Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Attól, hogy valaki félrelép, még lehet jó ember fórum

Attól, hogy valaki félrelép, még lehet jó ember (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Alnisa)
jún. 4. 18:02

Ez valóban igaz lehet!

Nem minden megcsalás derül ki.

39. Miss Angel (válaszként erre: 38. - Alnisa)
jún. 4. 08:17

örülök h te ezt igy tudod:D

nem tudom mikor tudna megcsalni mikor szabadidonkben egxütt vagyunk,amugy meg mindketten dolgozunk latastol vakulasig,de biztos neked van igazad,elözö párommal ugyanez volt,több olyan kapcsoaltom nem volt ami túl tartós lett volna;) bár sztem ez amugy se rad tartozik...inkabb téged csalhattak meg azért vagy ilyen megkeseredett:)))

ráadasul ugyanazokat irod szinte mint én,ezt se veszed észre,mindegy,részemrol téma lezárva.

38. Alnisa (válaszként erre: 36. - Miss Angel)
jún. 4. 07:32

Nem azért nem vállnak el, mert annyira szeretik egymást, hanem mert megszokták a szart, félnek az újtól, függenek a másiktól anyagi téren, stb.

Inkább kérdezz körbe hány embernek jó a házassága, aztán utána lepődj meg. Persze nem fognak elválni az emberek, mert nehéz válni, de nem is azért maradnak együtt, mert olyan jó.

Azt ne vedd biztosra, hogy nem csaltak meg, csak nem tudsz róla :D

37. Sirga (válaszként erre: 8. - Andilaci)
jún. 3. 19:03

Egyetértek.

Ahogy azzal is, hogy megalázó a megcsalt félnek. De annyi út vezethet ehhez az egy szóhoz (megcsalás), hogy semmiképp sem ítélném meg csupán ennyi információ alapján azt, aki elköveti.

A szélsőség kedvéért: ismerek olyat, aki évtizedeken át tette ezt a házastársával. Rossz ember? Dehogy! Hűtlen? Mi az hogy?! Hogy férjnek milyen lehetett, nem tudom, hála Istennek, nem az én férjem volt. :)

36. Miss Angel (válaszként erre: 27. - Alnisa)
jún. 3. 17:35

végigolvastad az egészet v nem sikerült??

sztem utobbi ,azt irtam: érzelmi parazita ,TUDOD a szó jelentését?:))))

igenis lehet tisztelet a szeretö felé ha mindketten egyet akarnak és igen jol mondod,el kellene válni,csak gondolkozz el azon, egy válás mivel jár...

ezt szted az emberek hány százaléka vállalja be?:)))

olvass utana ;)

és biz ha az egyik fél csalja a masikat,abban általaban mindkét fél hibas,az is,akit csalnak, nyilván van kivétel, mikor valakit hajt a vére,de ilyenkor mindkét félnek magába kellene nézni.Engem eddig sosem csalt meg senki ,biztos borzasztóan fájna de én azért magamba néznék ,nem rontottam e el valamit.

35. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 28. - Embertárs)
jún. 3. 16:12

'Tévedsz. Férj és feleségek is beszéltek erről. A hölgyek elmondták, hogy sajnálják, hogy a nyugati világ sajnálja őket, pedig ők ebben örömmel vesznek részt.'

Nem voltam ott, ezért nem állítom, hogy nem történhetett így.

Ugyanakkor én még nem hallottam olyan esetről, hogy egy vallását szigorúan gyakorló muszlim férfi természetesnek vegye, hogy a felesége vagy feleségei egy idegen férfival ilyen személyes, intim témákról beszélgessenek. Ezért számomra kissé meglepő a történet.

Természetesen lehetnek kulturális és egyéni különbségek, ezért nem zárom ki, hogy vannak ilyen esetek, de az én ismereteim és tapasztalataim alapján ez nem tűnik általánosnak.

Az én ismereteim alapján ez nem tűnik tipikusnak, ahol annyira tartják a vallást, hogy több felesége is lehet. Nem akarom elvinni a témát, csak megjegyeztem.

jún. 3. 15:38

Sokan félrelépnek akkkr is,ha minden rendben van otthon.

Van aki alapból kilengő típus.

Az emberek többsége igenis csalja/csalta a másikat. Csak nem derül ki.

33. Kacsahercegno (válaszként erre: 32. - Kacsahercegno)
jún. 3. 14:39
Meg ezt amúgy tényleg egy keresztény ember írja ilyen pozotív fényben a többnejűségről, meg arról, hogy milyen jó, ha az asszonynak kuss a neve, és nincsenek "nagy elvárásai" mint alapvető tisztelet, és még a vendégnek is kölcsön lehet adni, és önként dalolva aláfekszik...? Te olvasod is, amit írsz?
32. Kacsahercegno (válaszként erre: 28. - Embertárs)
jún. 3. 14:37
A vendégnek felajánlott éjszakában? Álmaidban jártál ott, vagy mikor? A 13. században? :D
31. komor (válaszként erre: 24. - Embertárs)
jún. 3. 14:20

Úgy vettem észre, hogy szívesen hivatkozol a Bibliára.

Nemigen emlékszem, hogy az Újszövetségben hol beszélnek a párkapcsolatról úgy, ahogy te emlegeted. Most ne a Dáviddal gyere az Ószövetség korai szakaszából, inkább talán Jézus példáján keresztül érvelj...

30. Embertárs (válaszként erre: 26. - Alnisa)
jún. 3. 13:58

A gyakorlatban a valóság egészen más!

Tapasztaltam, hogy a nők nagyon is elfogadók, akarják, és boldogok.

Egy-egy nyugatról odatévedt nő felháborodása kelti a téma körüli megtévesztő hangzavart.

jún. 3. 13:57
Attól még lehet jó ember, így van. Ki tudja milyen okok vannak a félrelépése kapcsán.
28. Embertárs (válaszként erre: 25. - Kedvesenfanyar)
jún. 3. 13:55

Tévedsz. Férj és feleségek is beszéltek erről. A hölgyek elmondták, hogy sajnálják, hogy a nyugati világ sajnálja őket, pedig ők ebben örömmel vesznek részt.

Férjek azt is mondták, hogy a ti feleségeitekből mi sem tudnánk eltartani, talán még egyet sem, mert az elvárásaik az egekben vannak, és nagyon önzők.

Pl. Mongóliában is ezt tapasztaltam, nem muzulmán környezetben. Több feleség, és a feleség önként és dalolva vesz részt ebben. Még a vendégnek felajánlott éjszakában is önként és dalolva.

Ázsiában és keleten járva jöttem rá, hogy mi nyugaton nagyon el vagyunk varázsolva magunktól. Tényleg azt hisszük, hogy a spanyolviaszt mi találtuk fel.

27. Alnisa (válaszként erre: 15. - Miss Angel)
jún. 3. 12:11

Nem hiszem, hogy van ilyen, hogy attól függ.

Mitől? Ha szar otthon a házasság el kell válni. Ennyi. Nem félre kefélni. Kölcsönös tisztelet a szeretővel :D Jah, hogy megtiszteli, hogy titokban dugnak és fel sem vállalja és el se hagyják érte az eredeti pártját. Tényleg hatalmas a tisztelet, meg az őszinteség....

26. Alnisa (válaszként erre: 24. - Embertárs)
jún. 3. 12:08

No vegyünk már egy kalap alá a többnejűséget, a megcsalással. No meg ott sem a nők akarják ezt, hanem a pasik, abban a kultúrában a nőnek ebbe nincs beleszólása.

Eléggé kevered a fazon a fas zommal....

Egoista birtoklási vagy??? Mert az normális, hogy a férfinak több felesége van, de a nőnek csak egy férje? Ez ilyen kettős mérce?? Ha nem, akkor legyen a nőknek is egy rakat férje....

Az megint más amikor ezek kölcsönös megállapodások, egy nyitott kapcsolat vagy házasság. De ennél is általában az egyik fél nem annyira szeretné ezt, de mivel szereti a párját, belemegy. Rengetek műsor volt erről, amikor nőknek több férje volt, vagy fordítva és azért mindig kibújt a szög a zsákból.

25. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 24. - Embertárs)
jún. 3. 11:15

!Elég sok többnejű férfivel találkoztam muzulmán területen, de egyik feleségük sem állította azt a férjéről, hogy mivel más nőket is befogadott a családban ezért őhozzá hűtlen lett volna. Sőt a feleségek tisztelik egymást és segítik egymást, még akkor is, amikor tudják, hogy aznap éjjel nem ő fog a férjével ágyba bújni!"

Mondta ezt neked, több férfitársad, mert gondolom nem a feleségek osztották ezt meg veled. :)

A lényeget fogtam meg tudom, de nagyon kevés pasi engedheti ezt meg magának, hogy több neje legyen. mert ua. szintet kell biztosítani a feleségeknek.

jún. 3. 11:08

Én nem vagyok a félrelépés pártolója, de a tapasztalatom az, hogy elég nagy a katyvasz e kérdés körül!

És hogy a férfiemberek lépnek többet félre, vagy az asszonyemberek, nos erről nincs érdemleges statisztika!

Félrelépés - hűtlenség - megcsalás, egy csokorba vannak kötve.

Elég sok többnejű férfivel találkoztam muzulmán területen, de egyik feleségük sem állította azt a férjéről, hogy mivel más nőket is befogadott a családban ezért őhozzá hűtlen lett volna. Sőt a feleségek tisztelik egymást és segítik egymást, még akkor is, amikor tudják, hogy aznap éjjel nem ő fog a férjével ágyba bújni!

A nyugati hűség fogalom, az egy egoista birtoklási vágy termékévé vált. Közben egy esküvőn sem hangzik el, hogy "én úgy leszek hűséges hozzád, hogy senki más nem léphet be az életembe."

Eredendően a megcsalás értelme is egészen más, mint amit manapság arról gondolnak.

Eredendően az csalja meg a társát, aki valamit megvon tőle abból ami neki a kapcsolat szerint jár, és azt megadja valaki másnak.

Tudom nem szimpatikus ez a gondolat, de valójában, ha valaki csókolós viszonyban van a társával, és közben más valakit is megcsókol, az nem csal meg senkit.

De az önzés és az egoizmus eluralkodott a párkapcsolatokban.

Vagy valaki hűtlennek és megcsalónak merné nevezni a Bibliában nagy tekintélyű Dávid királyt, akinek nagyon sok felesége volt és több száz ágyasa?

Igaz más kultúra volt az, de maga a cselekedet, és a hozzá kapcsolódó emberi érzések ugyanazok!

Kérlek ne ugorjatok rám a gondolatokárt!

Csak gondolatébresztőnek gondoltam!

23. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 3. 10:58

Lehet.

De az én párom inkább ne tegyen ilyent, van eleg viharom enélkül is.

22. lolita2112 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 3. 09:23
tudom,de azert meg mindig nagyobb szamban a pasik lepnek felre.
21. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 19. - Kacsahercegno)
jún. 3. 08:51
Jaj, bocs, ez nem is neked szólt volna. Hiszen láttad a 17-est, ahhoz szóltál hozzá.
20. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 19. - Kacsahercegno)
jún. 3. 08:49

Pillants rá a 17.-re, kimaradt a "nem".

Nekem is furcsa volt, de Libikóka is észrevette már, hogy mi lehet a bibi.

jún. 3. 08:32
Igen alacsonyan van nálad a léc, ha ennyi kell a jó emberséghez, hogy nem veri az asszonyt meg a pulyákat, "csak" félrelép.
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Lolita2112)
jún. 3. 08:19
Nő is léphet félre.
jún. 3. 08:19

Kimaradt a NEM szó!

Bocsánat.

jún. 3. 08:15

Szerintem nem lehet.

(A félrelépés az én szememben az alattomosság tipikus esete.)

jún. 3. 08:06
attol függ ,miért lép félre...ha 1 érzelmi parazita,aki mason töltödik azért hogy otthon a döglött sexet v házassagot akarja fenntartani az gáz és sok ilyen van...a szeretövel sztem az ember jol érzi magát és kölcsönös tisztelet is van,sztem bár még nem voltam ilyen kacspolatban...
14. libikóka (válaszként erre: 13. - Alnisa)
jún. 3. 07:20
Szerintem kimaradt a szövegből a:nem.
13. Alnisa (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 3. 07:17
Jézusom.... Szerinted az jó ember aki veri a feleségét meg a gyerekét???
12. Alnisa
jún. 3. 07:15
Nem az, hisz megalázta a párját, aki erre képes, nem jó ember. Sunyi, hazug, számító.
jún. 3. 03:19
ha vki ilyen tipusu jobb ha egyedul marad es akkor nem gond,hogy hany novel fekszik le.........
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook