Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Hogy vagytok, Kyara, Orsheka, Vyca?
Én most keresem a megfelelő nőgyógyászt, akihez következő terhességnél bizalommal járnék, és tud vmit mondani a Leidennel kapcsolatban is. Háziorvos további vérvételre küldött emiatt. Az időmbe végülis belefér.
Én sem Magyarországon élek, esetleg írd meg hol , hátha többén vagyunk így es tudunk segíteni egymásának, hogy mi lehet a neve kint
Sziasztok!
Lányok, ma átköltöztünk az új házunkba. Azt hittem, hogy csak este fog eszembe jutni, de reggel az volt az első gondolatom, hogy ma szülnék, ha minden rendben ment volna. Este gyújtok egy gyertyát. ❤️
Lehet, hogy a határértékeket nézik. Nem tudom.
Megnézhetem a vizsgálat nevét viszon mivel én nem magyarorszagon élek így nem tudom megmondani hogy ez otthon ugyanezen a neven fut e .?! 🤔
Nálunk anyai ágról örökletes a trombózis .Nővérem sajnos bele is esett tüdőembóliával amit nem vettek észre így tüdőgyulladása lett és térdhajlat cisztának diagnosztizálták.Akkor vizsgáltak engem is de csak azt tudták mondani igyak több folyadékot :)
Az nagyon jó, ha elég az aszpirin. Vajon mi alapján döntik ezt el.
Ugyan ez, és valóban egyből kaptam vérhigítót, amint pozitív lett a teszt. A háziorvos írta fel, és mikor mentem az 1 uh-ra akkor mondtam a nőgyógyásznak is, aki jóváhagyta a vérhigítót, plusz adott progreszteront is. Nekem elég a sima aspirin, nem kell szúrni magam. Lehet ha nem szedném, akkor sem lenne semmi gond, de így nyugodtabb vagyok.
Igen. De mi már mindenkit eltemettünk a nővéremmel ketten maradtunk. Úgyhogy belerázódtunk, talán azért is vészelek át mindent könnyebben.
Borzasztóan szomorú, hogy ilyen korán elveszítetted anyukádat. Felnőttkorban sem könnyű, de gyerekként, valóban mindig fájó seb marad.
Sörben, állítólag sok a B vitamim :)
Nincs mit! Sok sikert kívánok! 🍀🍀
Én 12 voltam amikor elment anyukám és képtelen vagyok anyák napján kimenni a temetőbe :( Mindig sírok ,hgy oda kell vinnem a virágot.
Viszont nagyon nagyon pozitív lett az ovu tesztem ma ,pedig ittam egy citromost sört .Vajon befolyásolja?
Esetleg neked meg van a lelet amin szerepel a vizsgálat neve? 😊
Ha jól néztem a listát ezek nem lettek nézve még:
Foszfolipid antitest szűrés
Kardiolipin G/A/M
Kardiolipin IgG
Kardiolipin IgM
Béta-2 glikoprotein IgG
Béta-2 glikoprotein IgG/IgA/IgM
Béta-2 glikoprotein IgM
Lupus antikoaguláns
Köszönöm 😊 csak hogy ki tudjam szűrni mi van meg ,mert kB már az összes trombózisos variációt megnézetem.
Nem tudom a konkrét nevet, én teljes trombofília csomag vérvételen voltam az Istenhegyiben, abban volt egy genetikai vizsgálat, a többi véralvadás faktor és antifoszfolipid szindróma vizsgálat volt.
Itt vannak részletesen infók:
[link]
Itt pedig, hogy miket vizsgálnak:
[link]
Köszi az infót 😊 és melyik az ami csak magát ezt nézi meg?
A 3. Vetélés utan mi elmentunk egy “meddosegi klinikára” vagy legalabbis ahoz tudnam hasonlítani. És ott ajánlották a vizsgálatot újra amikor teherbe estem.
Igen, én is azt feltételezem, hogy nem a genetikai hajlamot nézték Juditnál, hanem konkrétan a véralvadást, mert terhesség alatt változott. De laikus vagyok én is teljesen. Nagyon köszönöm a válaszaitokat, Panna, neked is!
Sziasztok! Remélem nem haragudtok, hogy ide pofátlanodok. A trombózishajlamot okozó géneket természetesen egyszer kell megnézni, az adott egy életre. Judit0402 azt írta, hogy neki sűrűbb vér derült ki, ez gondolom a teljes trombofília kivizsgálás során derült ki, ahol nézik a genetikai tényezőket mint a Leiden mutáció, de nézik a vér különböző paramétereit, hogy milyen gyorsan alvad stb, ez utóbbi a nehéz, mert egy vizsgálat nem vizsgálat, ahogy Judit0402-nél is, nem elsőre derült ki, ezek változó paraméterek.
Ilyen van? 1x megnézik az összes létező trombózis hajlamot ott negatív eredmény jön ki terhesség során meg már pozitív? Nekem a nődoki azt mondta ezeket elég 1x megnézetni.
Érdekes, hogy terhesség nélkül rendben volt, akkor neked nem a véralvadási zavart okozó génmutáció okozta ezt a problémát? Persze, lehet, hogy külföldön más vizsgálatokkal nézik ezt is.
Az első vetélésnél nekem is ennyit mondtak h minden 3.terhesseg vetéléssel végződik. A másodiknál sajnos szülés volt a befejezés. Ott csak annyit tudtak megállapítani hogy nem kapott oxigént egy idő után de hogy miért arra nem tudtak választ adni. A harmadik a 12.heten ment el. Na itt volt az a pont hogy bármi áron de tudni akarom az okot. Féltem a köv terhessegtől mert addig csak mindig a csalódás volt a végén. A véremet megnézték amikor nem voltam terhes és rendben volt. A 4.terhességnél mondta az orvos hogy csak nézzük mar meg mégegyszer. És akkor derűlt ki.
Kedves Judit!
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Végigolvastam a történeted, nagyon megrázó, ami veled történt. Gratulálok a kislányodhoz és nagyszerű, hogy jön a tesó is! Szörnyű, hogy többször kell vetélni, ahhoz, hogy komolyan vegyék és kiderítsék a problémát. Itt is eggyel az orvosok még nem foglalkoznak, ez a protokoll. Mindenestre a történeted is megerősít, hogy jól teszem, hogy utánajárok ennek a problémának.
Szia. Nekem 3vetelésem után jöttek rá hogy sűrűbb a vérem terhesség alatt. A 4.terhességnél amint kiderűlt azonnal el kellett kezdenem szednem a vérhígítot a 34.hettel bezárólag. Azóta született egy egeszséges kislányom és úton a tesó. Természetesen most is szednem kell a gyogyszert.
Megkaptam a trombózishajlam eredményem, és Leiden mutációra heterozigóta jött ki. A doki, akinél tegnap voltam kontrollon, azt mondta, nem érdekes, nem valószínű, hogy emiatt ment el a baba, minden 3.terhesség így végződik, már a következő hónaptól javasolja a próbálkozást. De kérdezzek majd meg egy hematológust, amit persze meg fogok tenni. Most a neten utánaolvasva, azt látom, hogy a kismamák ezzel a problémával vérhigitót kapnak pozitív teszttől. Van valakinek itt ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Az gond, hogy annyira darab-darab vagyunk nekik, hogy még az elnevezésre sem figyelnek. Csak így az ember teljesen elveszíti a bizalmát, hogy tényleg segíteni akarnak rajta.
Nekem sem él már anyukám, de én 39 voltam, mikor elment, ti, Kyara, Enada nagyon hamar elveszítettétek.:( Együttérzek veletek.
Tőlem a doki mindössze ennyit kérdezett műtét előtti vizsgálaton "7. Terhessége?" Nem is beszélt többet, minden mást az asszisztens beszélt meg velem.
További ajánlott fórumok: