Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Az én 1.250.000 Ft-os nyereményem cikk

Az én 1.250.000 Ft-os nyereményem

Éppen lepihentem az unokáimmal ebéd után, amikor csörgött a telefonom. Felvettem. A vonal elég rossz minőségű volt, de azt azért ki tudtam venni, hogy a mobilszolgáltatómtól telefonál egy férfi. Arról értesített, hogy a nyereménysorsolásnál a számítógép az én telefonszámomat dobta ki.

Nyereményem egy 1.250.000 Ft-os "R" Bank Hitelkártya. Ehhez gratulált és megkért, hogy néhány kérdésre válaszolnék-e.

Mondtam, természetesen, de annyira rossz a vonal, hogy így nem tudok kérdésekre válaszolni. Egy pár pillanat után tiszta lett a vonal. Megköszöntem és megkértem a férfit, elmondaná-e még egyszer. Ő készségesen elismételte, majd folytatta: Ez az összeg szabadfelhasználású, és vissza nem térítendő. Ezzel kapcsolatban tenne fel néhány kérdést, amit hangrögzítőn rögzítenek. Beleegyeztem, ő folytatta:

- Kedves hölgyem, önnek nem kell mást tennie, mint fél órán belül egy feltöltőhelyen, pl. benzinkút, vagy posta, vásárolnia kell 2 db 5.000 Ft értékű feltöltőkártyát. A blokkot őrizze meg. Addig, amíg vissza nem hívjuk önt, kedves hölgyem, addig a feltöltőkártyát ne használja, mert ellenőriznünk kell, hogy valóban most vásárolta. Utána, kedves hölgyem, engedélyt adunk a feltöltőkártya felhasználására...

Közbevágtam: - De nekem előfizetéses telefonom van...

Ő: - Kedves hölgyem, az egyáltalán nem baj. (Megnyugodtam.) Ő elismételte, hogy addig ne használjam a feltöltőkártyát, amíg ők nem ellenőrzik. (Türelmetlenül izgatott lettem.) Közbeszóltam: - Elnézést, le tudom én ezt valahol ellenőrizni?

Ő: - Kedves hölgyem, ezt a cégünk sehol nem tette közzé, se interneten, se más helyen, úgyhogy leellenőrizni nem tudja. (Elképedtem.)

- És ha felhívom az ügyfélszolgálatukat?


Katt. A vonal megszakadt. Közben előkerült a párom is, aki már hallotta a rádióban, hogy így húznak csőbe embereket. Megvetetik a kártyát, beolvastatják a számát, feltöltik a saját telefonjukat.... A továbbiakat el lehet képzelni.


Mindenesetre felhívtam a mobilszolgáltatómat és elmeséltem a nagyon kedves fiatalembernek, aki ugyan nem mondta minden mondatában, hogy "kedves hölgyem", de megdicsért, hogy óvatos voltam. Megtudtam tőle, hogy már nyomoztatnak ez ügyben.


Örültem, hogy nem sikerült csőbe húznia a telefonálónak. Egyrészt talán szerencse, hogy egy icipici faluban lakunk, ahol nincs posta, a közelben nincs benzinkút sem. Tehát, ha hajlandóságot mutattam volna a dolog iránt, fél óra nem lett volna elég. Lehet, akkor mást léptek volna "jótevőim", nem tudom...


Hát, eddig tartott az én 1.250.000 Ft-os nyereményem.
Írta: Rozália, 2008. március 2. 11:03
Fórumozz a témáról: Az én 1.250.000 Ft-os nyereményem fórum (eddig 46 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook