Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Erre én is kíváncsi vagyok, írdd meg valóban az eredményt :)
Szia,Móni.Hát,nagyon sajnálom,hogy veled még mindig ugyanaz a probléma.Én őszinténszólva az alternativ gyógymódokban nem nagyon hiszek,illetve biztos van,ami hatásos,csak annyi kuruzsló van,aki pénzért mindenféle hókusz-pókuszt csinál,hogy az ember nem tudja eldönteni,hogy ki az igazi,aki tényleg tud valami hatásos gyógymódot.Mindenesetre,ha az orvosok tanácstalanok,és nem tudnak segiteni,akkor egy próbát megér.Végülis vesziteni max csak egy kis pénzt lehet vele,annál meg az egészség többet ér,ha mégis meggyógyit.És a hagyományos orvos is pénzbe kerül.Majd ird meg.hogy mit mondott,vagy csinált.
Hát gratulálok nagyon jó kézügyességed van ha ilyen gyönyörű ruhát tudtál varrni, nem kell pénzt adni érte olyan drágák a keresztelői cuccok és csak egy alkalom.
Nekem a tegnap megint rossz eredményeim jöttek ki nincs semmi bajom csak mondta a doki, hogy meg kell ismételni a labort és a gyuladás a szervezetembe még mindig nagy nem tudják mitől csak találgatnak. Ma megyünk Csikszeredába egy kinai orvoshoz ti hisztek a kinai orvoslásba?Én még soha nem voltam ilyen orvoshoz de dicséri mindenki egy próbát megér ugy gondolom, mert itt ameddig rájönnek mi bajod a lábad félig a koporsoba van.
Nagyon örülök ez valóban nagyon jó dolog.A szülő akkor tud igazán boldog lenni ha a gyereke egészséges.
Sziasztok.Köszi a dicséretet,annál is inkább,mert a Janka keresztelőruhácskáját én varrtam.
Ma nagyon jó dolog történt velünk.Voltunk allergiateszten,és kiderült,hogy Janka kinőtte a tejallergiát.A másfél év diétának végre megvan az eredménye.Nagyon örülök,hogy végre Janka is ehet,amit csak akar,nem kell a boltban állandóan a cimkéket olvasgatni,meg itthon is könnyebb lesz a főzés.Kicsit fura is lesz eleinte.
Ti jól vagytok?
Én is katolikusnak kereszetltem Ágit Endre után, habár én református vagyok. De itt a környezetemben mindenki katolikus és úgy éreztem egyszerűbb lesz neki is, ha ugyanaz lesz a vallása mint mindenkinek a családban.
Akkor előre is gratulálok a kis keresztény babádnak :)
Gabi, Janka valóban gyönyörű volt abban a kis fodros sapiban :)))
Megnéztem a képeket olyan gyönyörű Janka mint egy kis angyal.Én is ma megyek ruhát venni a kiscsajnak annyi szép ruha van alig lehet választani.Nagyon tetszik Janka ruhácskája is.
Hát igen,relativ,attól függ,hogy mihez viszonyitjuk.
Nálunk a keresztanya tartja a gyereket,és egyszerre van bent az összes,vasárnap,a mise után.A pap elmondja a mondókáját mindenkinek egyszerre,és azután sorban nevükön szólitja a babákat,és egyenként megkereszteli őket.Az egész nem tart tovább fél óránál,még igy sem,hogy 11 gyerek volt.De a gyerekeknek elég ennyit is kibirni csendben,sirás nélkül.Janka még az elején érdeklődéssel figyelt,aztán a végefele már kezdte unni,de szerencsére nem kezdett el sirni.De ha még sokáig tart,biztos nem birta volna ki bömböli nélkül.
Amúgy tettem fel egy pár képet a keresztelőről a naplómba,ha akarod,megnézheted.
Hát igen katolikus lessz a kiscsaj az apa vallását örökli, mert én evangélikus vagyok és itt nincs evangélikus templom, és nincs értelme evangélikusnak keresztelni és a katolikusba járatni.Itt csak egy gyereket keresztelnek de minden orába keresztelés van akkor szombaton, és még ami nekem furcsa volt az elsőnél, hogy én kell fogjam nem a keresztszülök. Nálatok hogy van?
Azért irtam, hogy nem lessz nagy keresztelő, mert a hétvégén egy 80 személyes keresztelőbe voltunk ahoz képest a miénk nem nagy.
Hát gondolom!Pedig ő fiú,akkor mire számitsunk majd a lányoknál?!
Na,azért nem lesz az olyan kis keresztelő.Nálunk csak anyámék,meg húgomék(ők a keresztszülők) voltak,meg a párom öccse.Ennyi.Úgyhogy vendéglő sem kellett,otthon tartottuk.
Katolikus szertartás szerint keresztelitek?Ezt onnan gondolom,hogy órákra kell járni.Nekünk nem kellett,csak egyszer felvette a pap az adatokat,és slussz!Mi reformátusnak kereszteltük,és elég egyszerű volt,de szép volt igy is.11 gyerek volt,és olyan aranyosak voltak,ahogy sorban tartották őket,fehérbe öltöztetve.
Akkor nálatok is kezdődik. Én is meg-meg elégelem de amikor a napiból késünk el ráadom amit kér csak ne menjünk sirva.Nadrág mindegy milyen de a blúz mániájától érzem sokszor, hogy megbolondulok.
Szia.Jankán mostanában vettem észre,hogy nem mindegy neki,milyen ruhát adok rá.Ma reggel pl.5 kisblúzt vettem elő a szekrényből,és egyik sem volt jó neki.Aztán megelégeltem a dolgot,és ráadtam,amit akartam először.Most mennem kell,mert vendégünk jött.
A "nagy lányról" jut eszembe, hogy a "nagy fiu "nem hajlandó felvenni a kosztümöt, mert az nem vagány.Hát igaz is nincs rajta pókember. A te lányod kezdett válogatni a ruhákba? Dávid mostanába kezdte mikor ment napközibe akkor még azt sem tudta mi az a pókember.
A legelső tehendőd kifizetni a papokat, mert ha nem fizetsz nem keresztelnek.Utána meg a vendéglő ha ott akarjátok csinálni.
Nem csinálunk nagy keresztelőt de igy is elég sok a tennivaló.Lefoglaltuk a vendéglőt beszéltünk a papokkal kel majd mennyünk órákra a keresztszülökkel stb.Kb.30 szemály lessz ebbe benne vannak a gyerekek is.Gabilive olyan jó volna ha itt laknál vinnék neked munkát vettem egy nadrágot és hosszu, kell keressek valakit aki felhajtsa nekem.Anyum feltudná hajtani de elromlott a gép.Elárulom, hogy én is textilt végeztem de még a tű sem áll jól a kezembe.Nem szeretem.
...de majd tőled fogom kérni a tanácsokat...
Ne is mond, nekünk is még hátra van....azt sem tudom, hgy mit kell és hogyan kell csinálni:((
köszönöm lányok. én sem sürün érek ide, ahhoz képest hogy csak 3 hós nagyon keveseket alszik napközben, nincs felkapatva, de igényli a foglalkozást amit én szivesen is csinálok, nagyon kitölti a napjaimat, csak ugy repül az idő. sajnálom, hogy nem tudok visszaolvasni, ahhoz képest, hogy nem rég indult a fórum elég sokat termeltetek. de talán majd lassan mindenkit megismerek. nekem itt nincss semmi segitségem, mindenki otthon van Erdélyben. az első hat hétben itt voltak a szüleim, na az nagy segítség volt, mert nehéz volt, korházban is voltam stb, de most nagyon jól megy igy ketteseben, párom sokat dolgozik, elvagyunk, sokat vagyunk kint, nagyon szereti a kiscsaj
Griet,gratula a lányodhoz(olvastam,hogy felállt)!Akkor hamarosan te is szaladgálhatsz utána!
Sziasztok.Hát rajtam nem múlik,de persze én könnyen beszélek,nekem már "nagy" lányom van,aki nincs is mindig itthon,meg a munkámat is itthon végzem.Azért napközben én is csak percekre ülök le a számitógép elé lazitásképpen,inkább este van rá több időm,miután Jankát lefektettem.
Nagy keresztelőt csináltok?
Szia én is örülök neked.Megnéztem a lányodat ahoz hogy januárba született nagy csajszi.Az én kislányom oktoberi de nálunk a másadik baba.
Hát nem kellene engedjük, hogy kihalljon ez a forum jó,hogy szép idő van de esténként irhatunk egymásnak.Nálunk két napig nem volt net, mert nagy szél volt és ilyenkor megmegy a netMost egy kicsit el vagyok foglalva, mert 9-én szeretnénk keresztelni és van futnivaló bőven de még jelentkezem. Kellemes napot mindenkinek.
Szia, az én babám is januárban született, csak 5 nappal később:)
Szia, persze, hogy "befogadunk" :)
Szia,persze,örülünk neked!Legalább szaporodik a létszám,úgyis olyan kevesen vagyunk,főleg most,hogy jó az idő.
Majd irj még magadról,meg a kicsi lányról.
Sziasztok, rátaláltam erre a forumra, befogadtok? én is erdélyi vagyok, Marosvásárhelyi, csak már 5 éve magyarországon élek. január 23án született a kislányunk Krisztina, tehát friss kismama vagyok
Igen,meg olyankor legalább kiselejtezem a kinőtt cuccokat:)
Akkor Janka most már egy igazi "kisasszony" lett :) Vedd úgy, hogy legalább gyakorolja vele a fel-le öltözést :)))
Hát, nekem az az érzésem, hogy lassan ki fog halni, főleg, hogy egyre melegebb van kinn, s hogy végülis csak négyen-ötön járunk ide vissza "rendszeresen" írogatni...
Szia.Jó,hogy itt vagy újra.Elég kihalt volt mostanában ez a fórum.
További ajánlott fórumok: