Anyukám minden új ruhámat leócsárolja (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én sokszor megdicsérem, mert tényleg nagyon csinos és helyes;)
Csak nem is tudom...
Lehet, hogy az a baj, hogy felismerem néhány mintában a nagymamám asztalterítőjét?
Vagy az anyósom által hordott ruhákra emlékeztetnek?
Jól állnak neki, csak egyszer véletlenül azt mondtam neki, hogy ez nekem nyanyás:DDDDD
Szegény, nem sokkal később azt mondta, hogy sok ruháját elad, mert mindig cikizzük a férjemmel:DDDDD
Na, azóta nem mondok ilyet! És a férjemnek is mondtam, hogy csak dicséret!
Ő már nem fog változni. Jobb lenne, ha meg sem hallanád a beszólásait, mert csak magadnak ártasz vele.
Sok idős nem tud megbékélni azzal, hogy idős lett. Bosszantja őket a fiatalság, a gyermekek. és hogy a fontosságukat hangsúlyozzák, mindig másokkal foglalkoznak. Semmi nem jó.
A munkahelyi telefonálást pedig tíltsd meg neki! Mondd, hogya főnököd és a kollegáid sem teszik és rossz szemmel nézik.
Voltam én is így anyámmal. Irigy. Irigy a fiatalságodra. Irigy emberrel mit leht kezdeni? Kiakasztanám extra szexi , ruhával, vagy ami apszolút nem a te stílusod. De ezt nem adod tuttára. Otthon abba jársz, kellsz, mintha természetes lenne.
Úgy várnám a beszólását!
Az, hogy lehordja a ruháidat, nem pesszimizmus!
És szerinted és férjed szerint jók a ruháid?
Jól állnak?
Teljesen más az ízlése, anyukádnak, mint neked?
A menyem legtöbb ruhája nem tetszik nekem. Szerintem elég nyanyás, de látom, hogy a fiatalok most így öltöznek, és neki is jól állnak.
Nagyon ritkán, talán mondtam kritikát, de igyekszem inkább nem tenni.
De az én anyukám szerint szinte minden ruhám ronda és ma is "lebohócozott" az új nadrágomban.
Alapból borzasztó pesszimista, a férjem is kérdezte már, hogy miért látja mindenben a legrosszabbat????
Azt is kritizálja, ami jó?
Húúú, én is szoktam a gyerekemnek mondani, hogy ez nem túl jó, és elrontja magát vele;)
De ő, mindig leállít, illetve sokszor inkább nem mondok semmit;)
Ha megkérdezi, akkor viszont nem tudok hazudni.
Azt tudni kell, hogy én sokszor varrónő szemmel nézem a ruhákat!
Együtt laktok ? Nagyon muszáj ? Gondolom, 40-50 éves lehetsz.
Finoman megkérhetnéd, hogy ne szóljon bele az öltözködésedbe, felnőtt nő vagy !
Parancsolgat is ? Megszokta, hogy megteheti, hiszen nem szólsz rá.
Én elköltöznék tőle, ha anyagilag megtehetném.
Állítsd le.
Nyújts neki segítséget, csak tudja, hol van a határ. Kérnie szabad, de nem követelni.
Anyukám 79 éves, de szerencsére egészséges. Minden saját ügyéhez elvárja, hogy intézkedjek és nem érdekli, hogy pont munkaidőmben vannak ügyfélszolgálatosok is munkaidőben. Ugyanakkor bármilyen ruhát vásárolok magamnak, az a szöveg jön, hogy "Te jó ég, hogy nézel ki benne", vagy "úgy nézel ki így, mint egy bohóc"..... ilyesféle megjegyzések.
Borzasztó pesszimista, mindenben a legrosszabbat látja.
Parancsolgat és kutakodik a holmijaim között.
Nem vagyok kiskorú, sőt, már annyira tinédzser sem.
További ajánlott fórumok:
- Egyre több a másikat lehúzó, pesszimista, rosszmájú ember... Mi a tapasztalatod?
- Hogyan lehet túlélni a hétköznapokat egy depressziós, pesszimista ember mellett?
- Nem pesszimista
- Mit lehet szedni borzasztóan sok gyomorsavra Rennie-n kívül? És hányás ellen B6-on kívül?
- Már borzasztó fizikai tüneteim vannak a stressztől,...
- Borzasztó állapotban volt az anyukám haja. Szégyellem...