Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aszalt gyümölcsös süti recept

Aszalt gyümölcsös süti recept

Elkészítési idő 65 perc

Kalória 541 kcal

Az Aszalt gyümölcsös süti hozzávalói:
13 szilva (aszalt, kimagozott)
14 sárgabarack (aszalt)
2 evőkanál konyak
15 dkg liszt
25 dkg cukor
4 dl tej
12 dkg vaj
5 tojás

A díszítéshez:
porcukor


Az Aszalt gyümölcsös süti elkészítési módja:
A szilvákat és a sárgabarackokat apróra vágjuk, mély tálba tesszük, és 1 evőkanál konyakba forgatjuk. Annyi meleg vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 3 óráig lefedve állni hagyjuk benne. A lisztet és 23 dkg cukrot összekeverünk, folyamatosan keverve beledolgozzuk a tojásokat, a felforralt tejet, 10 dkg olvasztott vajat és a maradék konyakot, majd sima masszává dolgozzuk. A maradék vajjal egy gyümölcstortaformát kikenünk, a maradék cukorral megszórjuk, és behintjük a gyümölcsdarabokkal. A tésztát a formába öntjük, majd meleg sütőben aranyszínűre sütjük. A megmaradt gyümölccsel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aszalt gyümölcsös süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook