra. A hátam fáj egy pontban szerintem attól hogy csak az oldalamon tudok aludni. Kis apróságok zavarnak, de jól vagyok köszönöm 🙂
Látom nálad is alakul sok sikert, remélem lesz már valami 😉
Jujj ez nagyon izgin hangzik :) szurkolok nagyon hogy sikeres legyen :D Ez az első lombikotok?
Köszi hogy olvashattam bővebben róla, fogalmam sem volt hogy működik :D Írj majd mindig, biztos mindenkit érdekel hogy hogy haladtok :)
Köszi, aranyos vagy. Talán tényleg érdemes megvárni az eredményeket. Szerintem mivel nem voltak nagy terhességek, nem kell sokat kihagyni. De az a legjobb, ha úgy csinálod, ahogy érzed, mert a lelki ráhangolódás is ugyanolyan fontos.
A lombik úgy van, hogy menszesz második napjától kb 2 hétig mennek a szurik, amik érlelik a tüszőket, benne petesejteket, hogy ne csak egy legyen, mint természetes úton, hanem egyszerre több. Ezt közben nézik ultrahanggal, követik vérvétellel és ennek megfelelőem adadolják a hormom injekciókat. Nekem hétfőn kell mennem először ultrahangra. Izgi.
Ha úgy ítélik meg, hogy megfelelő már a tüsző érlelés, akkor leszívják őket, ez úgy történik, hogy tűvel beleszúrnak a petefészkekbe. A kis petesejteket ezután megtermékenýítik apuka anyagával :) És ha sikeres a megtermékenyítés és életképes embrió jön létre azt, 3-5 nap múlva ültetik be. Utána is mennek még szurik, pl progeszteron. És kb jó egy hét múlva már lehet tesztelni., de két hét múlva vérvétel a biztos. Ez már ugyanaz a várakozás mint természetes úton.
A szurik beadása semmi, vérhigitó is kell, így két szuri van esténként. Szinte nem is érzem, csak izgulok, hogy jól adom-e be a hormont 😁
Jujjj de jó, én annyira nem értek ehhez a lombikhoz, ez most azt jelenti hogy szurizod magad, és mikor ültetik be? Vagy az már megvolt?:D Tényleg nem tudom a menetét :D
Én köszi jól vagyok, tartanak a kivizsgálások, lényegében eddig minden rendben, nem tudni az okot. Már néha néha elcsábulnék, hogy de jó lenne újra belevágni a babaprojectbe, de hát várjuk az eredményeket, meg bizonytalan vagyok, hogy ha nem derül ki semmi, akkor is elég ha várok 3 hónapot, vagy így hogy 1 éven belül 2 vetélés volt, hagyni kéne pihenni a szervezetem? Na nem tudom, tippeket szívesen fogadok ki hogy csinálta :)
Neked Csipkerózsika pedig megy a drukk :*
Hogy vagytok? Anonym, Vyca, Fauna, Falevél, Kyra, Csillagtök? Annyira sokan vagyunk, nem tudok mindenkit felsorolni. :)
Mi most kezdtünk lombikprogramot 2 napja adom a szurit. Még nem érzek semmit. :)
Nagyon sajnálom Tia :-(
Próbáljatok utána menni mit lehet tenni, hátha van azért megoldás, h ne kelljen többször ezt átélni.
Sajnálom ☹️
Remélem kiderül hamarosan, hogy mi okozza a bajt.
Köszönöm.
Ezt ismeritek? [link]
Szerintem nálunk sejt szintű baj lesz, amit a ROS és ilyenek nem tudnak kimutatni annyira. Itt találtam egyedül és állítólag külföldön ilyen tesztek vannak.
Voltunk már. AZ volt a válasz, hogy ilyen nem ismétlődik.
IR, PM, véralvadás, fertőzések rendben vannak. Plusz mindig kapok progit, clexant és medrol steroidot is.
Immunológia (Nk, Th1, MLC) nem volt, de úgy nem az van, hogy egészséges embriók állnak meg.
Nagyon köszönöm.
Igen, arra. Az előzőnél kiderült, hogy 18as kromósza baj volt. De a mi kariotipizálásunk rendben van. Nem tudom, hogy ilyenkor mi okozza a hibát. Már eleve rossz valamelyikünk sejtje vagy közben lép fel hiba? Tud erről valaki valamit? Hogy lehet ezt vizsgálni?
Oh nagyon sajnálom :(((( de soha ne add fel!!! Annyi meg annyi mindenen lehet segíteni, tarts ki és meglesz a gyümölcse, lesz közös babátok :*
Mire érted hogy ha mind fejlődési dolog akkor nem tudod mit lehet tenni? A kromoszóma hibára érted?
Sziasztok! Most sem sikerült :(
Extrém nagy a szikhólyag, nincs embrió. A doki szerint megint genetikai baj. Ez már a 4. alkalom.
Viszont azt mondta lát bevérzést így egy héten belül megoldja a természet. Ez van.
Beszéltem ma egy genetikussal, aki szerint jobb lenne műteni és megnézni hogy mi a baj, de nem akarom. Még felhívtam a babagenetika egyesületet, akik nagyon segítőkészen elirányítottak egy szakemberhez az Istenhegyin. Hétfőn megyek és átbeszélem vele. Az a baj, hogy ha mind fejlődési dolog akkor nem tudom mit lehet tenni. Majd meglátjuk. De nem akarom még feladni, hogy közös babánk legyen egyszer.
Mi lesz ezzel a sok tudással ha már mindannyian babàzunk. ☺️
Holnap reggel megyek ultrahangra. 6+4 nap lesz. Az előző két terhességnél is pont ezen a napon volt. Az elsőnél 4,6 mm, hallható szívműködés (2 héttel később megállt), a másodiknàl 2,8 mm sejthető pulzalas (ő nem nőtt tovább). Nagyon félek. Nem rág az ideg, hanem csendesen merengek és szeretnék túl lenni rajta. Közben megfáztam és fújom az orrom egész nap. Szerencsére 36,9nel magasabb hőt nem mértem. Remélem, hogy ez nem okoz bajt.