Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Árthat-e a sok ultrahang a magzatnak? fórum

Árthat-e a sok ultrahang a magzatnak? (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Árthat-e a sok ultrahang a magzatnak?

14. atari (válaszként erre: 12. - Chrissy77)
2018. aug. 10. 22:33
Részemről nem győzködök senkit tovább, mindenki maga dönti el, hogy mit tesz, én elmondtam a véleményemet.
13. Chrissy77 (válaszként erre: 11. - PöttyösPanka)
2018. aug. 9. 05:31
Nem a "kocsmába" hallottam!
12. Chrissy77 (válaszként erre: 10. - Atari)
2018. aug. 8. 21:26
Akkor miért foglalkozik vele ennyire a debreceni kutató csoport?!?
11. PöttyösPanka (válaszként erre: 10. - Atari)
2018. aug. 8. 21:17
Azért ahhoz, hogy kiderüljön egy ilyen összefüggés, komolyabb kutatásra van szükség, mint hogy te hallottál-e már róla. Vizsgálni kellene az újszülöttek idegrendszerét, a hosszútávú finommotoros és tanulási készségeiket, stb. Mindezt összevetni egy kontrollcsoporttal, akiket egyáltalán nem ultrahangoztak. És így tovább.
10. atari (válaszként erre: 9. - Chrissy77)
2018. aug. 8. 20:45
Visszakérdezek: Ha énekelsz a babának a pocakodban, az árt neki? Az is hanghullám, az is rezgés. De ha ennyire félsz, akkor ne menj el a UH vizsgálatra. De akkor kerüld a mobiltelefon használatát, a mikrohullámú sütő használatát, sőt! Ki se menj az utcára, mert különböző frekvenciájú rezgések érhetik a babát. A TV-adók, rádióadók, mobiltelefon hálózatok frekvenciái mind-mind ott vannak az utcán, a nappalidban, a konyhádban... mindenhol. Tudod, ezzel foglalkozom (mint már írtam), soha nem hallottam, nem tapasztaltam, hogy bárkire is káros hatással lett volna.
2018. aug. 4. 19:20

Akkor vegyük át még egyszer.

Idézem:

"az ultrahang stimulálja a fejlődő idegsejteket, mely tartós morfológiai változást eredményez. Átmeneti változást mindig okoz az ultrahangvizsgálat, a viszonylag rövid ultrahangvizsgálat több napos hatást gyakorol, ami az idegsejtek fejlődésének életében hosszú időt jelent."

Nálam a "több nap" az minimum 4. Ha egy diabéteszes kismama az utolsó hónapban megjelenik a kötelező flowmetriás uh.n, akkor az azt jelenti, hogy a kisbabája idegsejtjei fele annyit SEM fejlődnek, mint egy nem diabéteszes kismamáé.

Akkor még egyszer megkérdezem. Nem árt többet, mint használ?

2018. júl. 29. 21:42

Megnyugtatok mindenkit, teljesen veszélytelen a magzatra nézve az ultrahang. Egy "megahertzes" tartományban levő és borzasztóan gyenge hullám visszaverődésével lehet képet alkotni a magzatról.

Sokkal többet árt az Anyuka a magzatnak, ha a mobiltelefonját a ( pici :-) ) poci közelében tartja.

A magzat pedig azért "menekül", mert az ultrahang fej gyenge nyomást gyakorol rá, ahogy a kezelőorvos mozgatja, ezt nem szereti.

(Egy ultrahang szervizes tollából :-) )

7. PöttyösPanka (válaszként erre: 6. - Chrissy77)
2018. júl. 28. 15:12
Ezt nem tudtam.
6. Chrissy77 (válaszként erre: 5. - PöttyösPanka)
2018. júl. 28. 15:05
Ha terhességi cukorbeteg a kismama, akkor a 36. héttől hetente van uh, mint flowmetria. Akkor az már 7 uh.
5. PöttyösPanka (válaszként erre: 4. - Chrissy77)
2018. júl. 28. 15:01
Mondjuk elvileg csak három kötelező ultrahang vizsgálat van. Talán az még a belefér kategória. De a legtöbben minden nőgyógyászati vizsgálaton kérnek ultrahangot is.
2018. júl. 28. 13:33

Ez egy beszélgetős fórum. Akkor beszélgesdünk!

A következő cikket most olvastam.

Végül is káros sugárzást nem bocsájt ki, DE!


"A kutatás még folyamatban van, de már vannak előzetes eredmények, amelyekből úgy tűnik, hogy az ultrahang stimulálja a fejlődő idegsejteket, mely tartós morfológiai változást eredményez. Átmeneti változást mindig okoz az ultrahangvizsgálat, a viszonylag rövid ultrahangvizsgálat több napos hatást gyakorol, ami az idegsejtek fejlődésének életében hosszú időt jelent."


Tudom, hogy sok betegséget elváltozást megmutat az ultrahang... de nem több a hátránya mint az előnye?

3. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Sajtó)
2018. júl. 25. 08:38

„Káros hatása nincs a genetikai UH vizsgálatoknak, hiszen az ultrahang nem sugárzás, hanem hanghullámok kibocsátása, így a magzat és az anya is maximális biztonságban van”


Mintha önmagában az, hogy valami "sugárzás" egyből azt is jelentené, hogy káros. A látható fény is elektromágneses sugárzás, ami egy hullámfajta. Ahogy a hanghullámok is mind mechanikai hullámok, amikből csak egy szűk tartomány esik a hallható tartományba, de a többi hullámhossz is mechanikai rezgést hoz létre a közegben (magzatban). Extrém esetben ez földrengést jelent. Vagyis jó ez a mondat, csak semmi ok-okozati összefüggés nincs benne, és semmire sem bizonyíték.

2. Chrissy77 (válaszként erre: 1. - Sajtó)
2018. júl. 25. 08:07

"nem sugárzás, hanem hanghullámok kibocsátása"

Na igen, de a vízben elég jól terjed a hang, ez nem zavarja a magzatot? Ez meg is magyarázná, hogy miért "menekül" előle.

Mi igaz abból, hogy a magzat, ilyenkor mintha a metró alagútban lenne?

2018. júl. 22. 09:35
Az előírások szerint Magyarországon három alkalommal, az első, a második és a harmadik trimeszterben kötelező ultrahang-vizsgálaton részt venni a kismamának. Ezeken kívül is bármikor, biztonságban és fájdalommentesen megnézhető a fejlődő baba, nem született még olyan tanulmány, ami egyértelműen kimutatott volna ultrahang okozta károsodást – mondja Dr. Molnár László szülész-nőgyógyász.

Ugrás a teljes cikkre: Árthat-e a sok ultrahang a magzatnak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook