Arab világ, és más érdekességek... (beszélgetés)
Szia Akymo!!
Mi is már az egyik fórum által "találkoztunk", amit én indítottam az előző névvel, és az iwiwen is, amit sajnálom, hogy miután visszajelöltél, vissza is vontad az ismeretséget...
Mindennek ellenére én is végignéztem a naplódat, még az éjjel, nagyon tetszik, és csodálom azokat az Asszonyokat, Anyákat, Akik a két kezükkel építik fel otthonukat, csodálatos, tényleg, sokan példát vehetnének Rólad...
Én nem lennék ilyesmire képes, talán, mer tmaár belefáradtam más dolgokba, amik lelkileg gyötörtek meg hosszútávon...
Minden tiszteletem a Tiéd!!
Persze olyan szélvihar, hogy kicsavarta a fákat...
Már jár a tűzoltóság, hallani a szirénát...
Ez kb. 100km/h-s széllökéses vihar volt, de nem tartott, kb. 20 percig...
Lányok, Arab földön...
Jégverés volt felhőszakadással, cseresznye nagyságú jéggel, az utcákon, mintha csata lett volna, a Páromazt mondja, hogy a kertjüket tönkretette a jég, másokét is, a fák a ház előtt, meg mögött, az egyikről egy nagy darab ág tört le, a másikról mégnagyobb, a redőnyömet nekem is szétszaggatta a jég, tele lyukkal, az egyik ablakom megrepedt a jégveréstől, ez biztos benne lesz az RTL-KLUB híradójában, mert náluk vannak Kanizsai riporterek...
Holnap én is hívhatom a kárszakértőt...
Jajj lányok könnyeket csaltatok a szemembe, olyan kedvesen fogadtatok és nagyon köszönöm a dicsérő szavakat! Én csak élem az életem, a mindennapjaim, lassan folytatom a naplómba a képek felrakását is, de most ünnepelünk. A nagylánykám tegnap volt ( már ) 11 éves a kicsi manóm pedig holnap lesz 5 éves.Öregszem ez van.:-D
Gyorsan teszek új képeket fel, hogy eldicsekedjek mindenkinek a szépségeimmel.
Igérem jövök közétek sűrűn.
Nem unjuk meg a fórumozást egyhamar, az biztos. :)
Én személy szerint örülök, hogy rátok találtam, ezekről a dolgokról olyan kevés emberrel tudok beszélni, akik meg is értenek. A többség csak hümmög, lehet el sem hiszik a felét sem annak amit mondok. Legföljebb a rosszakat. Mert arra valahogy mindig jobban vevők az emberek...
Ebben nagyon igazad van!Már régebben is láttam a naplóját és igazi tδrekvδ asszonyka,fantasztikus kreatívitással,kitartással,anyai szeretettel!
Csak csodálni tudom!
:))))))))
Most Gizuska tényleg meglepetést okoztál!
Pedig azt gondoltam hogy nagyon egyszerü a stílusom.Irói véna?? Az jó lenne,mert akkor akár kδnyvet is tudnék írni az életemrδl,de szerintem nincs tehetségem hozzá.Azért kδszδnδm a bátorítást.Sajnos az a baj,hogy sokszor írnék én,de valahogy nincs kedvem.Vagy azonnal elkezdek írni,vagy lδttek az egésznek,mert én nem mesét írok,hanem a gondolataimat rδgzítem,amiben benne van a pillanatnyi hangulatom is.De tervezgetni,hogy ezt vagy azt le fogok írni....?
Annak már nem olyan az íze.
Persze hogy sok dologról tudok ami otthon tδrténik,tartom a kapcsolatot a családdal az interneten,telefonon keresztül,és sokmindenrδl a Duna TV-bδl értesülδk.Azonkívül mostmár évente haza járok szerencsére.Nem volt ez mindíg így,de mostmár egy kicsit jobb a helyzetünk,így megtehetem azt hogy évente haza utazok.Nem is tudom mi lenne,ha nem így lenne,mert néha olyan nehéz még azt az egy évet is átvészelni" :)
Olvasni én is nagyon szeretek,meg tanulni is egyre jobban!Sokkal jobban mint fiatalabb koromban.Furcsa dolgok vonzanak,pl: a metafizika világa.Tudományos ismeretek stb.
δrülδk neked Erika! Legyél is,és ne sajnáld a szavakat,te is írjál Libanonról,meg mindenrδl amirδl kedved van :))
Remélem brandy is hamarosan jδn,hiányzik a csicsergése! :))
Szia Gizuska! Igen ez nagyon szomorú hogy ilyesmik megtδrténnek.Soha nem láttam ilyet az arabok kδzδtt,sokkal jobban szeretik a gyerekeket,mint bármely más nép,én így látom,és bár igaz,hogy elsδre inkább fiút szeretnének,ez nem feltétlenül annak a jele,hogy a fiúkat jobban szeretik,persze vannak kivételek,de ez általánosan nem jellemzδ.A párom pl: imádja a kislányokat,mindíg azt mondja hogy azok olyan kis finomak :DD
Annak az oka hogy elsδre inkább fiút szeretnének,és addig meg sem állnak,mire lesz legalább egy fiú,az abban keresendδ,hogy minden reményüket a fiúkba fektetik,mert hát a lányok elδbb-utóbb elkélnek,δk nem tudnak segíteni sehogy,anyagilag fδként nem.Azt most nem akarom taglalni,hogy minek a fejleményeként alakult ez így,de itt ez van.A fiúk a családfenntartók,az elsδ fiú tδlti be az apa szerepét ha az már nincs... Az elsδ fiúnak olyan nagy tekintélye van a testvérek kδzδtt is,mint ha az apjuk lenne,tehát amikor az apa nincs jelen,a nagyfiú parancsol,és ez így el van fogadva.A mi családunkban is a férjem a legnagyobb fiú és megdδbbenve tapasztaltam hogy milyen nagy tekintélye van,testvérei kδzδtt,tehát amit mond,az úgy van,ellenvetés nélkül...
Mint testvérek,egymást is nagyon tisztelik!!
Az én párom pl: amikor valamelyik hugával beszélget,szinte belevδrδsδdik.Soha egy rossz szó nem hangzik el kδzδttük,vagy valami csúnya,én még olyat sem hallottam hogy egymást lehülyéznék.Ha másról van szó,az más,de egymás kδzt soha!Amíg nem tudtam arabul,akkor is tudtam hogy a párom kivel beszélget a telefonon,ha a szüleivel,akkor nagyon bele volt pirulva és olyan nagy tisztelettel,hogy még egy erδsebb hang se jδjδn ki a száján,és mindíg:Háder yaba-háder yamma",Igenis apukám,azonnal anyukám!!Ha a lánytestvéreivel,akkor is bele volt pirulva,de nem annyira,és néha viccelδdδtt,szóval lehetett látni a külδnbséget.
Abban biztos vagyok,hogy párom,és bármelyik fiútestvér a családban,a lányokért akár vérre is menne!! Ezért nem is hiszem el az olyanokat hogy egy apa csak úgy eladja akárkinek a lányát.....
Ez csak mese.Olyan párt keresnek a lányaiknak,lehetδleg a rokonságból,akit jól ismernek,és nem mindegy nekik hogy ki viszi el a lányukat!!Az anyósom is δlni" tudna a lányaiért,mindent elkδvet annak érdekében hogy a házasságuk jó legyen!!A lányok férjei éppen ezért úgy kδrbe vannak ajnározva,hogy jobban már nem is lehetne!Mind e kδzben a menyeit le se sz...ja...
Sδt igyekszik kimutatni,hogy a lányai sokkal fontosabbak neki,de errδl majd inkább a naplómban.. :) Ebbδl csak azt akartam kihozni,hogy itt igenis fontosak a gyerekek,az alkohol pedig nem csinál állatot a szülδkbδl stb...
Igen arról a Natasáról is hallottam...Szegény lány....
Nem tudom miért tartja egy európai külδmbnek magát,talán mert túl hülye ahoz hogy lássa a valóságot.
Gizuska aranyos hogy így agódsz értem,kδszδnδm!Próbálok vigyázni az egészségemre,nem is megyünk nappal ki,még hétvégeken sem amikor párom itthon van.Csak este amikor már lemegy a nap.Az a baj,hogy itt még olyankor is olyan nagy a meleg,(nekem csak a szemem van ki a nikab-ból)mégis úgy érzem még éjjel 12-kor is hogy kisül. :((
Szia Akymo!
Üdv köztünk! Ez a karácsonymanó jópofa. :) Mi rendesen karácsonyozunk, habár nem vagyunk keresztények sem igaziból... Mi is a szeretett ünnepeként tartjuk számon.
Gyere majd még és mesélj Sziriáról, onnan még nem volt itt senki. Ha jól tudom... ;)
Bocs, hogy közbe kotyogok, de mi a karácsony ünnepét úgy hívjuk, hogy a karácsonymanó jön a gyermekeimhez.:-D
Apukám, török anyukám magyar, az első férjem szíriai állampolgár, én kint éltem, de sajnos nem tudtam neki szülni (másnak sem-örökbefogadott gyermekeim vannak-alhamdulillah), így elváltam tőle, mert nm bírtam volna elviselni , ha más asszonyt is hoz a házhoz.Az exem a mai napig itt él magyarországon miattam ugyan, de nem velem.
Helló Lányok!!
Itt Kanizsán is minden utcában van kocsma, rengeteg a részeg ember, főleg sötétedés után...
Én sem tudom, mi a jó abban, ha valaki iszik...
Az iszákosok isznak mindenért...
Ha jó kedvük van, ha rossz kedvük van, ha szomorúak,ha nem sikerül valami, ha sikerül valami, ha ünnepelni kell, ha baba születik, ha ballagás van,ha lagzi, akkor nagy része hulla részeg, stb...stb ... lehetne sorolni...
Ahol lakom, velem szemben, kb. 100m-re, egy egész kocsma sor van, közvetlenül egymás mellett kb. 6...
Én valahányszor voltam bárhol, alkohol nélkülis jól tudom magam érezni...
ÚGyhogy soha sem fogom megérteni azokat, Akik nem tudnak meglenni pia nélkül...
Ez még Millimillinek szól: :)
Szóval nem feltétlenül szükséges egy nδnek idegen országba menni ahoz,hogy rettegésben éljen,az élδ példa a hugom,akit a kedves magyar" férje majdnem 20 évig rettegésben tartott,aki rendszeresen terrorizálta az állandó kisebbségi érzése miatt,meg a betegs féltékenység miatt,mivel hogy a hugom egy ritka szép nδ!Tehette mind ezt azért,mert a hugom a gyerekek miatt türt.Szerencsére már elválltak,mert a gyerekek felnδttek,de hogy!!Nap mint nap végig kellett nézniük hogy az apjuk hulla részegen jár haza,ha nem tetszett vaklami,az egész fazék ételt kivágta az udvarra a kutyának,aztán 2 perc sem telt bele,a hugomat azért kezdte el ütni-verni,mert állítólag nem fδzδtt!A végén annyira hülye volt a sok alkoholizálástól,hogy nem tudta mit cselekszik.A rendδrséget nem érdekelte,hogy házon belül mi folyik,hogy meg fenyegette a hugomat hogy felrobbantja az egész házat,ha el meri hagyni,meg hogy kinyírja!! Szóval errδl a rettegés dologról ennyit....
Nem érzem azt,hogy az életem feláldozom,hiszen azzal élek,akit szeretek,és aki szeret.Filózni meg hülyeség azon,hogy mivbδl maradt ki az ember,minden ember kimarad,sok dologból,egyszerre nem lehet mindent megkapni,a kérdés hogy amit kapok az élettδl az jó e nekem.Vannak helyzetek,amikor az ember nem tud változtatni az élethelyzetén,akkor sem ha nem kifejezetten jó neki.Mindíg mindent latba kell vetni,és választani lehet,amíg van választási lehetδség.
a b lemaradt :DD
brandy
Néha csinál vicces dolgokat a gép,pedig már direkt odafigyelek,hogy ne üssek mellé,na mindegy...
Szia randy!Merre jártál? úgy eltüntél....
Gondolom van mivel foglalkoznod.Mizu meg van az új autó?Sikerült találni?
Nincs abban semmi hogy volt magyar férjed is :DDD
Nekem is volt.Persze ebbδl rengeteg sok problémám keletkezett anyósommal,és a családdal.Nem akartak elfogadni,mert nem elég hogy külfδldi vagyok,ráadásúl már férjnél is voltam!Szegény párommal 2 évig nem beszéltek ezért!!!
Mi nagyon sokmindent kibírtunk egymásért,s sokminden tδrtént,ami meg erδsített minket,pedig pont az ellenkezδjére számítottak mások :D
Nem csak én szenvedtem el dolgokat másoktól,eleinte saját családomtól is,hanem a párom is legalább annyit,de ez csak arra volt jó,hogy jól meg edzett minket :)))))))
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Természettudományi érdekességek, felfedezések
- Honlap érdekességek, statisztikák
- Történelmi érdekességek
- Csongrád, Bács-Kiskun megye látnivalói, érdekességek
- 5+1 érdekesség, amit biztos nem tudtál a kecsketejről