Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

2010. aug. 15. 23:05
0rulok hogy megmondtad latjak hogy nem sumakolsz.Hulyeseg titkolni ha a magan eleted akkor soha az eletben nem mondod meg senkinek hogy baratod van mert magan ugy ???Azert ilyet nem lehet eljatszani olyan emberekel akivel 1evig egyutt fogsz elni.Hisz ez az egesz bizalmon alakul.Nem hazudsz ha nem mondod meg de eleg sertesnek fogjak venni ha a barid jon latogatoba fel ev mulva es akkor hogy fogod bejelenteni.Nem is arrol van szo hogy az elso mondatba bele kell irni de egy normalis bemutatkozo levelben minimum hogy benne van hogy jelenleg parkapcsolatba vagyok.A masik meg eleg kemeny azert titkolni hogy parkapcsolatban vagy oszinten honapokig meg a fiu is mit szol hozza hogy titkolod.Persze elotte is eltitkolod hogy a csalad nem tudrola.Es egy hazugsag jon a masik utan.Felesleges le kell irni a bemutatkozo level.
2010. aug. 15. 21:22
na, megoldódott a probléma! a család akar boyfriendestül, mindenestül. De azért köszönöm az eszmecserét! Mindenkinek további szép estét!!! Nekem az lesz :D
2027. *bby* (válaszként erre: 2026. - Isabelle89)
2010. aug. 15. 20:56
Egyetértek veled... Én se mondanám el, nem jó pont...
2026. Isabelle89 (válaszként erre: 2024. - Keszegleves)
2010. aug. 15. 20:26

én nem biztos, hogy mondanám nekik. Igazából a te esetedben, ha nm is akarod, hogy ottaludjon náluk, meg találkozzanak, akkor semmi közük a dologhoz. szabadidődben azt csinálsz amit akarsz.

persze nem titkolni kell, de sztem enm kell előre bejelenteni. Én ezzel tuti nm foglalkoznék, ha nm is akarom h találkozzanak.

2025. arrival (válaszként erre: 2024. - Keszegleves)
2010. aug. 15. 20:25

Szerintem ha nem tervezed, hogy oda menjen a családhoz, akkor teljesen mindegy van-e barátod vagy nincs.

Semmi közük hozzá.

Nálam a családom az első napon kérdezte: van barátod? mondom nincs, ennyi. Aztán néha megkérdezték év közben, hogy na van már barátod?

A családnak ez teljesen mindegy, nekik az számít, hogy megbízható légy, szeresd a gyerekeket, ilyenek. A magánéleted a te dolgod. Te nem családtagnak mész oda, hanem dolgozni. Ezt az au pairséget úgy fogjátok fel, hogy egy munkahely.

Nem kell szívességből pluszban dolgozni, nem kell a nyakukon lógni állandóan, és akkor megy minden.

2010. aug. 15. 20:07

no mindegy. azért köszönöm a tanácsokat!! aztán lehet Pannára hallgatok, ha úgy adódik. Az a baj, hogy sose tudni, mivel nem ártok. Mindkét indokban van ráció...

Egyébként a meglátogatást úgy értettem, hogy jönni fog Angliába, de azt nem szeretném, hogy családhoz is jöjjön. Vannak ismerősök és meg tudjuk oldani a szállást és egyéb dolgokat. De ettől függetlenül sztem jó, ha tudják, ha jön, akkor találkozunk. De lehet, hogy túl szőrszálhasogató vagyok :S

2023. feketepanna (válaszként erre: 2019. - Keszegleves)
2010. aug. 15. 20:00

ha nem akarod h. meglátogasson akkor nem mind1 h. párkapcs-ban vagy -e vagy sem?

Amúgy én 3 családdal is így voltam és egyiknek sem volt probléma, hogy csak a 10. e-mail után írtam meg, mert szerintem nem túl pozitív ezzel indítani, mert még szimpatikussá sem válhatsz a család számára ha 1ből negatívummal kezdesz.de mindenki úgy csinálja ahogy neki jólesik.

2010. aug. 15. 19:54
teljesen egyetértek szil24 véleményével. lehet, hogy a 10. e-mail-nél már úgy érzik, hogy tutira én vagyok a befutó és ha akkor szólok, hogy van barátom, az nem biztos, hogy pozitívan veszi ki magát. mert legyünk őszinték, a legtöbb családban benne van, hogy lelépsz a pasijához. Legalábbis ha én lennék hasonló szituációban, bennem is megfordulna ez a lehetőség. Szóval 10. e-mail után szólok, hogy mi a helyzet és számukra ez egy kizáró ok, az nem hiszem, hogy tisztességes. Tehát továbbra is ezt a taktikát alkalmazom. Természetesen nem ezzel indítok, de ha már úgy érzem, hogy valóban érdeklődnek, akkor mindenképpen elmondom a családnak. Lesz ami lesz...
2021. 7d52a58eee (válaszként erre: 2017. - Feketepanna)
2010. aug. 15. 19:48

Szerintem pont forditva nehogy ez legyen az utolso hogy oda bokod a 10.email vegere hogy hat elfelejtettem mondani hogy parkapcsolatban vagyok.

Egy az hogy azt fogjak latni hogy nem vagy oszinte mert az ember ilyet nem felejt el mondani es kapasbol latni fogjak hogy probaltal sumakolni ,ketto meg meg fogjak kerdezni ezt miert csak most mondod hogy neked parkapcsolatod van.Ha egy csalad szeretne hogy fuggetlen legyel akkor ha a 10.emailben irod meg akkor megfogjak mondani hogy koszunjuk de igy nem.

2010. aug. 15. 19:48
egyébként szil24, szerintem is hátrány
2010. aug. 15. 19:46
nem azért írtam, mert azt akartam, hogy meglátogathasson, csak korrekt akartam lenni. őszinteség vagy vmi ilyesmi, hogy kapcsolatban vagyok, jó ha tudják, de ettől függetlenül nem hagynám ott a családot, csak azért mert hiányzik. szóval erre akartam kilyukadni. de mondom nem azért írtam, hogy megbeszéljem velük, mikor jön látogatóba... mégiscsak egy családhoz költözök és sztem normális, ha nem akarják, hogy egy "idegen" töltsön el éjszakákat az otthonukban. persze rajtunk kívül...
2010. aug. 15. 19:44
De fogsz igy is csaladott talalni.Esetleg kicsit melle beszelhetsz hogy meg alakulo kapcsolat es nem reg talalkoztatok hogy felelegezenek ugy sem fogtok egyutt maradni ha kijosz.Persze nem kell meg mondani ha egy tok komoly kapcsolatban vagy mert akkor nem fognak kihivni.Es azert mert nem akarjak hallgatni meg nezzni hogy szenvedsz mert hianyzik a szerelmed.
2017. feketepanna (válaszként erre: 2015. - Keszegleves)
2010. aug. 15. 19:41

Hát nem 1-2 e-mail után kell feltétlenül leírni.Hanem amikor már min. 10 e-mailt váltottak, telón beszéltetek,stb.

meg legyen oka is h. leírod, ne csak h. kapcs-ban vagy.Pl. h. azért írod mert a barátod meglátogatna majd valamikor , míg te náluk vagy, és hogy ez probléma-e számukra.

2010. aug. 15. 19:39

En oszinte leszek igen gondot fog jelenteni es valoban foleg a kis gyeremekes csaladoknal.

Meg alapba a baratodat megsem viheted oda mar csak a gyerekek miatt sem.Az elso csaladomnal en idokozben talakoztam a paromal jo parhonappal kesobb hogy kimentem.Nem voltak elragadtatva.Elso este leszogeztek hogy ott naluk nem aludhat nem mint ha en ezt kertem volna toluk.Tehat maradt a draga hotel.Kesobb probaltak minket szedszedni mikor mar latak hogy kezd komoly lenni a dolog mert paraztak hgoy otthagyom oket.A masik csaladhoz meg ugy mentem hogy tudtak meg rendesek voltak mondtak hogy barmikor johet.De azert ott volt a levegoben a feszultseg hogy nem vagyok fuggetlen,ha epp nem jo napom volt akkor rogton cikiztek hogy mert biztos a szerelem,meg a gyerekeknek azt mondtak hogy ferjhez menni jovok vissza Angliaba meg ilyen hulyesegeket.De mond meg mindenkep a csaladnak mert ha most nem fogadjak el kesobb se fogjak es csak bajod lesz belole.Ugy is kiderul.Viszont en biztos vagyok benne hogy hatrany.

2010. aug. 15. 19:17

én is így gondoltam... csak amikor már váltottunk egy-két e-mailt és beleírtam, hogy kapcsolatban vagyok, utána hirtelen abbamaradt a kontaktálás :S

másra nem tudom fogni...az addigi bimbózó kapcsolatnak sztem ez jelentette a végét

2014. feketepanna (válaszként erre: 2013. - Keszegleves)
2010. aug. 15. 19:03

Hát ha szeretnéd, hogy a barátod meglátogasson ott akkor célszerű:D

én barátommal mentem családlátogatóba, és nem mellesleg nálam is aludhat.

Egyébként nem hiszem h. nagyon negatívum lenne, maximum ha nagyon kicsik a gyerekek, vagy kicsi a lakás...ilyesmik.

De szerintem jobb mindent elmondani a családnak.

2010. aug. 15. 18:43

Sziasztok!!

Relatíve új vagyok itt. Régóta olvaslak titeket de csak most jutottam el oda, hogy írjak is. Vagyis inkább tanácsot kérjek.

Éppen család-keresésben vagyok és ehhez kapcsolódóan szeretném kérni a tanácsotokat: kapcsolatban vagyok már hosszú ideje. Ti ezt elmondanátok a családnak? Lehet ez számukra egy negatív faktor a döntés során???

Köszi a válaszokat

2010. aug. 15. 18:31
Hat furan hangzik.Gonolom azert a johangulat abbol is fakad hogy a csaladnak nincsenek kicsi gyerekei hisz ezzek nem gyerekek hanem felnottek es ez tenyleg nem au pairkedesrol szol ez csak ilyen hazi besegites.A sis gyerekes csaladnal nem nagyon engedik meg hogy a baratok ott aludjanak meg ilyenek.Sot babys csaladnal szerintem kesoi haza jarkalast sem fogjak jo szemmel nezzni az tuti.Tudom mert a francia baratnomnel 1gyerek volt csak de nagyon beszabalyoztak hogy mikor menjen haza meg azert ne menjen minden hetvegen el es ne jarjon keson haza.Igazabol a hetkoznap nalam is bevolt szabalyozva hogy ne menjek el nagyon hetkoznap este legalabbis ne sokaig.Meg hat ugye hetvegen lehetosegem sem nyilott mert sokat kellet estenkent otthon lennem a gyerekekel.Mert a szulok igen csak szeretek buliba jarni es a pohar fenekre nezzni.Altalban ha hetvegen babysitteltem az ugy nezet ki hogy nap kozben szabad voltam de mar 5kor telefonaltak hogy na mi van jovok mar mert ok 7kor mennek el.Hat es rajottem hogy ugye anyuka nem akart mar vacsorat csinalni mert 5.30kor volt etetes ugye ha mar babysittelek akkor azt is en csinaljam meg nehogy mar o.Engem mindig haza rendeltek mar 5kor a babysitteleshez.
2011. feketepanna (válaszként erre: 2007. - 7d52a58eee)
2010. aug. 15. 16:49

én 22 vagyok:) amúgy van még 1 fiú ő 24 éves , csak nem él velük már.

A 21 éves sincs otthon túl sokat mert ő meg Oxfordban tanul és a bnője is ott van.

Amúgy nem kell babysitterkedni persze:)De ők egy au pari ügynökségen keresztül találtak meg, szal azért írtam h. au pair vagyok:D Már 20 éve mindig van babysitterük amúgy szal szerintem ez már ilyen megszokás, és igazából egy takarítónő is elég lenne erre a munkára,..sőt.de hát azért egy olyan emberben jobban megbízna aki ott él velük.

amugy kevesebbet dolgozom mint 5 óra mert mindig előbb befejezem...azért annyit nem kell egy házat takarítani..

hétvégéim is szabadok, meg bárki bármikor jöhet hozzám,itt is aludhat, kajálhat stb.

szóval tényleg szerencsém van úgy érzem:D remélem ez így is marad:D

2010. vik2410 (válaszként erre: 2008. - 7d52a58eee)
2010. aug. 15. 16:47
Hát elhiszem, h unatkoztak, de én pontosan ilyen korú gyerekeket kerestem. Sok ilyen korú gyerekre vigyáztam már itthon is. 2-4évesekre és sztem nem annyira vészes. Attól függ ki hogy viseli. Az tény h nem fogok unatkozni sőtt..:P lesz elég dolog ígyis gondolom, de hát ez ezzel jár.
2010. aug. 15. 16:46
ja ez csak azert irtam hogy senki ne varja az hogy ha a levelben azt irjak hogy elkell vinned meg fel kell venned a gyereket az ovibol es enyi.Azt miert nem irjak soha oda hogy utana kifog vigyazni a gyerekre meg elotte?Itt nincs az a jo rendszer mint otthon hogy a gyerek 8tol-5ig oviban van heti 5napot.Kint ez gyermek felugyelet mint ovoda.Mondjuk a magan ovodak ahol szepen kell pengetni a lovet ott magasabb is a szinvonal.Nem veletlenul kaparja ossze sok szulo a penzt a magan iskolakra sem mert a sima allami iskola tok ugyan ez csak nagyobb gyerekek jarnak oda es rendesen heti 5napban.De az oktatas szinvonala ott is a beka feneke alatt van.Az en gyerekeimnek nem volt egy darab konyve sem sot hazi feladat is kb 3havonta 1 szer az is valami baromi egyszeru szinezes volt a 10eves gyereknek vagy valami 1+1 az menyi.Mondjuk azt sem volt kepes megoldani magatol meg segitsegel sem csak ha konkretan rairtam a papira hogy az 2.Amit vittek a suliba az a Dr.Who kepregeny volt semmi mas.
2008. 7d52a58eee (válaszként erre: 2005. - Arrival)
2010. aug. 15. 16:38
veletlenul 9honapost olvastam.De mindegy is en tudom hogy ilyen picikre en nem valalnam a feleloseget.Mar csak a 3eves boven eleg lesz mar csak az 24oraban lefog foglalni.hat meg egy 9hetes csecsemo.nehez elhinni hogy semmit nem kell majd a csecsemo korul csinalni.Az ovoda kint legalabis ahova az enyeim jartak nagy nudli.Elvittem reggel 9.20-ra mert ha elob mentem vagy kesobb leteptek a fejem es 11.50kor mar ott kellet toporogni kulonben ha kestem azert meg jobban leteptek a fejem.Es csak heti 3nap volt tehat osszesen 2,5ora.Heti egyszer a 3napbol maradhatak delig amikor kusban leultetek oket a szekre egy orat hogy azzal is menjen az ido es akkor ebedeltek.Vagyis megetek a kis szendvicsuket.Es Ez micsoda meglepetes kereken 12-13ig tartott a falatka szendvics.Az angol ovodak nevetsegesen nullak.Ja es akkor anyuka helyett elkelet jarnom az egyszem ovodas koru gyerek mindket ovodajaba kb havi 2szer segiteni az ovonoknek.Amitol megint csak rohognom kellet.2 szulo es 2ovono volt minden egyes nap na es hany gyerekre voltak ott 6gyerek volt osszesen.Mi a fenenek kelletem en meg oda assistalni.Semmit az eg vilagon ezek ottnem dolgoznak.Reggel a szulok beviszik a gyereket es megy a gusztustalan ketszinu vigyor meg nyali es ahol elhuzott a szulo haza az "ovono" mar kivolt szaradva es rohant capuccinot meg teat csinalni persze megkinalta a tobbieket is es ment a locsi fecsi.A 3eves gyerekek meg ott ultek es szarra untak magukat mert senki le nem szarta oket.Ha ott voltam en voltam az egyeduli a teremben aki jatszot veluk mert en nem kavezok nem teazok meg kedvem sem volt kibeszelni azoknak a gyerekek szuleit akik epp nem az nap voltak beosztva segitonek.Na akkor feloraval mielott jottek a szulok a gyerekert gyors rajzoltatak valamit meg olvastak egy 2perces meset.Es 5percel a szulok elott meg beraktak zenet,meg tancoltatak oket.A szulok meg el voltak ajulva hogy jaj milyen super zene megy meg mozognak.Otthon meg nem tudtak hogy mitol van begajdulva a gyerek es miert nem ul le a fenekre 2percre.Azert mert az oviban unatkozott,nem volt kifarasztva otthon meg barkacsolt vagy tort zuzot mint az en gyerekem.
2010. aug. 15. 16:12

De vegulis te nem au pair vagy csak takaritanod kell.A nagyokbik fiu majdnem anyi idos mint te gondolom nem kell babysittelni rajuk.

Orulok hogy neked ilyen mazlid van de azert ilyen ritka mint a feher hollo nem is halottam meg ilyet hogy ilyen nagy fiukhoz ugyan olyan idos lany au pairt hivnak.meg hat a munka ido ez gondolom abbol adodik hogy nincs gyerek.Ahol gyerek van nem 5ora lesz kereken a munka ido azt tuti.

2010. aug. 15. 13:41

Jézusom olvasgatom a hozzászólásokat és nem jutok szóhoz....Sosem gondoltam volna hogy valakinek ennyire szörnyű.

Én is kint vagyok egy családnál Angliában de nekem nagyon jó sorom van:)

Van saját szobám, fürdőm, kocsim. Szept-től kezdek suliban amit ők fizetnek nekem,nincsenek kisgyerekek csak nagyok(16-21 éves fiúk) délután 1től 6ig kell dolgoznom(mosogatás,takarítás,vasalás kábé ennyi.) 70 fontot kapok hetente.A család nagyon kedves, segítenek mindenben, türelmesek,egyszóval tényleg nagyon rendesek, és szeretek ott lenni:)

Szóval végülis szerintem ki lehet fogni nagyon jó családokat is, senkit ne tántorítson el szerintem az itt leírtak:)

De azért hozzá kell tennem hogy még mindig nem térek magamhoz a sztoriktól.....:O

2005. arrival (válaszként erre: 2003. - 7d52a58eee)
2010. aug. 15. 13:22

9 hetes a kisbaba, az anya otthon van vele, olyan sok mindent azért nem hiszem, hogy rábíznak majd a kicsivel kapcsolatban.

Személy szerint én a picikkel szeretek lenni, 1 év alatt főleg.

Azért egy 9 hetest ne hasonlíts már a egy 2 éveshez.

Én újszülöttel voltam, és minden nagyon jó volt, úgyhogy ne aggódj! Minél kisebb annál egyszerűbb!

2004. 236fe2f68e (válaszként erre: 2003. - 7d52a58eee)
2010. aug. 15. 13:21
pl, én ezért nem akartam kisbabát elvállalni...tulságosan sokat kell rájuk figyelni..kisbaba mellett a napi 5 óra lehet inkább napi 15-órát jelent..:(
2010. aug. 15. 13:18
Ovatosan azert nehez am egy babyvel banni latom eleg fiatalka vagy.Hidd el hogy rohadt sok gond volt az en 2evessemel is.Allandoan pelenkazni,rohani utana minden egyes masodpercben,a hisztik phhh.Foleg hogy nem is az anya vagy igy meg 5szor olyan nehez banni vele.Van baratnom aki babys csaaldba volt de azt mondta rohadtul elege volt.Ha valamit nem jol csinalsz egy babyvel mivel tapasztalat hijan valoszinuleg nem lesz minden tokeletes biztos hogy lesznek beszolasok hogy ne igy hanem ugy,ne igy fogd,mit adsz neki,rendesen beszelj hozza mert most fog a kis agya,ne beszelj magyarul elotte mert osszekvered stb stb... es radasul a masik is eleg picurka 3eves.Nem lesz konyu dolgod ugye azt tudod.A nagyobakkal azert konyebb mert azok nem igenyelnek anyi figyelmet de ezek a picik a nap 24oraban otthon lesznek anyukaval egyutt.
2002. arrival (válaszként erre: 1995. - Vik2410)
2010. aug. 15. 13:13

Biztos jó lesz.

Ha rám hallgatsz, fixáljátok le az órákat, és ne dolgozz soha pluszban.

Írjátok le a hetet, hogy mikor kell dolgoznod.

Ehhez ragaszkodj, és akkor nem leszel háziszolga.

2001. 236fe2f68e (válaszként erre: 2000. - 7d52a58eee)
2010. aug. 15. 13:13

pl az anyu nekem is otthon lesz, mert ügyvéd, és otthonról dolgozik 5 ből 4 napon...

bár, nekem ez így jónak tünik...ha nagy a baj, nem vagyok egyedül..:))

2010. aug. 15. 13:08
9honapos baby :s es anyuka egesznap otthon van megis neked kell fozni meg takaritani.Hat nincs rossz elete a nonek az tuti.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook