Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aszaltszilvás bableves tejfelesen recept

Aszaltszilvás bableves tejfelesen recept

Az Aszaltszilvás bableves tejfelesen hozzávalói:
20 dkg száraz fehérbab
10 dkg aszaltszilva
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál liszt

cukor


Az Aszaltszilvás bableves tejfelesen elkészítési módja:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk (édeskés íze legyen). Vízbe beáztatjuk az aszaltszilvát. Mikor a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a szilvát. Készre főzzük, a liszttel és a tejföllel behabarjuk. Összeforraljuk, és melegen, hidegen egyaránt tálalhatjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az aszaltszilvás bableves tejfelesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook