Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit kell intézni autóvásárlás esetén? fórum

Mit kell intézni autóvásárlás esetén? (tudásbázis)

6. zolo
tegnap 15:25
A 3 as válaszoló nagyon jól leirta. Meg az is lényeges eldonteni milyen autót szeretnel. Fiatal vagy nincs nagy rutinos vezetésben gondolom. Az is lényeges milyen célra akarod az autót használni. Városba nem kell terepjaro, szerintem sport auto sem. Nem ajánlanék 100 lóerő feletti autót is. Szerintem egy kis vagy kozepkategorias auto jó lenne tapasztalatot szerezni. Az is lényeges ne luxus auto legyen. Nem csak megvenni kell egy autót. Az alkatrészek és a szerviz sokkal drágább. Olcsón nem lehet jó autót venni. Abban nem lesz örömöd. Az összes pénzed a szervizbe fogg menni. A ritka különleges autok sem jók. Drága az alkatrész sok szerelő esetleg nem is ismeri. Az hasznos lenne ha ismeroskorodben van aki ért az autókhoz. Vele azbeszelni. Interneten sok hasznos információt, teszteket lehet találni. Jó lenne vele elmenni autót nézni. Kereskedési vásárolsz autót akkor szavatossagot is szoktak vállalni. Igaz trukkozni is km vagy javítva volt baleset miatt. Magánszemély nem fog szavatossagot vállalni. Az nagyon jó ha friss muszaki van. Drága is már és valószínűleg túl nagy baja nincs. Ne olyan árban keress autót amennyi pénzed van. A iratok intezese is pénzbe kerül. Minimum első szerviz. Motorolajcsere, valtoolajcsere, legszuru, pollenszuro gyertya csere is könnyen 200 000 Ft lehet szervizben. Nem egy rossz kocsit vettél csak karbantartás. Gumi csere, vezérlés csere. Feketét csere meg nem is volt. Az is karbantartás és sokkal drágább. Egy auto fenntartás nem.olcso dolog. A helyedben hitelre nem vennék. Így tényleg nagyon drága. Nincs minimum 500 000 Ft od akkor eszedbe se jusson. Az 1 millióval már nem roncsot tudnál venni. Persze átlagos kisautoban.
5. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 14:50
Keress egy szerelőt, akihez hordani fogod. Mert ha másért nem, vizsgáztatáshoz kell. Menjen veled, és fizesd meg, hidd el, megéri. Fiatal vagy, első autó, nem rutinos 40-es vagy.
4. Regin_a (válaszként erre: 3. - Zsoffka002)
jún. 22. 14:28

Teszem hozzá

Ha használt akkor legyen "most vizsgázott" , darabig talán nincs gond

KGFB/kötelezőt meg a helyszinen a kereskedőnél vagy okos telefonnal a neten azonnal, mert e-nélkül el sem mozdíthatod az autót

A neten többen is hirdetik magukat autó átvizsgálas ügyben, fotókkal videóval bizonyitva mi van az autó alatt, mi van a motorral stb. Ha nem vagy a helyszinen akkor is bevállalják

Pár éve 40ezer körül volt az ára

jún. 22. 13:58

1.Első, és legfontosabb az ADÁS-VÉTELI SZERZŐDÉS, 2 db formanyomtatvány több pédányost vegyél, papirboltokban kapható.

2.EREDETISÉG-VIZSGÁLATot kell végeztetni szakemberrel. Hirdetik ki végez - végezhet ilyen vizsgálatot.

3.KÖTELEZŐ GÉPJÁRMŰ FELELŐSSÉGI BIZTOSÍTÁS-t kell kötni általad választott biztosítótársaságnál.

4.FORGALMI ENGEDÉLY - Okmányirodában (akár hol az országban, ahol ilyen működik, pld járási hivatalban, fővárosban, nagyvárosban adják ki a fent felsorolt iratok beszerzése után, mert ott a személyes irataiddal együtt ezeket be kell mutatni.

Olyan autókereskedő is van, aki ezeket a feladatokat egy általad kiállított MEGHATALMAZÁS alapján elvégzi!

Ha nem lenne teljes a leirások, egészítsétek ki!

2. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 13:18
Ez sok mindentől függ, hány éves az autó amit szeretnél? Általában lutri egy használt autót megvenni, én nagyon nem vagyok szerencsés ez ügyben. Érdemes hozzá értő szerelővel megnézetni a kiszemeltet. Sokszor az alváz amit nem tudunk megnézni okozhat kellemetlenségeket, nagyon szigorú a műszaki vizsgáztatás manapság. Olaj,víz vagy váltó a fékek, a gumik tehát sok mindent át kell rajta nézni. Én például olyat vettem legutóbb amibe nem volt termosztát, és ez már 1 hétre rá derült csak ki. Nem egyszerű az biztos.
jún. 22. 12:57

Sziasztok!

Fiatal vagyok és tervezem egy autó megvásárlását. Tanácsokat szeretnék kérni, mit kell intézni ilyenkor, mindent. És a későbbiekben mire figyeljek, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés az autóval kapcsolatban. Karbantartás, szervizkönyv az mi? Ilyenek...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook