Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
Ezt nem én írtam, és elsősorban a paleolit étrend kapcsán reagált vki, de szerintem nagyon ide illik...
""""A paleo könyv részletesen foglalkozik a paleo korszakkal, és az evolúciós fejlődéssel, folyamatokkal. Más volt az élet, az éghajlat. Minden más volt.
Ha a "minden más volt" mellé csak a paleo étrendet vezetjük be a ma emberénél, az nem lehet ugyanolyan, mint a paleo korban.
Tény, hogy sok betegség civilizációs betegség, de holnaptól gyökeret rágni, bogyókat enni és nyers mamut húst enni, nem fogja a mai környezeti ártalmakat semmissé tenni, és a már kialakult betegségeket meggyógyítani.
A betegségeket és jellegzetességüket ismerve a megelőzésben lehet szerepe a visszafogott tápanyag bevitelnek, az okos, ésszerű mennyiségi és minőségbeli korlátozásnak.
Ehhez elsősorban a lehetőségekhez mérten az adalékanyagok bevitelét kell redukálni, hiszen ízfokozót vagy színezék anyagot az ősember sem evett.
Az ember is végigment egy evolúciós folyamaton. Ha most egycsapásra, mondjuk holnaptól kihagyunk néhány évezredet az evolúciós változásból, akkor valami mást kapunk, mint amit szeretnénk. Nem tudom mit, de hogy nem az ősember egészségét az biztos. Különben sem akarunk 25-30 évesen meghalni, az ősember addig élt, hiába rágott gyökeret.
Az evolúciós folyamtokkal az ember a fejlődése során igényli azt a táplálék összetételt, amit a természet kialakított nála. Évezredek alatt, azt nem lehet még egy emberöltő alatt sem tőle büntetlenül megvonni.
Egy csecsemő és egy kisgyermek a korának megfelelően azt a táplálékot vagy táplálékösszetételt fogja igényelni, ami az evolúció során a természet kialakított. Ezt megvonva tőle fejlődés beli zavar, retardáció alakul ki nála.
Ha ez a gyermek mégis túléli ezt a megvonásos időszakot (mert egy élő szervezetet nem lehet ám olyan könnyen elpusztítani), akkor tinédzserré válva, közösségbe járva biztosan elcsábul, és belekóstol olyan élelembe (fagyi, süti, kenyér, kóla, tej), amellyel még a szervezete nem találkozott, és nem is tud mit kezdeni vele. Akkor kórházban még mindig megmenthetik az életét. De hogy a szervezete nem lesz egészséges, az biztos.
gabonaneműeket akkor kezdett el fogyasztani avilág, mikor elkezdett túlnépesedni s valami egyéb ehetőt is fogyasztani kényszerült. Az emberiség története szempontjából nagyon rövid ideje fogyasztunk gabonaféléket, cukrot meg pláne!
Az emberi emésztőrendszer nem is ezekre lett kitalálva.
Köszi az omega-s infókat! lesz most a dm-ben 15% kedvezmény és akkor megveszem a multi tabsosat.
remélem azt beveszi. de néztem a neten van nagyobb kiszerelés jó áron, mert tutira kér a tesó is és miért ne adnék.. akkor meg úgyis duplán kell.
Mimi-rita: a lánykánk szite csak tejterméket és húsféléket eszik. Hosszú ideig csak tejterméket fogyasztott. már a mandulaműtétnél is komoly bajban voltunk, mert bizony csak a tejet itta meg és hányt is miatta rendesen.
és igen tudom vannak olyan alkalmak és betegségek, amikor muszáj a diéta.
és igen azt is tudom, hogy én/mi marha mázlista vagyok a csak aspergerrel.
a saját cukor és refluxbetegségem, na meg a fogyókúrás próbálkozásaim maitt a dietetikus barátnőmmel párszor átrágtuk már a dolgokat és a mai fejemmel azt mondom, hogy egy gyereknek minden féle dolog kell. lehet korlátozni, de bármit is kivonni az étkezéséből (hacsak nem vmi konkrét betegség indokolja, mint a laktóz vagy glutén érzékenység) hosszútávon károsabb lehet, mint az adott pillanat hatása.
DE! mindenki tegye azt, amit jónak lát és kívánom, hogy legyen eredménye!
cis77,
hidd el nekem, van olyan helyzet, amikor bármit kipróbálnál...
mondjuk ha a gyereknek egész nap fáj a gyomra, őrjöng, veri a fejét a falba stb. stb., vagy az is elég, ha szimplán csak egy elmerengő amolyan "drogos" állapotban van az ópiátoktól, amik a számára nem megfelelő élelmiszerből jutnak a szervezetébe.
az autizmus egy sok-okozatú betegség, vannak kutatások, amik szerint az autista gyerekek 90%-nál van emésztőrendszeri probléma.
amúgy meg a gabona és a tejtermék nem alapvető táplálék, pár ezer éve egyre növekvő tendenciával fogyasztjuk, de az ember mint "állat", főemlős, alapjáraton nem erre lett kitalálva.
elvileg ingyenes, de ezek szerint kaját fizetni kel. nemcsak a két kicsi hanem a párod vagy nagyszülő menjen veled, mindenki jó lesz!
Diéták: mind káros lehet, amiből a tejtermékeket kiveszik, mármint egy picinek.
de én cukorbetegként elég jól képben vagyok a dolgokkal és azt mondom mindenféle diéta káros is, amellett,hogy lehet pozitív hatása egy fejlődő szervezet számára. mindenre szükségük van 8és itt nem a chipsre vagy cukorkákra gondolok)
én biztosan nem próbálnék ki semmi ilyet a lánykánkon.
A gabonafélék táplálkozástani szempontból a legfontosabb táplálékaink közé tartoznak. Jellemző a szénhidráttartalmuk, amelynek jelentős hányada keményítő. A gabonák héjukban, illetve a magbelsőben fehérjét, élelmirostokat, cellulózt, lignint, pektint tartalmaznak.
A gabonaszemek héjában és héj alatti részében B-vitaminok, a csírájukban, pedig zsírban oldódó E-vitamin található.
Ezen kívül jelentős az ásványi anyag tartalmuk is: kálium, foszfor, magnézium, kalcium található bennük. Az előzőekből következik, hogy alapvető szerepet játszik a minden napi táplálkozásunkban. Ezt láthatjuk a táplálkozási piramison, amelynek alapját a cereáliák alkotják.
A búzafélék egyik fehérjéje a sikér, amely tartalmazza azt a glutént, amelyet kórokként tartanak számon a coeliakia (lisztérzékenység) megbetegedésnél.
Szintén a gabonafélék egyes allergén fehérjéi okozzák a gabona táplálékallergiát. A coeliakiások számára tehát tilos a búza, tönkölybúza, durumbúza, kamut, triticale, árpa, rozs, zab fogyasztása. A gabonaallergiás egyéneknek, pedig kizárólag az allergén gabonát kell kiiktatni az étrendjükből
A különleges búzafélék, kamut, tönkölybúza, durumbúza, tritikálé
Pálfi Erzsébet
Mindenképpen kérdezd meg a Vadaskertet a bennlakásos dologról , mi áprilisba megyünk igaz csak a fiammal .A kaját kell csak fizetni még nem kérdeztem mennyi de megirom majd.Aki volt azt mondta nagyon sok segitséget kapott és jó volt.
Olyanról is tudok aki anyagi helyzete miatt ingyenes volt .Mindenképpen kérdezd meg mert nagy segitség az a pár nap .
semmi baja nem lesz,ha nem kap gabonaneműt, cukrot.
Elég a zöldség és a húsfélék
szénhidrátmentes diéta kisgyereknek? meg akarják ölni őket????
a Dr. infó oldalán a paleolit diéta kapcsán van beszélgetés, egy 2,5 éves kislányt akar az anyukája ezen "tartani". nagy a felháborodás...
nekünk sem volt egyszerű, de egy ismerős vállalta, hogy estig vigyáz rájuk... nektek a távolság miatt még nehezebb.
lesznek most bentlakásos hétvégék a családnak, tesóknak is, azt nem ajánlották fel? akkor van tréning és sorstársak.
Szia !
Krasznár és társa könyvkereskedés Bp. neten is lehet rendelni vagy az AOSZ-tól .
Nekem a könyvtár szerezte be , és kölcsönöztem.
A Vadaskertből is lehet kölcsönözni ha mentek esetleg még.
a kétségek miatt nézd meg ezt a videót :
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?