Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Remélem, holnap visszainteget az UH-n neked a babucid a monitorról! Ha meg nem, akkor meg túl kell esni a műtéten, nyugi, nem fogsz érezni semmit.
Egyébként én is úgy próbálom tartani magam, hogy várom a Karácsonyt, mert onnan már lehetne újra próbálkozni. Ilyen szempontból most a legnehezebb, mert nem történik és nem történhet semmi. Még mire újra megjön, az is egy hónap...
De nem szabad feladni, a babavállalás nem megy elméletben, csak akkor sikerülhet, ha az ember tényleg megpróbálja újra és újra, amíg nem születik meg a pici. Bízni kell, és biztos lenéz ránk a Jóisten egyszer - ha van.
Szió!
Nem is szabad aggódni,a babád biztosan nagyon jól érzi magát odabent. :) Azért azt hiszem én is elmennék gyakrabban uh-ra. Vigyázzatok magatokra!
Puszi.
Hát, nem tudom, nem akarom sokat piszkálni a babát sem. Attól is függővé teszem, hogy milyen lesz az orvos holnap, őt még nem ismerem. De így e-mailben rendesnek tűnt, és minden nap van magánrendelése.
Nagyon sajnálom, ami veled történt, továbbra is sokat gondolok rád. Borzasztó lehet az érzés, és érthető, hogy hiányoznak a pocaklakók. Kívánom, hogy mihamarabb újra, és egészségesek legyenek!
Szia Kislibu!
Köszi, ha kell valami anyag a sulihoz, majd szólok. Elég húzós lesz, és persze minden szemináriumra prezentációt kell előadni a csoportnak. Mondhatom sok kedvem van szerepelgetni, még embereket sem akarok látni. :(
Holnap megyek 8-ra a kórházba a dokimhoz, aztán este egy magándokihoz. Ha nem látják meg, akkor szerdán kell befeküdni. Nagyon félek, ma egész nap csak sírtam. Bárcsak már legalább Karácsony lenne, hogy telne az idő. Gondolom neked sem volt könnyű eleinte, de te olyan kemény csaj vagy! Nagyon irigyellek. :)
Szia!
Tulajdonképpen igazad van. Most pont átmeneti időszakban vagyok. A 20. héttől már állítólag lehet érezni magzatmozgást, a 16. héttől a védőnő tudja használni a szívhang-hallgatóját (nem kell ultrahangos macera), viszont a 12. és 16. hét között nem nagyon van más lehetőség. Egyébként most válaszolt az orvos, akitől kérdeztem, hogy a magánrendelőjében mikor tud fogadni, és holnap délután 5 órára mehetek hozzá. Megnéz ultrahanggal, semmi kötözködés, kérdés, csak fizetni kell...
További jó folytatást kívánok neked, drukkolok, hogy minden rendben haladjon!
Szia!
Szoktam magamban beszélgetni vele, és bíztatom, hogy minden o.k. lesz, nyugodjon meg. Biztosan igazad van, és az sem lenne jó, ha túl gyorsan nőne a pocakom. Meglátjuk, mi lesz.
Neked sok erőt és kitartást kívánok!
Szia Andi!
Szerintem teljesen normális, hogy még aggódsz, én is nagyon féltem, mi lesz a két vetélés után. Ma kezdem a 13. hetet, még szedem az Utrogestant, de már csak ezen a héten.
Arra gondoltam, hogy bejelentkezek egy magánrendelőbe ultrahangra. A 18. hét még nagyon messze van, és előbbre, csak úgy, nem biztos, hogy kapok beutalót meg időpontot a klinikán. Alapjában véve nem idegeskedek, de sokszor eszembe jut, hogy vajon mi lehet odabent, mekkora már a baba, stb. A férjem is folyton kérdezgeti, de nem tudok neki mit mondani.
Sok sikert kivánok a köv. babavállaláshoz!
Mennyi időt vártok, hogy ujra probálkozhassatok?
Képzeljétek, még most kezd elállni a vérzés 2 héttel a vetélés után... Már kezdtem megijedni, hogy valami baj van.
A mellem meg tegnapelőtt teljesen bedurrant: eddig szedtem valami tejapasztót, de azt 10 napig írták fel, és utána, mikor abbahagytam, rögtön megindult a termelődés. Olyan rossz érzés, hogy csak folyik és folyik, és nincs kinek odaadni...
De majd legközelebb! Inkább arra koncentrálok most már, és alig várom, hogy megjöjjön újra és lássam, hogy minden rendben működik.
Sok sikert a félévhez, ha kell bármi anyag vagy segítség, szólj. Nekem sok kidolgozott tételem megvan még régebbről (én Debrecenben végeztem az angolt egyetemen). A tanulás mellett meg hamarabb eltelik majd az idő is, amikor újra próbálozhattok.
A babával kapcsolatban akkor már nincs remény? Vagy ez hétfőn derül ki?
Szió!
Igen, én angolos vagyok, meg matek a másik szakom. Nyelvsuliban már dolgoztam, de ehhez valóban vállalkozónak kell lenni a számlák miatt, ami most nem jó nekem, a másik meg az, hogy vagy kora reggel dolgozik az ember, és/vagy késő este, ez pedig babavállalás mellett nagyon megerőltető. A második vetélésnél dolgoztam végig, de volt, hogy abba kellett hagynom az órát hamarabb, mert annyira fájt a hasam. Vagy végig ültem, de úgy meg nem túl hatékony a kommunikáció, és mindenki elalszik. Na, majd kitalálok valamit...
Furcsa, hogy ennyi tanár van itt, csak nincs ennek a sikertelenséghez valami köze??? Érdekes, hogy pont az, aki szereti a gyerekeket, annak nem sikerül a gyermekáldás...
Sziasztok!
Látom mindenki dolgozik, hát én itthon vagyok még gyesen, Niki nov.-ben lesz 3 éves, de már oviba jár.
Most pont azon a témán vagyok, hogy hogy érné meg jobban, szabi, táppénz vagy legyek gyesen. Nem tudom egyszerüen annyira tanácstalan vagyok.
Sziasztok!
Megfáztam. Vagy elkaptam vmit. Brutálisan fájt a torkom, alig bírtam bármit is lenyelni. Tegnap délután csak feküdtem. Most már kezdődik a köhögés, amibe a hasam is belefájdul. De remélem azért minden rendben odabent.
Olasz-spanyol szakos vagyok.
kislibu, akkor te angolos? Nyelviskola nem jöhet szóba? Ott is 2-3 hónapos ciklusokban dolgoznak. Bár igaz, legtöbb helyre számlaképeseket keresnek, vagy max. megbízásos szerződéssel, ami most neked nem lenne jó. De talán akad egy-két hely, ahol állást adnak. Hülye időbeosztással, de pl. majdne tuti, hogy egy délelőtti orvosi vizsgálat idején ráérnél...
Szia KissMe!
Mennyi idős terhes vagy? Én is attól félek, hogy a következő terhességemet végig fogom aggódni. Látod, még ezen sem vagyok túl, már a következő miatt félek. És most én mondom neked, hogy nem szabad idegeskedni, mert minden rendben lesz!!!
Neked is jó 7végét, pihenj sokat! :)
Szia Kislibu!
Itt mindenki tanár? Én is az vagyok, angolt tanítok ált. suliban. Most vettek fel mesterszakra (egyetemi kieg.féle). Holnap megyek is Egerbe, merthogy ott fogom végezni. Szerencsére csak 1 éves az egész, úgyhogy nem sokáig kell szenvedtetni magam, ugyanis nem szeretek tanulni (bár ezzel nem vagyok egyedül).
Az első félév nagyon nehéz lesz, legalább nem lesz időm szomorkodni.
Beszéltem a dokival, hétfőn megnéz, aztán szerdán kell befeküdnöm. Remélem csütörtökön haza is engednek, és aztán túlléphetek végre.
Szerintem nem olyan rossz dolog a tanítás, csak sajnos én egy olyan községben dolgozom, ahol a suli 90%-a problémás, inkább érzem magam szoc. munkásnak vagy gyógypedagógusnak, mint angoltanárnak.
Nem értem miért nem kérdeztek tőled angolul ezt-azt. Lehet, hogy nem volt olyan, aki fel tudta volna neked tenni a kérdéseket. Szerintem ne legyél kiakadva, mert amiket írtál, az alapján nem látszik túl komoly cégnek. Kitartás, majd találsz valami állást. Az is csoda, hogy ilyen erős vagy, hogy már munkába tudnál állni! :)
Sziasztok!
Jól vagyok, itthon pihenek. Igaziból semmi extra nem történik, csak megint kezdek parázni hogy valami nincs rendben, mert nem nő eléggé a pocakom, stb. De majd elmúlik. :)
Jó hétvégét kívánok mindenkinek! Nem biztos, hogy ráérek írni majd, de szívesen olvasnék a többikről!
Hol vagytok csajok????
Ma voltam egy állásinterjún, és rá kellett jönnöm, hogy ez nem nekem való. Angolul kellene itt tanulmányi ügyeket intézni külföldi diákoknak, és megkérdezték (magyarul), hogy honnan tanultam meg angolul, voltam-e pl. külföldön. Mondtam, nem voltam, suliban meg magamtól tanultam meg a tv-ből, egyébként meg van egy egyetemi diplomám is angolból, de azt hiszem, itt elvágtam magam végleg, hogy nem voltam külföldön ilyen ügyben. De hát könyörgöm, sokan kimennek és ott töltenek éveket, és utána ugyanúgy nem tudnak rendesen beszélni, tőlem meg egy mondatot sem kértek most angolul, pedig nem az a lényeg, hogy hol tanulta az ember, hanem hogy beszél-e a nyelven! na teljesen kiakadtam, mert a végén még annyit sem mondtak, hogy majd értesítenek: szerintem ez mindent elárul az eredményről...
Meg hát rá kell jönnöm, hogy azért tanár vagyok: ennek tanultam, ezt tudom és szeretem csinálni, akkor meg minek nekem egy irodai munka?!
Drukkolok, kislibu:)
Nálam teljesen OK a dirihozzáállása, meg a kollégák se hőzöngenek, egy-egy órát simán helyettesítünk egymásnak. Tegnap reggel kellett mennem dokihoz, aztán bementem, egy órámról maradtam le. Tipikus elszámolhatatlan helyettesítés, tehát szívesség. Csak vissza sem akarok élni vele.
Nekem méhaszájjal meg terhességgel minden OK, dolgozhatok. Az adminisztrációt tologatom az álomkór miatt, de amúgy jó a kölykökkel. Én nagyon örülök, hogy nem kell más típusú munkát keresnem, utálnám nagyon. Az előző terhességem (ill. amikor kezdett látszani)+elhalást tudták a diákok. Cseppet se bántam, nem baj ha látják, ez is hozzátartozik.
Teljesen egyetértek veled, nekem is ez a dilemmám.
Egyébként én is tanár lennék, de pont emiatt nem merek iskolába jelentkezni, mert az elég nagy felelősség otthagyni 5-6 osztályt a tanév közepén, ha meg az ember azt tervezi, hogy nyár előtt majd teherbe esik, és a következő tanévig majd kiderül, hogy sikerül-e, akkor biztos, hogy a görcsös akarás miatt nem jönne össze.
Csak ez az egész olyan ciki, hogy titkolja az ember a terhességet, mintha valami bűnt követne el, pedig az lenne a helyénvaló, ha ebben támogatnának inkább. Ráadásul épp az elején kéne sokat pihenni, mert akkor még rosszul is van a kismama, és állandóan csak aludna, de ha az elejétől eljössz táppénzre, akkor meg ha nem sikerül, akkor általában a munkahelyednek már lőttek, mert számítanak rá, hogy ezt még eljátszod néhányszor. Ha meg nem jössz el az elején pihizni, és így nem sikerül, akkor meg azon eszed magad utána, hogy a te hibád.
Az igaz, hogy ha erős a baba, akkor megmarad, de azért mi azért vagyunk ebben a topicban, mert nem megy olyan könnyen a dolog és jobban oda kell figyelni.
Én most egy olyan állást néztem, ami épp a Klinikán van, irodában kell pötyögni, ami azért annyira nem megerőltető, és a vizsgálatokra is át tudnék ugrani a szomszéd épületbe. Egy pár hónapot úgyis várni kell a próbálkozással, aztán meg ha bírom, akkor maradnék legalább az első 3 hónapra. csak utána már félnék még dolgozni, mert szerintem most is a méhszájammal volt gond, és a sok ülés, amikor már nő a baba nem nagyon használ.
Egyébként holnap lesz az állásinterjúm, mert ma szóltak, hogy kiválasztottak elbeszélgetésre. Remélem, legalább ez sikerülne, és akkor történne már velem idén valami jó is...
Hát ez tényleg fogós kérdés. Különösen még nem létező idegen főnökkel, aki ki tudja...
Én ismerős helyen vagyok, maximálisan megértőek. Nekem az a nehézség, hogy suliban dolgozom, tehát szabadság nincs, illetve elhasználtam nyáron.
Nem túl rugalmas a rendszer. Legszívesebben fél állásban dolgoznék, és a másik félre mennék táppénzre. De ilyen kombináció sajna nincs. Vagy teljes állás, vagy táppénz, mert azért önként és dalolva nem akarom csökkenteni a GYÁS/GYED-et.
Szóval most dolgozom, még nem döntöttem el meddig, igazgatónak jeleztem. Mert olyan dirim van, hogy nem kell izgulnom, hogy most akkor mit fog szólni,csinálni. Előző munkahelyemen nem mertem volna szólni, mert képesek lettek volna minden hülyeségre engem beosztani.
Kismamaként mint munkavállaló védve vagy, sőt, el kell engedjenek minden kapcsolatos vizsgálatra (azaz mindenre, hiszmindegyik kapcsolódik;), de azt már nem mondja a tv, hogy ez például nem lehet fizetésnélküli szabi...
Meg bennem van, hogy ha gyorsan elmegyek táppénre, és ha most sem marad a gyerek, akkor "visszasomfordálok"?
Dokim azt mondta dolgozzak nyugodta, ahogy bírom erővel. Ha úgy érzem nem bírom, szóljak. Szerinte ha egészséges a terhesség, megmara, ha nem, akkor nem, és ezen ez nem sokat változtat.
szép napot mindenkinek!
én valószínű, hogy először szabira mennék aztán táppénzre, amint kiderül, hogy terhes leszek!
tegnap olyan jó volt a kolléganőm babáját dajkáltam, aki 5 hónapos és 8 kiló és bejöttek a munkahelyre. izomlázam is lett, mert legalább fél órát babusgattam. nagyon jó volt és már én is szeretnék nagyon babát, de nekem még hátra van a hormonvizsgálat...
félek az eredményektől.
egyébként hogy vagytok lányok?
Kiandi mikor mész újra dokihoz?
Juda neked meg gratula, vigyázzatok magatokra,
puszika
Sziasztok!
Én azért nem nyilatkozom, mert a szüleim a főnökeim, és általában el szoktak engedni munkaidőben, ha olyan helyre kell mennem, amit csak akkor lehet elintézni. Januárban jártam sokat vérvételre, egy napra be kellett feküdnöm hiszteroszkópiára, stb. Most ugyanez a helyzet, kicsit dolgozom, kicsit pihenek, egy részét kiírjuk szabinak, aztán majd táppénre is megyek. Olyan cégnél, ahol idegen a főnök, biztosan másképpen alakulnak a dolgok.