Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyósom megsértődik ha megszólalok, mert nem jól fogja a kislányomat. Ti mit tennétek hasonló helyzetben? fórum

Anyósom megsértődik ha megszólalok, mert nem jól fogja a kislányomat. Ti mit tennétek hasonló helyzetben? (beszélgetős fórum)


1 2
15. kataLilla (válaszként erre: 13. - Trapiti)
2015. jún. 4. 09:04
Hát igen kezdetektől, le sem veszem róluk a szemem. Egyszer már majdnem elküldött onnan mert nem folyamatosan engem nézett a kislányom. Küldjön! Én meg majd kinyitom neki a bejárati ajtót!
2015. jún. 4. 09:01

Részvétem!


Fasza párod van. :S

13. trapiti (válaszként erre: 11. - KataLilla)
2015. jún. 4. 08:59
Sehogy ne hagyd nála a gyereket. Amíg így áll hozzád addig biztosan ne. És figyelj rá hogy egyik szemed mindig rajta legyen...
12. kataLilla (válaszként erre: 10. - Trapiti)
2015. jún. 4. 08:49
Hát igen. Semmire nem számíthatok tőle vitás helyzetben. Már sokszor mondtam neki, hogy ha esetleg ő lépne oda anyukához, hogy megigazítsa vagy mosson kezet mielőtt a pár hónapos csecsemőhöz nyúl akkor talán nem lenne harag. de ő egyszerűen képtelen kompromittálódni. :( Szomorú is vagyok ez miatt.
2015. jún. 4. 08:46

Lehet igen én is túlérzékeny vagyok, csak mióta röhögve meséltem nekem még mikor terhes voltam a babámmal, hogy leejtette a gyerekét a pelenkázóról. Pedig még a férje is ott állt mellette. Orvoshoz sem vitték. Én nyugodjak bele, hogy nálunk is lesz ilyen. Félelmetes. Hát hogy hagyjam így nála a gyereket? Nem merem.

Valójában nem az ő lelkivilága érdekel, sajnos a hátam mögött tömi a férjem fejét hülyeségekkel és szid engem. Pedig én még egyszer sem vágtam a fejéhez semmit, pedig megérdemelte volna.

10. trapiti (válaszként erre: 5. - KataLilla)
2015. jún. 4. 08:42
Neki is mondd meg szerintem, hogy akkor sem fogod hagyni magad ha ő hallgat, csak jobb lenne ugye ha melléd állna. Nem azt mondom hogy bántsa meg az anyukáját, de igenis egy ilyen helyzetben neki is a gyerekét kell védenie és kiállni a felesége mellett. Sokat elárul a hozzáállás arról hogy mire számíthatsz tőle egy-egy vitás helyzetben.
9. trapiti (válaszként erre: 1. - KataLilla)
2015. jún. 4. 08:39
Ne hagyd magad, nem baj ha megsértődik, majd kiheveri. Nálunk is ugyanez volt, amíg kicsi volt a gyerek mindent másképp akart csinálni ahogyan én. A felébresztős történet is megvolt, kiléptem pár percre a szobából, mire visszaértem már ébresztgette a pár hónapos kislányomat. Én visszafogottan, de határozottan elmondtam amit gondolok és nem is nagyon hagytam kettesben vele mert azonnal ilyeneket csinált. Nem nagyon fogott rajta a dolog egyébként, de egy idő - pár év - után megszokta hogy úgyis az lesz a gyerekkel amit én és a férjem akar, neki nem sok beleszólása van.
8. zebracsikó (válaszként erre: 4. - KataLilla)
2015. jún. 4. 08:36

Semmit. Ő ilyen.


Mondom: csak a gyerekre gondolj, nem kell anyós lelkét simogatni.


Meg kell tanulja, hogy a kislány a Te gyereked, Te nevelésed, a tudomány is haladt előre az ő idejében divatos feles-tej óta.

Kedvesen de határozottan közöld mindig, mit szeretnél.


Sőt, én a helyedben ilyenkor előrevetíteném neki azt is, hogy a gyerek táplálkozását is te fogod szervezni, és csak azt ehet, amit Te jóváhagysz.

Nem lesz csokika meg nyalóka a 10 hónapos kezében, még ha cuki is maszatosan.


És vond meg a vállad, ha megsértődik.


(Nemrég mesélte egy ismerős nagymama nagy büszkén, hogy hazajöttek külföldről a fia meg a menye a 9-10 hónapos babával, s ő vigyázott rá pár órát. És ő bizony csakazértis megetette nokedlival. És röhögött , mert sikerült átvágnia a saját gyerekét.... Egészen felháborító volt. Egyrészt nem is ehet ekkor még tojást, másrészt lehet épp lisztérzékeny is...de ha semmi baja, akkor is etikátlan ez az egész így. És a nagyi nem vette észre, hogy a sajéát gyerekét verte át )

2015. jún. 4. 08:36
a sértődős embereknél beválhat az a módszer, h valamiben kikéred a tanácsát, és akkor örül, h segíthetett. csak jól gondold meg, mi legyen az :)
2015. jún. 4. 08:35
kataLilla: te pedig egy kicsit túlérzékeny vagy. Ez egy ilyen időszak, de próbálj figyelni magadra is.
2015. jún. 4. 08:30
Csak hiába minden próbálkozásom, mikor a férjem meg csendben hallgat.
2015. jún. 4. 08:29
Igen, megteszem.Szeretnék jó viszonyt anyóssal,de teljes mértékben kompromisszum képtelen. Én is félek mi lesz később. Mikor 3 hónapos volt a kislányom fel akarta ébreszteni és határozottan rászóltam erre ő megsértődött és hazament. Azóta szinte mindenen megsértődik. Mit lehet kezdeni ilyen anyóssal? :(
2015. jún. 4. 08:27

"Anyuka/ Erzsi néni, legyen kedves emígy fogni a gyereket, ehhez ragaszkodom"


ennyit kell mondani, slussz


Ha meg viszontválaszra az jön, hogy ő is felnevelt -- gyereket, akkor meg mondd azt, hogy "De most az én gyerekemről van szó"


és mindezt kedvesen mosolyogva



Ne foglalkozz már ennyire anyós lelkével! Majd beleszokik abba, hogy karakán anyuka vagy.

2015. jún. 4. 08:23

Ne hagyd magad!!!!!!


Annyiszor javítsd ki szemrebbenés nélkül, ahányszor csak szükséges!


Nagyon fontos, hogy most lássa Rajtad, hogy konkrét elképzeléseid vannak a gyerekkel kapcsolatban, mert aztán majd mindenbe beleszól, főleg a táplálásba szoktak:

"miért nem adsz még neki tejet?, minek szopik még mindig?, bezzeg ilyenkor az én fiam már csirkepörköltöt evett" és hasonló


Csakis a sajád feje után menj. Ez nem is lehet kérdés, hiszen a gyereked egészsége múlik rajta. Nem vehetsz figyelembe más szempontokat.

2015. jún. 4. 08:19
8 hónapos a kislányom, még nem tud felülni csak kúszik. Anyósom meg folyton ültetni akarja. Minap megigazítottam a kezébe és vérig sértődött. Elmondtam neki, hogy nem ültetheti amíg nem ül fel magától, de nem érdekelte.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook