Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Anyu almás pitéje recept

Anyu almás pitéje recept

Az Anyu almás pitéje hozzávalói:
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 tojás
20 dkg zsír
1 doboz tejföl
1 sütőpor
15 dkg cukor
1 citrom
fahéj
vaníliás cukor
zsemlemorzsa
3 kg alma
pici só


Az Anyu almás pitéje elkészítési módja:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az egyik tojást, sütőport, sót, cukrot, tejfölt, eldolgozzuk, kétfelé választjuk, az egyik felével kibéleljük a tepsit. Megszórjuk zsemlemorzsával. Az almát legyaluljuk vagy reszeljük, kinyomkodjuk, és a tésztára rakjuk. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, zsemlemorzsával. Lisztes deszkán a tésztát kinyújtjuk, az almás rétegre rakjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az anyu almás pitéje elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook