Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Az egyszerűség kedvéért fórum

Az egyszerűség kedvéért (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az egyszerűség kedvéért

1 2
8. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 3. - DDoS)
2014. jan. 29. 18:15
A "tömegek" nem azért eszik a szemetet, mert nincs igényük egészséges élelmiszerre, hanem nem futja sokuknak. Sokan élnek 100 ezer körüli nettóból/fő. Amikor kifizeti a rezsit, bérletet, kimegy a piacra, nem biztos, hogy az 1200 forintos bio almát tudja megvenni.
7. legnano (válaszként erre: 6. - Anyoka100)
2014. jan. 29. 17:42
Én tudom,hogy a mangalica zsír egészségesebb is.Én azt eszek a Barátnőm jóvoltából.Cukorbeteg vagyok és másképp kel étkeznem,de a mangalica töpörtö nem bántotta a cukrom.Gyümölcsöm nekem is van azzal nincsen gondom,mert én nem permetezek.
2014. jan. 29. 17:11
Tudom, hogy szövegelhetek egy városi embernek én vidéki. Mégis úgy gondolom van értelme. Ha, Magyarországon elindulna egy olyan szerveződés mint régen is volt/ na nem akarom visszahozni teljesen a múltat/ de lehetne a vidékre építeni 100%-ban, ellátná a városban élőket egészséges élelmiszerrel, és nem kellene a szart megenniük. De ez nekik nem érdekük, sajnos.Ha akarsz erről a témáról többet olvasni, keresd meg a naplóm áthozom az anyagot a blogomból.Én mezőgazdász végzettségű vagyok, és biokertészkedem hobby szinten csak.De így is önnellátóvá váltam.Gyümölcs, zöldség, hús stb.terén.Tudom mit adok a családnak.És ne higyj a demagóg szövegnek.Jelen pillanatban egészségesebb a mangalica zsír és a tepertő mint a margarin.Egy molekula válassza el a műanyagtól azt is.Szóval, szerintem szerveződni kell, a gyermekeink és unokáink miatt is.
2014. jan. 29. 15:55
Minden a pénz körül forog,mert a jövő a számukra nem érdekes.Most akarnak kaszálni,hogy minnél több pénzt söpörjenek be,hogy az élet minőség milyen, mi kárt tesz az emberekben, az nem érdekli őket.Tele a zsebük az a lényeg.Az akác betiltása,főleg az alföldön az nagy bűn,mert ezzel tudták megfékezni a homokot.Nem tudjuk,hogy mit veszünk a Bevásárló központokban,mert nincs rendesen feltüntetve csak annyi EU.
4. anyoka100 (válaszként erre: 3. - DDoS)
2014. jan. 29. 14:55
Pont azért írom azt, hogy jobb beszélni, mint hallgatni mint a kuka.Az élelmezés már iparrá nőtte ki magát, a termelése is. Pedig a növénytermesztés nem ipar, élőflóra amit védeni kell, mivel a kürülöttünk lévő természet atomjai épülnek belénk emberekbe.Jelenleg műanyag atomok, sajnos.Bizony tenni kell ellene, ha egy ember elkezdi az is jó, mert sok "egy" ember van.Felvilágosítás az első, a tudatos élelmezés követése.Akkor a profit hajhász élelmezési ipar befullad a maga hányadékába. Biztos olvasol Te is erről.Ma a legfrissebb hír, hogy az akácfa termesztést akarja betíltani az EU, utána lassan mindent, és tejesen függők leszünk mindenben.
3. DDoS
2014. jan. 29. 14:25
Sajna ez elsősorban pénzkérdés (a tömegtermelt élelmiszer olcsóbb) és amíg az emberek jelleme meg nem változik nincs remény arra, hogy másképp lesz. Márpedig meg nem változik. Vagy te reménykedsz valamiben? Megjön a tömegek esze? Dehát nincs nekik különben nem ennék a szemetet.
2014. jan. 29. 10:31
Igen. Elmúltak azok az idôk - sajnos -, amikor a mezôgazdaságban a rézgálic, az oltott mész és a pétisó volt szinte az összes alkalmazott vegyszer.
2014. jan. 29. 09:08
Amikor elhatároztam, hogy ezt a blogot írni kezdem, már nagyon összegyűlt bennem a méreg. Azt hiszem itt lesz lehetőségem kikáromkodni, kidühöngeni magam. Mert a tehetetlenség miatt mást nem tudok tenni, de talán ez is több mint a némaság, beletörődés abba, ami körülöttünk most zajlik a világban.

Ugrás a teljes írásra: Az egyszerűség kedvéért
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook