Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

3919. #Viki (válaszként erre: 3916. - BeaV.)
2011. jan. 2. 22:02

Szia. Én is ősztől szeretnék menni, és nekem is jó lenne, ha nem egyedül kellene nekivágni a nagyvilágnak. :)

Én picit parázok az egésztől, és hajlanék rá, h ügynökséggel menjek, de úgy tűnik, hogy ha személyesen intézem, akkor olcsóbban megúszom a dolgot.

Szeretenék majd utána én is kicsit kint dolgozni, de nekem szükségem van előtte valami ilyen jellegű munkára, ahol azt érezhetem, hogy némiképp "biztonságban" vagyok. Ezalatt azt értem, h ne egyedül kelljen fenttartanom egy albérletet, fizetnem a kaját, és elrendezni az egész életemet. Meg nekem még vannak gondjaim az angollal, és ezért is szeretnék először ilyesmibe kezdeni, ahol kezdetben nem gond, ha nem vagyok teljesen perfekt.

3918. BeaV. (válaszként erre: 3917. - Arrival)
2011. jan. 2. 20:19

Igen, érdekelne, szívesen elolvasnám a blogodat! :)

Mondjuk igen, ha mennék au pairnek, akkor nem hiszem hogy ügynökségen keresztül mennék, mert azt hallottam sok ismerősömtől, meg olvastam is, hogy nagyon sok a vidéki család, vagyis zömmel falukban élnek, amit nem értek, hisz London bazi nagy, rengeteg emberrel, nem értem, hogy miért 80 %-ban vidékiek a családok... Meg szeretem magam kontrollálni a dolgaim. :) Csak annyi ezzel a rizikó, hogy ugye rossz családot fogok ki, stb. Meg attól tartok még, hogy ajánlásokat kérnének, én meg még életemben nem au piarkedtem, persze vigyáztam, főztem, meg egyebek már gyerekekre, de ugye ha nem elég ez... Neked kértek referenciákat? Ügynökséggel mentél? Bocsi, boztos leírtad már, de addig még nem jutottam el, hogy teljesen elolvassam a hsz-kat, van több, mint 3000... :) Egyébként meg szabad kérdezni, hogy most mit dolgozol? Mi a szakmád? Nekem még nincs szakmám, szóval ez is nehézség lehet... De úgy gondolom, hogy még mindig könnyebb, mint itthon... Nyíregyházán élek (nem tudom, van-e itt valaki innen????? :D) és itt semmi nincs... A társat arra értettem, hogy talán ketten valakivel könnyebb lenne.

3917. arrival (válaszként erre: 3916. - BeaV.)
2011. jan. 2. 19:44

Igaz a mondás, aki mer az nyer. Viszont az is igaz, hogy csak magadra számíthatsz,szóval ne azon gondolkozz, hogy kivel mész, mert kint nem fog senki elintézni neked semmit.

Én az au pairséget azért tartom jónak, mert van hol laknod, van kajád, és tudsz valamennyit gyűjteni is, na meg informálódni! Munkákról, lakásokról, hivatalos dolgokról, legyen az bankkártya vagy adószám kiváltása.

Ha viszont az egyből bele a közepébe dolog foglalkoztat, akkor ami a lényeg: hozz annyi pénzt amennyit csak tudsz! Minimum 1500 Font!

Munkát nem egyszerű találni, egyre nehezebb, mert rengeteg a kínálat.

Sajnos nem egy ismerősöm van akik kijöttek, és hónapok alatt sem találtak munkát, odalett több százezer forintjuk.

22 évesen még nagyon fiatal vagy,én javaslom az au pairséget. Viszont nem egy elhagyatott kisfaluban, hanem nagyvárosban. És közben szervezed a dolgokat... nézegeted a lakásárakat, munkalehetőségeket... és van hova hazamenned és nem költesz el feleslegesen százezreket.

Londonban (pl. ) nagyon drága a szállás, utazás, telefon feltöltés...

Az au pairség nem mindig rossz, nekem életem egyik legjobb éve volt, külön házban laktam, szóval olyan volt mint egy bejárós munkahely.Nagyon szerettem...

(ha érdekel megadom a blogom címét priviben)

3916. BeaV.
2011. jan. 2. 19:31

Jaj de jó, köszi szépen! :) Én, ha eddig kérdezgettem, mindig azt mondták, hogy nehéz, stb, ne próbálkozzak, nem éri meg, stb de én szeretnék kimenni. Persze nem most, hanem kb ősz körül, mert pénzt szeretnék még gyűjteni, meg szeretnék valakit magam mellé, akivel együtt megyek, fiú, lány, idős, fiatal, akárki, tök mindegy, csak hogy ne egyedül menjek... Na és szerintetek lányok, melyik a jobb út, először au pairkedés, vagy egyből bele a közepébe?

Ami az au pairkedést illeti, nem igazán vonz, az, hogy másoknál lakjak és 24 órás szolgálatot teljesítsek, olvastam, hogy mindenütt azt ígérik, hogy családtagként kezelnek, de én magamat ismerve, biztos nem érezném magam családtagként, szóval szívesebben laknék pl lakótársakkal. Meg az au pair dolog csak egy ilyen végső, és átmeneti megoldás lenne. Gondolom, az ilyen munkához, mint pl pincér nem feltétel a végzettség, vagy igen? Úgy tudom, kint nem annyira görcsölnek rá ezekre a dolgokra...

Köszi nektek, most kicsit jobb kedvem lett! :)

3915. arrival (válaszként erre: 3913. - BeaV.)
2011. jan. 2. 19:13

Én így "jártam" , és 26 évesen jöttem ki au pairnek, 1 évig maradtam, aztán 2 év kávézói munka, majd most már a szakmámban dolgozom.

Mondjuk, nekem ez volt az eredeti tervem.

3914. judyvalen (válaszként erre: 3913. - BeaV.)
2011. jan. 2. 17:57
Én ismerek ilyet, de van olyan ismerősöm is, aki csak úgy elindult Londonba és 1 hét múlva már volt is állása. Pincér, de nagyon jól megél a fizetéséből és kb luxusházat fizet. 21 éves. Egyébként nem késő soha kijönni szerintem.
3913. BeaV.
2011. jan. 2. 13:57

Sziasztok!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy van-e olyan köztetek, vagy ismertek-e olyat, aki au pairként ment ki Angliába, és később nem jött haza, hanem talált ún. "rendes" állást, és ottmaradt? Van ilyenre példa? 22 évesen már nem késő kimenni au pairként? Köszi.

3912. sz.sara
2010. dec. 31. 10:56

hello!jó sok infó volt hirtelen:) Erika, örülök,h van család!!!akkor végre tudunk majd találkozni:D Niki, én vasárnap jövök:) és többiek, kitartás!! ja és olovastam vkinél,h Brighton-ba megy.. ooo imádom..még nem voltam sose,de tervezzük,h megyünk!! :)

én tegnap írtam host familiymnek egy kis levélkét..a karácsony és szilveszter között..válaszoltak is:) várnak vissza és pedig megyek majd.. ugye.

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!

3911. 236fe2f68e (válaszként erre: 3909. - Kittinaa)
2010. dec. 31. 10:40

én is faluban voltam..nem gondoltam meg mikor mentem, h faluba menni mekkora hülyeség..se normális tömegközlekedés se semmi..még a gyerekek is elég..hát nem jöttünk ki jól..

tök jó, h nem oda megyek vissza :)

3910. arrival (válaszként erre: 3909. - Kittinaa)
2010. dec. 30. 22:30

Szerintem ezt felejtsétek el, hogy:

"sajnos én olyan vagyok, hogy félek, hogy a szülők nagyon megharagudnának és csalódnának bennem,"

Még a legeslegtökéletesebb családok is kitesznek szó nélkül au paireket, ha megunják, lecserélik mint a használt ruhát.

Szépen elmagyarázni, megmondani az okokat, és el lehet jönni.

Nem értem, akkor mi értelem az egésznek, ha a elkövetkezendő hónapokat végig szenveditek?

De hát ha ez jó, akkor nem szóltam.

3909. kittinaa (válaszként erre: 3898. - 96d582fa12)
2010. dec. 30. 20:30
amiket írtál, mintha csak én írtam volna. még 8 hónapom van hátra, egy faluban vagyok, és nem tudom, hogy fogom kibírni. A szüleim nem nagyon örülnének neki ha nem mennék vissza, vagyis úgy vannak vele, hogyha elkezdtem mostmár fejezzem is be. A családváltás is macerás, mert sajnos én olyan vagyok, hogy félek, hogy a szülők nagyon megharagudnának és csalódnának bennem, pedig velük nincs bajom( csak néha), de mégsem szeretek ott lenni, a legrosszabb tényleg, hogy egy faluba mentem. És ahogy írtad ez egy ördögi kör. Mert ha kint vagyok, ugyanúgy nincs meg a szabadságom, sőt ott nem lehetek önmagam, nem tudok kimozdulni mindig, nem lehetek a szobámban csak úgy, mert akkor rögtön jön a kérdés, hogy van valami bajom? Kellemetlen. Nem tudom mit tegyek énsem. Valószínűleg "túlélem" valahogyan.. ezvan.. mindig arra gondolok, hogy lehetne sokkal rosszabb..
3908. 236fe2f68e (válaszként erre: 3907. - *Iris*)
2010. dec. 30. 12:31
Ha minden jól alakul, akkor 4-én utazom, és 10-én kezdem a munkát Oxfordban (pontosabban Kennington-ban)
3907. *Iris* (válaszként erre: 3906. - 236fe2f68e)
2010. dec. 29. 23:04
Szia Westsidegirl, Te mikor utazol és hová? Én februárban megyek Brighton mellé.
3906. 236fe2f68e (válaszként erre: 3904. - Nikimanoooo)
2010. dec. 29. 19:32
ezek az angolok nem szeretnek levelezni? én valahogy jobban érezném magam, ha kiutazásomig legalább leveleznénk.. :(
3905. *Iris* (válaszként erre: 3903. - Arrival)
2010. dec. 29. 17:55
Köszi szépen, ezt jó tudni, h tényleg így van. Már csak egy kérdésem lenne, h az apeh felé kell jelezni h én külföldön leszek hosszabb ideig? vagy honnan fogják tudni h miért nem fizetek tb-t? köszi:)
3904. nikimanoooo (válaszként erre: 3894. - 236fe2f68e)
2010. dec. 29. 15:24

szia!

tőlem sem kérdeztek semmit se, hogy mit szeretek csinálni, mi vagyok ki vagyok egyáltalán. és nekem is úgy kellett harapófogóval kiszednem belőle (a hostanyuból) a dolgokat, meg kapásból elküldött a volt au-pairhez, hogy őt kérdezzem a dolgokról...

én tegnap éjjel érkeztem vissza az 1 hetes karácsonyi látogatásból, és most nehéz visszaállni. :( de már csak pár nap és megint megkezdődik a suli nekem is, meg a kölköknek is!

3903. arrival (válaszként erre: 3902. - *Iris*)
2010. dec. 29. 12:45

Jól hallottad, a család által leszel biztosítva.

A családnak el kell vinnie téged a háziorvoshoz ahová ők is tartoznak, és beregisztrálni. Ezt érdemes egyből a kiutazás után megcsinálni.

3902. *Iris*
2010. dec. 29. 12:38
Sziasztok, tapasztalt au-pairek segítségére lenne szükségem:) TB-vel kapcsolatban vannak kétségeim, nem tudom, h au-pairként ez h működik? Én azt hallottam, h a család által leszek Angliában biztosítva, és itthon nem kell fizetni a TB-t. A sulit már befejeztem, szóval se hallgatói jogviszonyom, se munkaviszonyom nincsen most. Februárban utazom, addig gondolom el lehet intézni ezt a dolgot. Légyszi segítsetek! Köszi:)
3901. arrival (válaszként erre: 3893. - 96d582fa12)
2010. dec. 28. 21:51

Igen, ha kis faluba mész akkor a magány nagyon rossz... ismerem. Mikor én voltam így, még netem sem volt!

Szerintem hallgass a szívedre, Neked kell döntened.

Anglia meg mindig ott lesz, vissza lehet menni.

3900. arrival (válaszként erre: 3897. - Sysc0)
2010. dec. 28. 21:09

Western union.

Bemész kint egy ilyenbe, elutalod a pénzt. Az utalás díja 100 font alatt 6 font. Itthon valaki bemegy egy ilyenbe (van mindenhol már), és felveszi a pénzt ingyen.

Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, legolcsóbb.

3899. ellenlande (válaszként erre: 3898. - 96d582fa12)
2010. dec. 28. 18:21

Szia!

Hát ha csak az a baj, hogy sokat unatkozol, akkor talizhatnánk Leicester-ben, vagy egy másik városba, ahová mindkettőnknek van vonat. :D

3898. 96d582fa12 (válaszként erre: 3895. - Gomboc7)
2010. dec. 28. 18:08
Először is nem fogadnák el, mert már beszélgettünk erről, fontos nekik, hogy ők válasszanak aupairt. Még egyszer hangsúlyozom a szülőket kenyérre lehetne kenni, olyan rendesek, de a gyerekek...a szüleiket nem tisztelik, itt kezdődik a probléma. Ilyeneket mondanak a szüleiknek, hogy kinyírlak, gyűlöllek, takarodj innen és egyéb finom beszólások. Most 10 és 12 éves fiúk és semmit, de semmit nem akarnak csinálni, mert mindig meg volt nekik szokva, hogy 3 felnőtt nyalja a seggüket kisgyermek koruk óta. Mondjuk tanárnak készülök, tehát edzenem kell magamat a hülye gyerekekkel. Egy baj van de az nagy baj messze vagyok mindenkitől akit szeretek és ebbe a hiányba belepusztulok, bele fogok, főleg azért mert a szabadnapjaimon sem tudok sehová kimozdulni, mert nincs kivel még egy velem egykorú angol sincs a faluban...szóval nem is nagyon tudnám ajánlani ezt a helyet senkinek mert unalom az van bőven. De nem akarom feladni, még vizsgám is lesz kint februárban és jó lenne egy külföldi angol bizonyítvánnyal hazajönni...mondom csak félek hogy bele fogok örülni a magányosságba
3897. sysc0
2010. dec. 28. 14:14
Sziasztok! Én pár hónap múlva tervezem a kiutazást, remélem addig találok családot. Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy ha haza küldök havonta egy kis pénzt Anglilából akkor annak mi a módja? Előre is köszönöm
3896. 236fe2f68e (válaszként erre: 3893. - 96d582fa12)
2010. dec. 28. 11:08
irtam neked privit, remélem nem haragszol meg érte :)
3895. gomboc7 (válaszként erre: 3893. - 96d582fa12)
2010. dec. 28. 10:57

Szia!

Miért nem keresel magad helyett valakit? Ha rendes a család, megértik, és elfogadják az új au-pairt, akit TE választasz. Hiszen ha Te választod, mégiscsak biztonságosabb az ő számukra is, magadhoz hasonlót keresel. Így minden menne tovább, csak "te" lennél más.

Nézd meg az aupiarword-on, sokan szeretnének január 1-től menni. Gondolom nem az utolsó pillanatban, de mondjuk január elején.

Én nyáron szeretnék már végre kimenni, ha egy hónapra, akkor egyre, de max 3-ra, szerintem nekem is elég lenne ízelítőnek.

Nagyon rossz lesz visszamenned ilyen szeretethalmaz után, mint a karácsony. Ne törd össze magad lelkileg. Semmi nem ér annyit.

2010. dec. 28. 09:49

Hali, most van egy új család ahova mehetnék de kicsit félek, mert mintha nem mesélnének eleget magukról..

PADDY MAGINESS- el beszélt még valaki?

Igaz felhivtak, sőt a volt host anyumat is felhivták, de azért sosem lehet tudni..

Egyedüli gyanús dolog bennük, hogy nem mesélnek eleget magukról...és rólam sem kérdeznek igazán.

Arra gondoltam, hogy kéne egy emailt irnom, amibe felteszek minden kérdést ami nem tiszta, és ha normálisan válaszolnak, csak akkor megyek.

Mi a véleményetek?

3893. 96d582fa12 (válaszként erre: 3892. - Arrival)
2010. dec. 28. 09:38
Nem a család nagyon rendes mármint a szülők a gyerekek azok viszont szörnyek, szó szerint. Nem lehetne egy szavam se, mert a sulit is kifizették egész évre, a repjegyemet haza, meg minden....nem az a baj h tudom, nagyon magányos leszek és nagyon fog hiányozni mindenki...már tudom én többet ilyen munkát soha,hogy távol legyek a hazámtól soha nekem kell a szabadság és a függetlenség, itt meg csak a családtól függ az ember...az ördögi kör amikor menekülni szeretnél egy kicsit de nem tudsz hova, mert a szobád is az ő házukban van és megtalálnak....és ez így lenne az összes családnál. Az biztos hogy legközelebb ha munka kell nem megyek le a térképről. Amúgy meg nem szeretem feladni, ők is mindig korrektek velem, mármint a szülők, tehát ha azt beszéltük meg hogy nyáron megyek akkor megyek...csak tudom magamról hogy érzelmileg nem fogom bírni, a szeretteim nagyon fognak hiányozni....
3892. arrival (válaszként erre: 3888. - 96d582fa12)
2010. dec. 28. 00:29

Hát ha így érzed, akkor:

a)ne menj vissza

b) menj vissza és keress onnan kintről új családot

Ne szenvedtesd magad!

3891. arrival (válaszként erre: 3890. - *bby*)
2010. dec. 28. 00:28
Ja :)
3890. *bby* (válaszként erre: 3889. - Arrival)
2010. dec. 27. 23:20
Nem, az a Judit volt. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook