Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az extrovertáltak vagy introvertáltaknak van több konfliktusuk egy élet során? fórum

Az extrovertáltak vagy introvertáltaknak van több konfliktusuk egy élet során? (beszélgetős fórum)

ápr. 21. 10:52
Az a benyomása az embernek, hogy sokkal törzsibb módon működnek, mint az introk akik egyszerűen békén hagynának mindenkit de őket is hagyják békén.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - VincaMinor)
ápr. 21. 10:50

Én viszont azért kerülöm a konfliktusokat mert általa belevonnának társas interakciókba amelyekből sehogysem jönnék ki győztesen, hiszen ha megnyerném a vitát is veszítenék amiatt mert a aksikat lemerülnének. Elképesztően fárasztónak tartom a konfliktusokat és haszontalannak.


Gyakran viszont ezt úgy értelmezik az extrok, hogy szabad utat engedek az elnyomásomhoz és rendre egyre tovább és tovább tolják a határokat (én mindig abban reménykedek, hogy egy idő után leállnak, de sosem). Így amikor betelik a pohár nálam akkor nagyok durva kitöréseim vannak és a konfliktusok sajnos gyakran végleg elmérgesedett viszonyhoz vezetnek.


Az én hibám az, hogy azt gondolom csak egyszer-kétszeri az eset amikor érdekeimbe ütközőt tesznek. A realitás viszont az, hogy a végletekig képesek lennének elmenni és teljesen eltaposni. Az extrok teljesen más faj, az agyuk teljesen másképp működik, az holtbiztos.

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - 32304c7a9f)
ápr. 21. 10:43
Ez arra bizonyíték, hogy a többségnek nincs meg az intelligenciája ahhoz, hogy felfogna mindenki másképp működik és nem feltétlenül rossz emberek amiatt?
12. 32304c7a9f (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 20. 21:40
Az extro a kifelé fordulása miatt áll bele a konfliktusba, az intro pedig az elszeparálódása, konfliktuskerülése révén generál harcot a másikban! A tutyimutyi ugyanúgy felbosszanthatja a környezetét, mint a nagyhangú, persze ehhez kell egy személyiség és egy intelligenciaszint. A szélsőségek eléggé ki szokták csapni a biztosítékot a környezetükben!
11. pteri (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 20. 19:53
Én introvertált vagyok. Legtöbbször csak magammal kerülök konfliktusba, hiszen másokkal elkerülöm.
10. VincaMinor (válaszként erre: 8. - Auróra2010)
ápr. 20. 19:29

Introvertált vagyok, de felvállalom a konfliktusokat. Sem családban, sem munkahelyen nem vagyok csendes, visszahúzódó.Sőt, olyan a munkám, hogy rendszeresen egy rakás idegen emberrel kell beszélgetnem. Viszont szükségem van egyedüllétre a mindennapokban,és jobban feltölt a szűk családi vagy baráti körben töltött idő, mint egy nagy társasági esemény. Nem viselem el, ha sok-sok napon át pörögni kell, szükségem van az elmélyülős, befordulós tevékenységekre. Nem igazán vagyok csapatjátékos, a "beszélgetős" epizódok a munkaidőm kisebbik részét teszik ki, a többségben magányosan írok, elemzek.

Nem vagyok spontán, szeretem tudni, mi vár rám holnap, holnapután, mire készüljek. (Bár nagyon aprólékos tervező sem vagyok, sem precíz, listaíró, stb.)

Emiatt is vannak konfliktusaim, mert nem mindenki respektálja ezt a működési módot.

ápr. 20. 14:42
A környezettől függ és az intelligenciától.
ápr. 20. 14:26
szerintem az extrovertáltak, az introvertltak csendesek, viszhúzódóak.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Roxána)
ápr. 20. 13:16
Köszi. Tudnál írni egy konkrét helyzetet amikor egy ilyen szükséges vagy muszáj dolog áll fenn, és az introvertált személy konfliktusba kerül? Köszi.
ápr. 20. 12:25
Az introvertáltak a "definíció" szerint jellemzően konfliktuskerülők, úgyhogy valószínűleg az extrovertáltaknak több jut ki belőle.
5. Roxána (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 20. 12:21
Utolsó sorodra reagálva:pontosan ez az,mert "külvilág" -ban élünk van amit nem kerülhetünk el,a külvilág "befolyik" az életünkbe,ha akarjuk ,ha nem és ha nem akarjuk,de kell,szükséges vagy muszáj dolgok vannak akkor jöhet a konfliktus.Vagy valaminek megakarnak felelni,de nem értik vagy nem tudnak,mert számukra az lényegtelen ,közömbös.Talán ennyi...De valóban az,ahogy előttem írták,csak annak van igazán rálátása aki introvertált tipus.De az is igaz,hogy teljesen tisztán csak ez vagy csak az nincs,legalábbis ritka.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Roxána)
ápr. 20. 12:12
Köszi. Felvázolnád amit írtál az introvertáltakra? Hogy hogyan kell elképzelni egy olyan konfliktust ami abból fakad, hogy számukra a külvilág nem “tényező”? Szerintem abból pont az következne, hogy nem kötözködnek a külvilággal, figyelmen kívül hagyják azt.
3. Guruljka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 20. 11:59
Honnan tudnám? Én csak az egyik típus vagyok.
ápr. 20. 11:56
Mind a kettőnek meg van az esélye,pontosan azért mert vannak dolgok amikben különbözőek ,de pontosan ezek a dolgok miatt kerülhetnek konfliktusba.Mivel az introvertáltaknak a külső világ nem annyira "tényező" igy valószinüleg ezért kerülnek konfliktusba,az extravertáltak nyitottak a külvilág felé,ők pedig éppen ezért kerülnek szintén konfliktusba.Igy nem lehet azt mondani,hogy melyikük kerül többször konfliktusba.Szerintem.
ápr. 20. 10:50
Kik kerülnek gyakrabban konfliktusba?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook