Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Apróhal sült (Samak Ma'li) recept

Apróhal sült (Samak Ma'li) recept

Az Apróhal sült (Samak Ma'li) hozzávalói:
80 dkg apró hal
1 citrom leve
2 fej fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
bő olaj a sütéshez
12 dkg liszt
1 evőkanál köménymag
só és bors


Az Apróhal sült (Samak Ma'li) elkészítési módja:
A halacskákat megtisztítjuk és ha nem túlságosan picik, eltávolítjuk a belső szerveket. Megmossuk, majd lecsurgatjuk. Az apróra vágott fokhagyma levét kinyomkodjuk és összekeverjük citromlével, sóval és borssal. A lisztet a citromlével, a köménnyel, az olajjal és kevés vízzel, lágy palacsintaszerű tésztává keverjük. Megsózzuk, borsozzuk. A halakat ebbe a tésztába forgatjuk és nagyon forró, bő olajban aranyszínűre és ropogósra sütjük. Papírszalvétára kiszedve, lecsöpögtetjük, tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


Az apróhal sült (samak ma'li) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook