Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Az én házi sajtom recept

Az én házi sajtom recept

Elkészítési idő 30 perc

Az én házi sajtom hozzávalói:
2 liter friss házi tej
2 csapott kanál só
2 ek. 20%-os ecet

Ízlés szerint fűszerek.


Az én házi sajtom elkészítési módja:
Lassan felforralom a tejet, amikor kezd emelkedni beleteszem a sót, majd az ectet. Amikor az ecet összekapta a tejet, és kivált a savó, picit forralom még, majd lehúzom a tűzről. Tésztaszűrőbe szedem, és hagyom lecsepegni, majd súlyt pakolok rá, és így hagyom állni legalább 2-3 órát.

Ha ízesíteni szeretnénk akkor, akkor tegyük bele, amikor kiszedtük a szűrőbe, így szépen bele tudjuk keverni.

A súly, ha lehet egyenletesen nyomja a sajtot, minél tovább préseljük, annál keményebb lesz.

Lehet több, illetve kevesebb tejből is, minden liter tejhez egy evőkanál só, és ecet kell.
Ha lehet 20%-os ecettel készítsük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az én házi sajtom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook