Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az élet nehézségei fórum

Az élet nehézségei (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Az élet nehézségei

1 2 3
2010. dec. 29. 00:07
szerintem nem a kereszténységet kell ezért hibáztatni....mert aki valakivel ezt műveli, az nem keresztény :(
2010. dec. 29. 00:06
Hát komolyan mondom, mikor ezt olvastam, felmerült bennem, hogy esetleg kamu. A helyzet, amiben a cikkírónak élnie kell, az nem éppen bibliai!
86. winny
2010. szept. 21. 16:44

Szia

A hajam égnek áll.Három felnőtt gyermek anyja vagyok.

Nem lehet normális az ilyen közösség!Beleszól a családi életbe?

Szegénykém.

85. prebotka (válaszként erre: 71. - StAdrienn)
2010. szept. 11. 19:06

Mivel anyukanak ez normalis, a lany pedig eppen kezdi megismerni a kulvilagot, meg nem nagyon tudja mihez kezdjen magaval.

A volegenyem tesojanak felesege is hitgyulis (en mar a szotol a falra maszok), es a 3gyermek ebben a kornyezetben el, nevelkedik. A volegenyem testvere nem jar veluk gyulibe, de nem szol bele semmibe. ok ilyen suliba, oviba jarnak, nekik ez a normalis, ebben nevelkednek. Sokszor elgondolkodtam rajta, mi lesz ezzel a 3gyerekkel ha kikerul a nagyvilagba. ott a lany egyutt furdik a ket fiuval, de furdoruhaban. nesze neked higienia...

most koltoznek mas varosba, de mivel ezeknek kiepult rendszeruk van, mar a kovetkezo varosban is megtalaltak a gyulis sulit, es ovit.

csak ha van koztuk egy lazado, mit a cikk iroja, akkor kb azt sem tudja mihez kezdjen, mert csak ilyen "lenyek" vettek korul.

Viszont ne fuss bele a masik hibaba, ha meg szinte nem is ismered a parod, akkor jobb neked egyedul,(vele karoltve) kivenni egy szobat... olvastam, h a fovarost tanacsoltak, szep is jo is, de a lakhatas draga.

Legy fuggetlen, es ismerd meg magad, es a vilagot!

SOk sikert, es kitartast.

84. prebotka (válaszként erre: 78. - Lenocs)
2010. szept. 11. 18:57
Suliban, konyvtarban is van net, sot iskolaban kotelezo tananyag, attol meg eltiltani nem lehet. (csak egy gondolat) :)
83. Castellina (válaszként erre: 73. - Loch ness)
2010. szept. 2. 11:43

szerintem alapvető értelmezési hibák azok, ami miatt félreértitek egymást.

Nem egy dolgot értetek isten, vallás és hit alatt

ebből adódnak a nézeteltérések

82. Anyky (válaszként erre: 73. - Loch ness)
2010. szept. 1. 22:22

Én is fontosnak tartom az élet apró örömeit, valóban észre kell venni minden apróságot, mert azok tevődnek össze, és általuk válik kiteljesedetté az emberi boldogság.

A hitről még annyit, hogy hittanórán meg ilyesmin valóban nem vettem részt. De annó gimnáziumban kötelező olvasmányként elolvastam én is a bibliát, amit elég sokáig, szóval nem egy vagy két irodalomórán keresztül elemeztünk, boncolgattunk, mint irodalmi mű. Akkori irodalomtanárom úgy kezdte, hogy ő mélyen vallásos, mégis úgy fogjuk elemezni, átbeszélni ez a művet, hogy nem akar ő megtéríteni senkit, senkinek ne sérüljön az értékrendje, mert hiszen az osztálytáraim között is volt vallásos, és volt aki hozzám hasonlóan teljesen elvetette azt, és volt, aki teljesen közömbösen viseltetett a téma iránt. És valóban, kiváló pedagógushoz méltón vezette le ezeket az órákat az akkori tanárom, akitől egyébként rengeteget tanultam. Mint irodalmi mű tetszik is a Biblia, de semmi több, akkor sem éreztem azt, hogy a benne leírtak megtörténtek volna, valóban meseként fogtam fel. Mindazonáltal elismerem, hogy tanulságos történetek vannak benne.

Éppen ezért nem áll az az állításod, hogy nem ismerem. Ismerem, csak nem ismerem el.

81. Anyky (válaszként erre: 68. - A0c1361e44)
2010. szept. 1. 22:12

Nem, nem bántottál meg, csak megfordítottam a kérdést, hogy egy kicsit a másik oldalról is lásd a problémát.

Abban mindenképp egyetértek, hogy jobb, ha ez minél korábban kiderül, mielőbb még valóban nagyon kötődne a két ember egymáshoz. Utána úgy érezheti a másik, hogy becsapták, kihasználták stb. Így az ő döntése, hogy felvállalja-e vagy sem.

Azontúl persze megértem, hogy fontos dolog ez neked, vagy bárki másnak. Nekem is, ugyanakkor persze bele kell törődni a sorsunkba, van, amin nem tudunk változtatni, és azt jobb elfogadni, különben boldogtalanok leszünk. Így még van remény a boldogságra! :-)))

80. Anyky (válaszként erre: 63. - 4e51fafc75)
2010. szept. 1. 22:06
Egyetértek, nagy árat fizet érte az anya, hiszen a lányát veszti el.
79. Anyky (válaszként erre: 62. - 504d3546bf)
2010. szept. 1. 22:05
Melyik hozzászólásomban olvastad, hogy elítéltelek? Nem értelek, és elismertem, hogy két teljesen különböző állásponton vagyunk ebben a témában. De nem ítéltelek el. Úgy érzem, hogy mivel annyira ég és föld az álláspontunk ebben a témában, hogy kár erről beszélgetnünk. Erről, és nem mindenről. Lehet, hogy másban egész jól kijönnénk egymással. De nem gondolom, hogy ebben a témában mi jót beszélgethetnénk. Ebben semmi elítélő megjegyzés nem volt, sajnálom, ha így érezted.
78. lenocs
2010. aug. 31. 21:58
Lehet én vagyok túl rosszindulatú, de ha nem ismerkedhet senkivel hogy hogy van internetje, mert azt nem feltételezem, hogy csak azért ült be egy netterembe hogy ezt megírja hisz akkor a barátjával is lehetne??? Szerintetek?
77. nikics
2010. aug. 31. 21:57
Sok szerencsét kívánok neked a továbbiakban, és nagyon sok kitartást. Kívánom, hogy a barátoddal minden összejöjjön. Talán majd a szüleid is megértenek egyszer. Bízz benne, hátha...
2010. aug. 31. 21:25

El sem hiszem, hogy ilyen létezik!!?

Mi az, hogy mindent magának kell megvennie, még főzni sem főznek rá? Hát nem jut még egy tányérral ott, ahol kettő van????

Szépen levizsgáztak "szülőségből"!

Szegény kislány, csak sok szerencsét kívánhatok!

75. loch ness (válaszként erre: 63. - 4e51fafc75)
2010. aug. 31. 17:47
A két ötlet, ami felmerült, a H. gyüli és a J. tanúi voltak. Egyik se keresztény.
2010. aug. 31. 17:44
Na, jó sokat írtatok, amíg én válaszoltam Anykynek... :)
73. loch ness (válaszként erre: 42. - Anyky)
2010. aug. 31. 17:44

Nem hinném, hogy erikpipi meg akart bántani téged. Csak aki egy normális hitben normálisan vallásos (én is), az kicsit nehezen viseli, amikor százhuszonnyolcadszorra mondja neki valaki, hogy a vallás a valóságtól elrugaszkodott álomvilág. Pont fordítva! A hitemet ismerve (katolikus vagyok) látom, hogy ennél reálisabb, valóságosabb dolog nem létezik. Abszolút életközeli, választ és eligazítást nyújt az élet kérdéseire, és mindenre igent mond, ami jó és normális. De ehhez nagyon kell ismerni a vallást. Te valószínűleg csak valamit tudsz az egészről, főleg pedig azt, amit másoktól hallottál, és nem ismered a vallást igazából. Ezért nem jó véleményt mondani olyanról, amit nem ismersz.

Látod, én is fórumozok fogyókúrás kérdésekről, naplót vezetek és örvendezek, ha fél kilótól megszabadulok - mert ez is fontos, ez is az élethez tartozik, ennek is lehet örülni. Az igazi vallás még örömtelibbé és még normálisabbá teszi azokat a dolgokat, amik az emberi élet részei. A fogyókúrát, a kirándulást, a tévénézést, a gyereknevelést, a szerelmet, a szexet, a nevetést... mindent.

Nem tudom, érted-e, mire akarok kilyukadni, de tényleg rosszul tud esni, mikor látom, hogy az emberek nagy részének gőze nincs a hit mibenlétéről és mégis úgy beszél, mintha mindent tudna róla.

72. 39ff6fe670 (válaszként erre: 49. - 504d3546bf)
2010. aug. 31. 09:09
:DD
2010. aug. 31. 07:49

A cikk írójára és családjára ráférne egy pszichológus segítsége! Komolyan! Nem értem, egy ideig "normáilas" életet élő embert, az anyát hogyan tudják így elvakítani odáig számára ismeretlen emberek. Miért fontosabbak a gyülekezet tagjai, és annak nézetei, mint a családja??? A lány életét tönkreteszik, aztán majd idővel megnézhetik, hogy a magukét is. Sajnálom őt, remélem, ki tud lépni belőle, és boldog életet élhet!

Anyky! Minden hozzászólásod a szívemből szólt! :-)

2010. aug. 30. 20:36

egészen más helyzetben, de valahol mégis hasonló szituban éltem/élem az életem. nálam talán bekövetkezett a fordulat, bár elég szkeptikus vagyok. Borítottam a bilit és talán nem ömlik rám még nem tudom.

Viszont! Én is kiirtam magamból a bánatomat, jót tett és találtam valakit akivel azóta már szinte baráti kapcsolatom van. Ezen a fórumon.


Sok-sok erőt és kitartást, amint lehet menekülj el otthonról és kezdj új életet!

69. bettike2007 (válaszként erre: 67. - 504d3546bf)
2010. aug. 30. 20:25
hát persze:-)
68. a0c1361e44 (válaszként erre: 58. - Anyky)
2010. aug. 30. 19:50

Persze, amit irtam mindkét félre értettem. Ha én nem szülhetek, akkor a férfinak kell dönteni, hogy igy is akar e.

Azért nem hiszem, hogy apácának vonultam volna, de épp az ilyen eshetőségek miatt tartom fontosnak, hogy ne csak az esküvő után legyen szex. Persze azt is tudom, hogy az esetleges problémák enélkül is kiderülhetnek.

Bocs, ha megbántottalak, nem úgy gondoltam:)))

2010. aug. 30. 19:37
Nem vagyunk egyformank. Mi regi jo baratok vagyunk. Ismersz. Fura vagyok .Megis szeretsz
66. bettike2007 (válaszként erre: 35. - 504d3546bf)
2010. aug. 30. 18:30

régi látásmód de nem nekem való:-)


Nem tartalak furának de ha te így gondolod nem baj,én nem...

2010. aug. 30. 17:54
Nem tudom édesanyád melyik szektának lett a tagja, mert az, amit én ismerek sajnos személyválógatok és távol álljon az ijeszgetés, de azok teljes mértékben félrevezetik a hívőket azt tanítják tagadd meg anyádat, apádat és a családtagjaidat, vagy a testvéredet. Erőszakosak és ezen kivül még más bűncselekményekre is képesek. A végén meg teljesen kiégnek és az életük is tönkremegy. A figyelmedbe ajánlom a hoxa portálon a szektákról mi a véleményed róluk oldalt ott aztán sok mindent leírtak a beírók olvass el néhányat ebből. Az tette őt azzá, amivé lett, mert elhitte nekik, amikkel telebeszélték a fejét nem csodálom azért is borult fel a családi életed igazad van abban ez már elviselhetetlenné vált. Az életben adódnak nehézségek, de ezek mindennél rosszabbak. Megértelek tégedet vágysz emberi, kedves szóra, szeretettre és ezt ne hagyd, hogy valaki is elvegye tőled. Kívánok sok szerencsét minden jót. Üdv.Ágnes
64. 4e51fafc75 (válaszként erre: 26. - A284cbe523)
2010. aug. 30. 17:38
Egyetértek....Ha a barátoddal össze tudtok költözni, együtt biztosan boldogulni fogtok, ha nem is tűnik könnyűnek.
2010. aug. 30. 17:36
Nem értem -teljesen mindegy, milyen vallásba is lépett be az édesanya-, hogy miért viselkedik így, hiszen minden keresztény vallásban (még a szekták)azt tanítják, hogy a szeretet a legfőbb erény. Hogy nem tudja kimutatni? Vajon miért? Büszkeségből, tartózkodásból? Nem is tudja, mennyi mindent veszít ezzel.Pl.: A lányát!
2010. aug. 30. 17:18
Anky , had mondjak nekked annyit,hogy a barataim kozzul egy se ninncs , aki mindenben egyet ert vellem. Attol ,hogy itt volttam ezzen a forumon ,nem vattam ,hogy barki is egyet ertsen vellem.A hitrol valo temaba nem menttem belle eppen azert mert tudttam, hogy csak felidegesitenlek. A tobbi csak beszelgetes volt reszemrol. Sajnalom ,hogy ilyen gyorsan eliteltel
61. Anyky (válaszként erre: 57. - Erikpipi)
2010. aug. 30. 16:26

Ja, és ezzel a megjegyzéseddel elismerted, hogy "a hívők mások gyomrába magyarázzák a hitüket".


Ezt persze mindannyian tudjuk, roppant tolakodóak, rámenősek tudnak lenni. Ezzel szemben én nem a hitemet, csak a véleményemet írtam le. Amivel lehet egyetérteni, vagy akár nem egyetérteni. Sértegetni mindenesetre nem. Kioktatni meg pláne!

2010. aug. 30. 16:20
Szorítok neked, hogy minél hamarabb ki tudj törni ebből a környezetből és boldogan éld az életed.
59. Anyky (válaszként erre: 57. - Erikpipi)
2010. aug. 30. 16:04

Tanulj meg olvasni...

Ott van benne, hogy véleményem szerint...

Nem fogok térdre esni előtted, figyelmesen olvasd végig, mielőbb kommentálsz valamit!

Nem téríteni akartam, csak leírtam a véleményemet. Kézzel fogható, reális, és mindent meg tudok magyarázni belőle. Ezzel szembe te csak talányról, és megfoghatatlanról beszélsz.

Ráadásul mindezt normális stílusban tettem, ami a második, kifejezetten hozzád írt kommentemről már valóban nem mondható el, de azért, mert elkezdtél személyeskedni. Magadnak köszönheted, én csak reagáltam. Szóval akkor most ki nem fogadja el a másik véleményét? Úgy látom, te nem tudod lenyelni a másét, mert megakadt a torkodon.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook