Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az ész vagy a szív dönt fórum

Az ész vagy a szív dönt (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Az ész vagy a szív dönt

1 2 3 4
104. júliusi (válaszként erre: 103. - Júliusi)
2012. febr. 11. 14:45
Jaj,bocsi,most látom, hogy nem is neked akartam írni,hanem ERNA-nak,csak félrenyomtam...
103. júliusi (válaszként erre: 102. - Slideboy)
2012. febr. 11. 14:44

Akkor valamit félreértelmeztem.

Nem azt írtad,hogy 11 év után véget ért a házasságod,mert megcsalt a barátnőddel?

102. Slideboy (válaszként erre: 101. - Júliusi)
2012. febr. 11. 12:56
Nem csapott be! Full öszinte velem, csak nem tom mire számithatok, és nem tudom én melyik döntés vagyok részéről, az ész vagy a szív....
101. júliusi (válaszként erre: 96. - G ERNA)
2012. febr. 11. 11:53

Sajnálom,és megértem, Téged a barátnőd is becsapott...:((

Vele is megszakítottad a kapcsolatot?


Amúgy,Én általában a szívemre hallgatok, még nem csapott be...

2012. febr. 11. 11:28
Sziasztok! Én 2 évvel ezelőtt megismerkedtem egy lánnyal,és kimondhatatlanul tombolt közöttünk a tűz. Azért nem jöttünk össze mert sajnos váltóműszakban dolgoztunk. 2 hete adtunk egymásnak egy komoly esélyt hogy vállaljuk hogy egy műszakban dolgozunk és belecsapjunk a lecsóba. Jól is kezdődött, csak a volt párja hivogatta folyton és nem hagyta élni. Hozzáteszem gyűlöli a volt párját. Egy nap gondolta lerendezi vele személyesen hogy hagya végleg békén és van valakije, de egy tragédia történt. Csak 2 utcával arrébb elmentek egy boltba ahol egy súlyós karambol történt. A pali súlyósabb sérülést szenvedett, a leányzó pedig meguszta könnyebb sérülésekkel. A lényeg az hogy 2 hetett adod magának a lány, hogy átgondolja átértékelje a dolgokat, Az ész vagy a szív döntsön a harcban. Súlyós lelki problémákban szenved a karambol miatt. Én igazából azt nem tudom, vajon én vagyok az Ész vagy a szív? Mire számíthatok és stb....
2009. máj. 17. 15:11

Én a szivemre hallgattam amikor külön mentem a férjemtől.Nem szerettem és nem voltam képes vele élni tovább.Igy nagyon nehéz volt de most szerelmes vagyok és boldog.Ha az eszemre hallgattam volna és együtt maradtam volna vele ma is boldogtalan lennék.

Sajnáltam őt de sajnálatra nem lehet kapcsolatot épiteni.Hazudnék ha azt mondanám nem viselt meg mert mégiscsak 6 évig voltunk együtt.De jobb igy.Nem akartam hogy a gyerekünk ugy nőjön fel hogy minden nap a vitát és veszekedést hallja és látja.Igy volt helyes.

98. dittke14 (válaszként erre: 97. - Vénboszi)
2009. máj. 17. 11:41

Ez jó!!!

És még milyen igaz!

Egyetértek!!!

2009. máj. 17. 09:08
Mindenképpen az ész!Van akinek elmegy,van akinek megjön. :)))
96. G ERNA (válaszként erre: 90. - Ab12c6b9c3)
2009. máj. 17. 09:00
az én házasságom 11 év után ért vegett mert megcsalt a legjobb barátnőmmel! nem tudtam megbocsájtani nem a megcsalást hanem hogy hazudott.szerintem ülj le a pároddal és keresétek meg hogy mi hiányzik a kapcsolatotokból amiért kifelé kacsingatsz. ha nem sikerül még mindig kezdhetsz új életet persze ha a régit lezártad˘ tiszta lelkiismeretel szálj ki belőle ugy is fájni fog neki de nem veszti el a bizalmát a többi ember iránt és nem érzi azt hogy mindenki jobb mint ő. ez csak az én véleményem te döntesz mert a te életed
2009. máj. 15. 20:05
hmm... érdekes téma... egyszer voltam "szerető" szerepben, bántott a dolog, de őrülten szerelmes voltam, képtelen voltam nem találkozni vele... visszament a barátnőjéhez, utána kikészültem teljesen, persze próbáltam nem mutatni, de lefogytam, sokat cigiztem, kikészültem teljesen.. nem érte meg... ahogy hallom, megvolt az esküvőjük :) már nem zavar, boldog vagyok :) egyik közös barátunk mondta, hogy annyit mondott az esküvőről, hogy: "nem megnősültem, hanem férjül vettek".. ebből azt szűröm le, ha visszamész ahhoz, akit elhagysz, meg kell alázkodnod, és az ő játékszabályai szerint kell élned. de ez már vajon a Te életed, az, amit Te szeretnél élni? ez elgondolkodtató...
2009. ápr. 20. 21:22

Sziasztok!!!

igaz én még fiatal vagyok csupán 17 éves de már én is tudom ilyen megcsalva lenni.

kb fél éve lett vége egy 2 éves kapcsolatomnak.nálam a hiba abban a bizonyos rózsaszín ködben volt ami teljesen eltakart mindent. :S

én mindig bíztam benne akárki akármit mondott nem hittem el.nekem is lett volna nem egy lehetőségem arra hogy megcsaljam de nem tettem mert úgy éreztem egyszerűen annyira szeretem, hogy nem megy.

ami a gáz hogy amikor szakítottam vele nem azért volt mert megcsalt hisz arról én semmit sem tudtam csak amikor vége lett akkor mondta több ember, hogy hát én láttam a csajjal.

és valóban utólag derült ki hogy ő megcsalt.

azóta ő azzal a csajjal van akivel megcsalt.

én büszke vagyok magamra mert tudom én nem tettem semmit ő pedig ráér bánni az egészet már csak jót mosolygok rajta.hisz aki megtette egyszer az megteszi többször is!!!én nem adnék senkinek második esélyt az biztos!!

93. f75660bad9 (válaszként erre: 90. - Ab12c6b9c3)
2008. okt. 16. 16:20

Most olvastam vissza...

Ha a férjedbe nem lettél szerelmes ilyen hamar, mint ebbe a kollegába, akkor válj el azonnal!

Számodra nem a férjed az igazi!


Persze csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy amit most érzel az valóban SZERELEM!

92. f75660bad9 (válaszként erre: 90. - Ab12c6b9c3)
2008. okt. 16. 16:13

Hogy kivel beszéld meg? Felismertél egy problémát, elsősorban a férjeddel kell beszélned. Persze nem arról, hogy mennyire tetszik neked valaki más, hanem azt, hogy szerinted valami nincs rendben köztetek. Talán többet kellene együtt lennetek kettesben, gyerek nélkül elutazni. Első gyermekkel voltál gyeden?


Alaposan gondold át, hogy miért is mentél férjhez ahhoz az emberhez, aki a gyermeked apja, és el tudnál-e számolni a lelkiismereteddel, ha komolyabbra fordulna a dolog a kollegával. Az is lehet, hogy minden gyedről visszatérő kolleganő szimpatikus neki.

91. 3c8f97aeaf (válaszként erre: 90. - Ab12c6b9c3)
2008. okt. 16. 15:19
Egy üzletben dolgozom.Bejárt vásárolni hozzám,már néhány hónapja.Aztán elkezdtünk beszélgetni.Mindig többet jött be hozzám.Aztán felpörögtek a dolgok,telefonszámcse,sms.Egyszer azon kapom magam,hogy lesem mikor ir,vagy mikor láthatom.Kölcsönös az érzelem.Még nem történt semmi.Lehet most elitéltek,de meghivott ,hogy menjek el hozzá.Voltam nála néhány napja.Nem történt semmi,beszélgettünk.Azt éreztem akár reggelig tudnék vele beszélgetni.Hivott megint,bár tudom ha most elmegyek,akkor már történhet is valami.Soha nem csináltam ilyesmit.A férjem a nőcsábász,én pedig türtem.Volt egy időszak amikor külön voltunk,neki már másnap volt barátnője.A belső vivódásom megemészt.Hasmenés,hányás.
90. ab12c6b9c3 (válaszként erre: 88. - 3c8f97aeaf)
2008. okt. 16. 12:52

Én úgy gondolom , hogy mi nagyon jól megvagyunk. De tényleg, és ezért sem értem magam..... Most mentem vissza dolgozni / gyed után/, és a munkahelyemen ismertem meg. Nem sokszor találkoztunk, talán ötször, de azt vettem észre, hogy csak ő jár a fejemben, azt várom már, hogy mikor mehetek megint dolgozni, hogy lássam. Úgy érzem én is szimpatikus vagyok neki, de még semmit közelebbi nem történt. Kollégám ilőtt is nehéz tartanom magam, hogy ne álljak vele szóba, mert ugye azonnal menne a pletyka. Nézegetjük egymást.....

Itthon persze lelkiismeret furdalásom van az érzéseim miatt. Nem vagyok jól.....


Te hol ismerted? Van is már köztetek " valami"?


Ja és alegrosszabb, hogy kivel beszéljem ezt meg???? Ha említem a barátnőmnek, még attól is lelkiismeret furdalásom van..

2008. okt. 15. 16:57

Sziasztok!


Én sem tudom mit csináljak.1 éve vagyok együtt vagyok a barátommal.Szakítos a hangulat, de nem merem megtenni.Egy munkahelyen dolgozunk és nagyon fájna minden nap látni őt, így munkahelyet is keresek ha úgy alakul tudjak elmenni.Soha nem tudtam barátként különválni egyik barátomtól sem, vagyis én nem akrtam barát maradni, és új környezetet alakítottam ki.A probléma:én úgy érzem megcsal, ő azt mondja nem.Még nem kaptam hazugságon, de egy női ismerősét soha nem mutatja be hiába kértem.Előttem vele járt egy évig.És idegesít ha tudom, hogy találkoznak.Szeret engem de ott van a kisördög, mi van ha a hátam mögött vele is van még alkalmanként?Egész nap sírhatnékom van, mire ő azt mondja, csak képzelődöm.Aki tapasztaltabb tanácsot adhatna.

88. 3c8f97aeaf (válaszként erre: 82. - Ab12c6b9c3)
2008. okt. 15. 15:31
Hát megértelek!Én is férjnél vagyok és "sajnos" én is szerelmes lettem.Talán azért is mert a házasságom nem a legjobb.Sőt hónapok óta ugymond a szakadék szélén táncolunk.A barátnőm azt mondta ma hogy kivirultam!Ez jó is meg rossz is,mert mi van ha más is észreveszi?Nehezebb neked mert van gyereked,nekem sajnos nincs,vagy ebben az esetben szerencse?!Ti a férjeddel milyen viszonyban vagytok?
87. napalm (válaszként erre: 84. - Tesoro)
2008. okt. 13. 13:36

"Megismertem valakit nemrég, és újra szerelmes vagyok."

Majd elmúlik.

És akkor is jön majd következő.

Mit teszel?

2008. okt. 11. 10:24

Nekem az a problémám, hogy a párommal együtt vagyok már több, mint 3 éve, és nagyon szeretem őt, tudom, hogy ő is szeret engem, de egyszerűen mégsem megy ez nekünk együtt!Mostanában folyton veszekszünk, megbánt, aztán leszarja az egészet, akkor jön csak oda bocsánatot kérni, mikor már látja, hogy elmúlt a haragom, és én mindig megbocsátok neki, a családi béke érdekében, de ha megakarok beszélni egy problémát, akkor szarik rá, azt mondja, hogy haggyuk má , stb...

De nagyon szeretem őt, ennyire még sosem voltam szerelmes, és tudom,hogy ő is odáig van értem!

De néha már akkor is azt érzem, hogy nem bírom tovább, most is ez van, megalázott, cserbenhagyott, és elment a barátaival bulizni!

Fogadok megint az lesz belőle, hogy: Ne hari Kicsim, béküljünk ki!

De nekem már elegem van abból, hogy mindig én engedjek!!!

Ja, és ráadásul van ,hogy besem látja ,hogy ő volt a hibás, hanem rámkeni, és én hülye meg ráhagyom....

Most mit kéne tennem? Hagyjam el???

85. 24af5bf008 (válaszként erre: 84. - Tesoro)
2008. okt. 11. 10:17

Nálam is valami hasonló a helyzet, de mondjuk mi nem vagyunk házasok....

És szerintem tedd azt, amit a szíved diktál, mért kéne nekünk mindig másokkal törődni? Legyen egyszer a Te boldogságod a legfontosabb és ez nem önzőség!

Én is őrlődöm már egy ideje, és belefáradtam abba, hogy mindig én engedjek, én legyek a mártír!

Tedd azt ami neked a legjobb, pláne , ha azt mondod, hogy a férjed is érzi, hogy megváltozott valami, akkor lehet, hogy neki is a különválás lenne a jobb! Lehet, hogy kezdetben fájdalmas lesz, de aztán sokkal boldogabb leszel! Hidd el, én már túl vagyok egy ilyenen!

Sok szerencsét, bárhogy is döntesz!

84. tesoro
2008. okt. 11. 04:43

10 éve vagyunk együtt a férjemmel. Másodszor, mert első alkalommal megcsalt, szakítottunk. Gyerekek voltunk még...Szerettem és megbocsátottam. Mindig is elítéltem ezt a dolgot. El sem tudtam képzelni, hogy ez velem megtörténhetne...Nehéz volt bíznom benne ezek után, de megérte, csodálatos évek következtek.

Nos, eltelt 10 év. Ezalatt együtt nőttünk fel. Elmúlt a szerelem, de maradt helyette valami más, egy másfajta szeretet. Összeházasodtunk. Boldog voltam. Aztán valami változott. Talán mindketten változtunk, nem tudom. Megszokás? Lehet. Voltak kisebb viták, nagy beszélgetések. Nehéz megfogalmazni, valami hiányzott, már nem voltam boldog, és ezt elmondtam neki. Ő is érezte. Mégsem sikerült változtatnunk, megújítanunk a kapcsolatunkat.

Megismertem valakit nemrég, és újra szerelmes vagyok. Egyszerűen így alakult, és nem tehettem ellene semmit. Szinte egy pillanat alatt történt. És tudom, hogy ez kölcsönös.

Szív vagy ész? A szívem azt diktálja, hogy menjek tovább a másikkal, mert ő a boldogságom. És a szívem az, ami azt mondja, maradjak, hiszen a férjemet is szeretem, csak éppen másképp, és annyi minden egymáshoz köt minket. Nem akarom őt bántani, elveszíteni.

Ha az eszem befolyásolhatna, szerintem tudnék dönteni. Nagyon nehéz. Őrlődök, és lassan beleőrülök. Most sem alszom, nem tudok. Menjek, vagy maradjak?...

83. Zizisicc (válaszként erre: 82. - Ab12c6b9c3)
2008. okt. 6. 12:33
Bizony jajj! Akár így, akár úgy, ezt már jajj nélkül nem úszod meg. :o(
2008. okt. 6. 11:51

Sziasztok.

Szerelmes lettem.... megijedtem, nagyon. Férjem van és kicsi gyermekem.... jajjjj mi lesz velem....

81. 2d539db31c (válaszként erre: 64. - 84038947ed)
2008. okt. 6. 08:03
Évtizedek óta élünk együtt a férjemmel szeretetben, bizalomban. Nem telepszünk a másikra, nem kutatjuk, ki merre jár. Férjem a házasságunk alatt nappali iskolában tanult, kollégiumban lakott. Én otthon egy óvodás és egy kisiskolás gyerekkel. Hétvégén járt haza. Mai napig is vannak külföldi útjai, hivatalból távol töltött napjai. Mindketten a saját lelkiismeretünkre biztuk, hogy mennyire vagyunk, leszünk hüségesek. Nem kutakodtam, megbíztam benne. Nem szeretnék tudni róla, hogy történt- e valami. A szeretetünk és a bizalmunk egymás iránt töretlen. Az a bizonyos vallomás csak a férjednek jelentet megkönnyebbülést, nem kell tovább titkolóznia. Nem gondolt arra, hogy ezzel téged megalázott, fájdalmat okozott. Nagyon sokat kell dolgoznia azért, hogy az elvesztett bizalmat visszaszerezze.
80. Zizisicc (válaszként erre: 79. - Morpheus)
2008. szept. 10. 15:58
:oDDDDDDDDDDD
79. morpheus (válaszként erre: 78. - Zizisicc)
2008. szept. 10. 15:55

hát ez eléggé " ésszerű"nek tűnik nekem ,ám legyen döntsön a jobbik...


vagy az a nyerjenhez passzol??

78. Zizisicc (válaszként erre: 77. - Morpheus)
2008. szept. 10. 15:40

A szívem! :oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


Jókat kérdezel, Teeee! :o)) Hát, a tudatossság szerintem jóval több a puszta észnél, jócskán benne van a lélek, de ha engem kérdezel, akkor van mákod, ha az a "harmadik " irányítja. Hogy mi a harmadik? Ki minek nevezi. Isten, Felsőbb én ..... Nem tudom megfogalmazni, csak időnként érzem, hogy ez nem én vagyok, hanem ÉN/Ő .... stb.

2008. szept. 10. 15:23

na jó legyen =!akkor csak az van hátra,hogy a tudatodat az eszed vagy a lelked irányitja??


te róka ,lehet hogy nem is ezek ketten döntenek,hanem van egy "harmadik"????

76. Zizisicc (válaszként erre: 75. - Morpheus)
2008. szept. 10. 15:18

Oké, anatómiai értelemben igazad van! :o))

Akkor most legyen szív = lélek!

2008. szept. 10. 15:17

a szived egy darab hús ,abból max vér jön ..megy ,ki és be.....


mi a szived? amiből jön valami?..

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook