Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Rollandkám köszöni szépen, és természetesen mi is. :)
Igen a férjem hegedűkészítő, én ápolónő vagyok, de mivel most nincs munkahelyem így én is besegitek neki. :)
Sziasztok!
Bekukkantottam egy kicsit és köszönöm a fogadtatást, igyekszem sűrűn jönni. :)
Kellemes szép napot kivánok mindenkinek!
Én is üdvözöllek!:)
Nem ti éltetek régebben Koreában?
Szia ,üdv. minálunk a fórumon.Aranyos Rolland .A párod hegedűkészitő???komoly?
Gyere sűrűn ,hogy tudjunk dumcsizni.Nem vagyunk túl sokan,de jól kijövünk egymással és mindenkit szivesen látunk.:))
Sziasztok erdélyi anyukák!
Én is erdélyi anyuka vagyok, örülök, hogy megtaláltam ezt a forumot. Amikor időm engedi mindig be fogok nézni hozzátok.
Most pedig mindenkinek kellemes éjszakát kivánok. :)
Ugye-ugye?Én mondtam,hogy nem én vagyok a konyhatündér,hanem a gép!:)
Az a legjobb,hogy én,aki azelőtt soha nem csináltam semmilyen kelt tésztát,mióta megvan a gépem,minden héten kisül egy tepsi kifli vagy zsemle,reggelire,uzsonnára,és ez kb 15-20 percembe kerül.
Tettem fel a kenyérsütésről képeket.Valami ilyesmire gondoltál?
Ha érdekel még valami,kérdezz nyugodtan:)
De jót nevettem!Ismerős ez a levestészta=makaróni-féle történet!Nálunk olyasmi is előfordult,hogy elküldtem Jancsit a boltba,hogy vegyen meg egy bizonyos dolgot,ami feltétlenül kellett s ha már úgyis megy,még mondtam,hogy hozzon 3 másik dolgot is.Na a "3 másik"-at megvette,amiért tulajdonképpen elindult,és ami a legfontosabb lett volna,azt meg elfelejtette!Azóta csak cetlivel jár!
A blogodat ismerem:),de a sütit még nem láttam rajta.Mindjárt megkeresem.
Sziasztok
Kenyersutesrol..nallunk anyos majdnem minden nap sut kenyeret..de o dagasztja es labosban meg kalacsos tepsiben suti ki a lerben.Ez nem is kicsit faraszto...hisz aki dagaszt az tudja.
Krumpliskenyer amugy...a krumpli isteni finom izet ad neki.
Bevallom, hogy en nem csinalnam...de az izerol ne is beszeljunk.
Ismeroseim akiknek van kenyersuto gepuk meg vannak elegedve.....de kiscsaladosok( 1 gyermek) ugyanis nem lessz nagy a kenyer.Kalacsot es egyeb kelos tesztakat is kiprobaltak..tenyleg nehez lenne ugy elrontani:-).
Sziasztok!
Szóval a kenyérsütésről:én benne is sütöm a gépben a kenyeret,ez kb 3 óra.De ezzel annyi dolgom van,hogy belerakom a hozzávalókat,bekapcsolom a programot,majd 3 óra múlva,mikor csipog,kiveszem a frissen sült,ropogós kenyeret.
Ezen nincs sok fotózni való,de azért majd csinálok pár képet arról,ahogy dolgozik a gép.
Profik csak dagasztják a gépben,aztán átrakják egy jénai edénybe,és hagyományos sütőben sütik meg.Én még nem próbáltam,de egyszer erre is sort keritek,csak még egy kicsit dolgoztatom a gépet:)
Amúgy nem csak kenyérsütésre lehet használni,hanem mindenféle kelt tészták dagasztására és kelesztésére is.Igy ezekkel is alig van munka,és szinte elronthatatlanok.Azelőtt én sosem csináltam kelt tésztákat,mert nem volt kedvem dagasztani.
MMM, Gabi, azok a tökmagos rudacskák nagyon felkeltették az érdeklődésemet :) Azt hiszem, ki fogom próbálni a receptet.
Egyébként Gabi, (most nem kacagni), de engem nagyon érdekelne egy olyan kenyérsütési folyamat képekben. Meg tudnál egy ilyen csinálni a naplódban? Úgy, hogy fotózod a folyamatot, amikor éppen elkészítessz valami fincsi kenyeret? És leírod részletesen a folyamatot stb. Mindez azért érdekelne, mert én is erősen gondolkodom egy kenyérsütő gépen, s nem tudom, mennyire érné meg, mennyire tudnék én vele dolgozni, mennyire hosszadalmas a folyamat stb. Tudod, ilyen "kenyérsütés kezdőknek" tanfolyam :)))
Szia, Kinga! Sajnálom a csőtörést :(
Sziasztok! Én nem voltam világítani, itthon gyújtottam gyertyát a halottaimnak, de Endre kiment az anyósommal a temetőbe. Csendesen töltöttük a hétvégét, semmi extra, de jó volt.
Itt is nagyon hideg van, éjjel -9 fok volt állítólag.
Sziasztok!
Mi is temető(k)-ben voltunk hétvégén.Az én nagyszüleim itt vannak Szalontán eltemetve,Jancsi szülei Váradon.Igy szombaton egyik helyen voltunk,vasárnap a másik helyen.
Nagyon hideg lett nálunk!Mostmár-azt hiszem-visszavonhatatlanul itt a tél:(
Mi sem iszunk soha csapvizet, én egyenesen undorodom tőle, meg vagyok győződve, hogy tele van bacival. Magyarázhatják nekem, hogy szűrve és tisztítva van...
Mónika, tényleg jó, hogy úgy tűnik megoldódott a probléma és Dávid nem fájlalja tobbé a hasát!
Gabi: az a csomag muffinpapír pont jól jött volna most nekem a Madlene-hez. Nekem nem volt, úgyhogy egyszerűen őzgerincformában (azt hiszem így mondják) sütöttem meg.