Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aszaltszilva leves recept

Aszaltszilva leves recept

Az Aszaltszilva leves hozzávalói:
10 dkg aszalt szilva
1 nagy alma
5 dkg mazsola
2 dl fehérbor
1/2 citrom
1 evőkanál rizsliszt
csipetnyi só
1-2 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő
kis darabka fahéj


Az Aszaltszilva leves elkészítési módja:
A megmosott aszalt szilvát és a mazsolát 2-3 órahosszat meleg vízben áztatjuk, majd leszűrjük. Cukorral, citromlével, annak vékony csíkokra vágott héjával, a fahéjjal, sóval puhára főzzük. Ezután a borral simára kevert liszttel a levest besűrítjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott almát és még 5-6 percig főzzük. Melegen és hidegen is fogyasztható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az aszaltszilva leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook