Aranygaluska recept

Az Aranygaluska hozzávalói:
60 dkg finomliszt
1 csomag instant élesztő
1 db tojás
1 dl étolaj
1.5 dl tej
1-2 evőkanál cukor
egy citrom reszelt héja
csipet só

kb 10-15 dkg cukros darált dió a forgatáshoz


Aranygaluska

Az Aranygaluska elkészítési módja:
A porélesztőt kevés liszttel, cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet, sót, 1 tojást, maradék tejet és a felfuttatott élesztőt összekeverjük, meggyúrjuk. Ha nem elég laza a tészta kis tejet adunk még hozzá. Géppel jól átdagasztjuk, majd 1,5 órát kelesztjük Ha megkelt, diónyi gombócokat csipkedünk ki belőle, cukrozott darált dióban megforgatjuk, és egy kizsírozott tepsiben sorba rakjuk egymás mellé őket. A maradék cukros dióval behintjük a tetejét, kelni hagyjuk és aranybarnára sütjük.

Vaníliamártással tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aranygaluska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook