Az én szülés tervem (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az én szülés tervem
Teny, hogy cslodast okozna, ha ott derulne ki, hogy valamire, ami szamomra fontos nincs lehetoseg, eppen ezert beszeltem le a dolgot elore, a korhazzal es a szulesznovel is. Hogy ne naivan fussak bele:)
Egyebkent az hogy mire van lehetoseg nem velemeny kerdese, hanem teny. Nem en leszek az elso aki igy szul...
figyu okoska!
1. ha valaki már szült 4, azaz négy gyereket, az nem "na és?", világos?
2. nem vagyok irigy, mire?
3. igenis jó és okos vagyok, akármilyen furcsa is...
4. édes, egészséges kisbabát kívánok sz. csirkének és nagyon remélem, hogy nem lesz semmi "gáz" a szülésével!!!
5. mindössze annyit szerettem volna, hogy ne ilyen naívan fusson neki élete legnagyobb eseményének, mert ha valamelyik programpont nem teljesülne, akkor igen csalódott lesz...
okosodj még egy kicsit: "kötekedő" jemma
ügyes kislány.-)))
igen a 4.-et,mert ÍGY TERVEZTEM és kivitelezhető volt látod.-))
Az ilyenek mint en szoktak fajdalomcsillapitoert nyusziteni?
Nos, en tajekozodtam: te epiduralissal szultel.
nekd ugyan az a válaszom :TÁJÉKOZÓDJ!utána ...
és még valami,NEM pocskondiáztam-VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTOTTAM és képzeld megnéztem az adatlapját is.
Vicces kulonben, hogy az egyetlen dolog amire nagyon furcsa kepet vagott a szuleszno: mikor meglatta, hogy kerek beontest. Azt mondta, mar 30 eve nem csinalnak, mert a nok nem szerettek. Higyjem el, nem kell az, es a szules kozbeni hormonoktol ugyis hasmenesem lesz, es minden idoben tavozni fog, ha meg nem, az csak engem fog zavarni, baratkozzak meg a gondolattal. Csak egy hashajto szeruseget adnak, ha nagyon akarom.
Egyebkent a korhazban 25 eve nincs gyermekszoba sem, a nover bejon a szobaba egy idore, ha pl. zuhanyozni akarsz, es ennyi. Azt mondtak, miota ezt bevezettek, a nok sokkal magabiztosabban tavoznak a babaval, es meg rengeteg mas elonye is van. En remelem hogy egyre tobben adnak majd hangot elkepzeleseiknek Magyarorszagon is, es bekovetkeznek a szuksegszeru valtozasok.
Igazabol a videot csak azert akarjuk, mert azt le lehet tenni az asztalra, mindent rogzit, es kesobb barmelyik pillanatbol keszithetunk fenykepet, (vagy ha esetleg barmit vissza akarnank nezni valamilyen okbol)
Furdetni azert szeretnem en a kicsit, amellett hogy a leheto legkevesebbet szeretnem idegenek kezeben latni, mert igy 2 szakember segit, es magyaraz majd kozben, es valaszol minden kerdesre, kiderul ha rosszul csinalom stb. Nekem azt mondtak, raer akar masnap is furdetni.
Sziasztok!
Nem allt szandekomban rossz erzeseket kivaltani senkiben, en igazan csak azt szeretnem, ha mindenki merne tervezni, es kerni. Az en tervem, az enyem. En ilyennek szeretnem, ez az en dolgom. De mindenhol azt latom, hogy masoknak is vannak elkepzeleseik, vagyaik, de nem mernek kerni semmit, eleve elhiszik, hogy nem lehet. Miert ne lehetne? En ugy sajnalom azokat, akik kertek, de nem elore, es nem kaptak. A szivem szakadt meg, mikor olvastam, hogy Josey kerte, hagyjak meg vele az o sajat ujszulottjet, de ennek ellenere elvittek. Vagy pl. valaki nem mert UH-n kepet kerni, mert ugy erezte, futoszalagkent mukodik a rendszer. En fel vagyok haborodva. A korhazi szemelyzetnek persze mindenki csak 1 a sok kozul, de a noknek minden egyes szules egyszeri csoda. Szoval az orvosnak nyilvan nem fontos, de a szuloknek igen, tehat nekik kell tenni a dolgokert. Ha mindenki beletorodik, mitol valtozna a rendszer?
Hat igy hirtelen ebredes utan ez nem lett valami osszeszedett:)))
Sz.Csirke és a többi kismama!
Ne is figyeljetek oda az előttem szólókra, tervezzétek meg a dolgokat jó előre, készítsétek el a "csomagokat" amit szüléskor visztek, v. amit a baba hazavitelekor szükséges, ez mindig is így volt normális, az én anyukám is 49 évvel ezelőtt így csinálta:)
Aki meg nem, az magára vessen, oda se figyeljetek rájuk!!!
Pöfi nekem 2 gyerekem van, és nem ma szültem, de nincsennek negatív tapasztalataim, pedig még "fogadott" orvosom sem volt. Egy nagyon szimpatikus, humánus orvosnál szültem, de a lényeg a bába, aki végig segítőkész volt. Ok az orvos vizsgált, de csak amikor szükségét tartotta, és az első szülésemnél, 12 óra vajjudéás után már a császáron gondolkodott, h. hívja - e ma kollegáját, h. megbeszéljék, de volt olyan rendes, h. még adott a babának és nekem egy esélyt a normális szüléshez és világrasegitette 3,75 kg; 56 cm-el az első gyerekemet.
A véletlen azt hozta, hogy 4 évvel később szintén ő volt ügyeletes és a 4,2 kg - 62 cm-es fiamat is ő segítette a világra.
Nem tudom te hol szültél, de nem kell elítélni azokat akik előre terveznek.
Szerintem az a normális, ha egy kismama előre készül.
ja, és ha vettétek volna a fáradtságot megnézni.... a hölgy Kanadában fog szülni....
talán ezért a speciális lista, nem???
Pöfi, julimami, és minden kötekekedő!
nagyon is tipikus jó magyar szokás, amit csináltok. azért, mert valaki merészel élni a jogaival - amit a jelek szerint Ti nem vettetek igénybe - máris indul a másik fikázása! miért kell mindig okosabbnak lenni, mint a másik? megszültél 4 gyereket? na és? gyerek még nem maradt bent. a másikat azonnal letámadni, lehülyézni, ostobázni, elkényeztetettnek kikiáltani anélkül, hogy ismernéd, nyiltakozni, csak TITEKET minősít. egyszerűen irígyek vagytok, hogy valakii legalább meg meri próbálni, hogy nem mint a birka, mint egy állat akar szülni, azon a vagyonon, amit a tébének, vagy a privát dokijának fizet. csak tudnám miért jó mindig a másikat savazni? ettől okosabb és jobb emberek lesztek. a jókívánságaitokat meg hagyjuk. álszent és őszintétlen. jobban esne, ha Csirke szülésével gáz lenne, mert akkor jöhetne az 'én megmondtaaaaaam'.
idióták.
kedves Sz. Csirke, nekem viszont 90%-ban teljesen bejött, amit írtál, és tényleg jó szerencsét kívánok hozzá. ha itt nem is, de privát levélben elárulnád, hogy hol szülsz?
üdv.
kicsi szívem.ha most hallgattál volna akkor bölcs maradtál volna...
na záró gondolatom a következő..úgy globálba az egész amit írtál-és nem kiragadva belőle egy mondatot-közelebb áll képzeletbeli elvárásokhoz,mint a valósághoz...h nekem milyen tapasztalataim vannak a szüléseimmel kapcsolatban-talán olvass vissza és tájékozódj rólam mielőtt bármit kiengedsz gördülni a klaviatúrádról..erről ennyit.
mellesleg -és ez a végszó részemről-az ilyen elkényeztetett "puccos"kis libák(idézet egy szülésznő szájából)szoktak úgy nyüszíteni a fájdalom csillapítóért,meg a császárért stb mint Te...
de mondom legyen szerencséd!
asztalaviszta bébi.-))
azért aki szült négy babát, gondolod, hogy nem látott már mindent???
inkább kérdeznél tőle egy-két praktikus dolgot, az tényleg hasznodra válna!!!!
Naiv vagyok, mivel negativ hozzaszolasokat vartam?
ebben hol a logika?
Es a te jozan paraszti eszed nem kepes felfogni, hogy az apja is elkaphatja a szuleto kisbabat?
Te csak a sajat szulesed tapasztalataival rendelkezel, amik olyanok, amilyennek te akartad oket. Arrol megsincs tapasztalatod, hogy hogyan zajlik egy szules ilyen korulmenyek kozott, tehat nem mondhatod hogy nem lehetseges, honnan is tudhatnad?
Te tényleg ennyire naív vagy???-hát nem látod h NEM merik leírni amit valójában gondolnak-inkább továbbállnak...mert nem akarnak megbántani esetleg?hm? én nem ilyen vagyok,utálom az álszenteskedést és a realitások talaján élek!
sajnálom ha ez neked vagy bárki másnak nem tetszik,az én véleményem is EGY a"sok közt ami mellett kitartok..