Ha nem keresem anyámat, az tényleg nagy hiba? (beszélgetés)
Ez egy nagyon megható történet.
Volt egy távoli férfi ismerősöm. Az apja elment hozzá. Mondta "fiam beszélni szeretnék veled". A fia azt mondta "apa most nem érek rá". Az apja éjszaka meghalt.
3 éve nem találkoztál vele ? Ha nincs benned olyan sérelem ami nem megbocsátható akkor szerintem keresd meg.
Belefutottam ebbe az írásba. Következtetést rmélem levonja a topiknyitó belőle
[link]
Sok ajtó zárva lesz előtted, de az Anyádé mindig nyitva lesz. Lesz amikor csk az övé, hogy tudj hova menekülni.
Nem feltétlen, csak azért mert megszült?
Fi:Azt gondolom te tudod mi történt köztetek miért döntöttél úgy h többet nem beszélsz vele. Ha hiányzik, keresd meg, bármikor. Egyből kiderül ő mit érez mit mond és te hogy érzel. Vagy megerősít a mostani döntésedben vagy nélküle mész tovább. Mindenképp jól jársz 😘
Az Anyák napja egy nagyon jó lehetőség arra,hogy megkeresd.Egy jó nagy beszélgetés anya- lánya közt szerintem mindig hasznos. Vagy pozitív vagy negatív lesz a vége. Mostmár felnőtt vagy. Csak nyerhetsz,főleg érzelmet,mert szeretetre van szükséged,hiányzik az anyukád. Ez természetes dolog. 😀👍Hajrá!
Remélem ez így van, így lenne helyes mindkét részről.
Szerintem az már messze nem a gyerekről szól. Egymást akarják bosszantani, megfeledkezve arról aki végső soron megissza a levét az egésznek. Ahogy írod, magasról tesznek a gyerekre!
ezt a 3 év "kiruccanást" bocsátani,
Azt gondolom, ha a fi-ban, ebben a fiatal lányban megszületett ez a gondolat, hogy az anyját meglátogatja, akkor hiányzik neki.
Itt az alkalom, hogy újra felvegyék a kapcsolatot egymással - történt, ami történt.
A lánynak be kell látnia, hogy az anyja nem gonoszságból "szekálta" őt tinédzser korában, hanem mert aggódott érte, szerette volna olyan felnőttnek látni, aki a jég hátán is megél.
Az anya, (szerintem) meg fogja neki ezt a 3 év "kiruccanást", hiszen a gyermeke, aki már felnőtt és el kell fogadnia, ha másként dönt.
Amikor egyik szülő, rokon azért is a másik elken próbálja hangolni a másikat, lecarva mi lesz a köjkeiből.
Látod, van aki nem is fiatal már, de a lánynak ad igazat, mert az anya csak szar lehet, ismeretlenül is.
Nem vagyunk egyformák.
Ha ez a sztori igaz, félelmetes mennyi ostoba ember van.
Tágabb családban nagymama nevelte a gyerekeket. Középiskolásan " nem birták a terrort", hogy fel kell kelni, iskolába menni, nem lehet cigarettázni, limitált az elbulizható pénz. Elmentek az apjukhoz. Eredmény: ketten otthagyták az iskolát, egyik árufeltöltő, másik munkanélküli. Harmadik a sokadik intézményben sodródik, de lehet látni, abból sem lesz semmi. Mindez vidéken, ahol nincs kitörési lehetőség. Lányok hamar terhesek lesznek, szegénység újratermeli magát.
Borzasztó, amikor egy család legiskolázatlanabb, alulműveltebb tagja dönt sorsok felett. Apa mindent megenged, apa jó.
15 évesen, mikor elhagytad ezeket láttad hibáinak? Azt, hogy próbált nevelni? Hogy próbált terelgetni? Ez a szülők feladata és örök aggódása, hogy a gyermekük megállják a helyüket.
Gondolom apád nem akarat nevelni, ezért érezhetted magad szabadnak.
Keresd meg anyádat és beszélgessetek!
Egyszer te is leszel majd szülő.
Gyereket csinálni nem nagy dolog. Szülni meg meg kell, nincs mese. A nevelés! Az a nem mindegy milyen hatással van a gyerekre. Többnyire ezen múlik hogy a gyerek később ajtót nyit-e az anyjára.
Legjobb venni egy mély lélegzetet és tovább menni. Ha rágódunk a szüleink viselkedésén csak rosszabb lesz a lelkünknek. A történteken soha nem tudod túltenni magad, de nem szabad hogy a múlt irányítsa a jelened és a jövődet! Fogadd el hogy mindig fájni fog neked ahogy nekem is, de gondolj másra ha eszedbe jut. Én is ezt csinálom.
en mindig arra gondolok, amikor azt mondjak nekem, hogy csak egy anyam van, hogy anyamnak is csak egy lanya van. en sokat kuzdottem azert, hogy szeressen es jol szeressen, nem tette. neki megsem mondja senki, hogy "a lanyodnak egyetlen gyerekkora volt es te tonkretetted".
addig szeresd mig el,mert utolag mar keso lesz!mindenkinek van hibaja s nincs tokeletes ember ezt ne feledd!
Gondolom nem 1x fordult elő, hogy nem voltál kész indulásra, hát bocs, de jogos, hogy kiborult. Ha meg azt írod, hogy kiállt melletted, elfogadott olyannak amilyen vagy, akkor valahogy nem igaz, hogy minden róla szólt. Abban sincs semmi negatív, hogy nem értett veled mindenben egyet, ez minden kapcsolatban előfordul. Lehet, hogy azért nem keres, mert elfogadta, hogy elmentél és apádat választottad, talán rosszul is esik neki azóta is. Szóval szerintem ha csak ennyi, amit leírtál, akkor itt lenne az ideje tisztázni a dolgokat, az majd eldönti a jövőt.
Majd,ha nem lesz,akkor már késő a sírjához járnod!!!
Azért ez más világításba helyezi a dolgot. Írtad, hogy nem bántott. Írod, hogy mindig kiállt melletted, és elfogadott olyannak, amilyen vagy. Nem értett egyet veled mindenben? Na és..? Ideges volt, mert miattad majdnem elkésett reggelente? Érthető.
Lehet, hogy pont várja, hogy nyiss felé. Én a helyedben nem hanyagolnám el. Az alapján, amit leírtál, nem érdemli.
Nem tudom érdemtelen e rá. Én szidtam őt másoknak és eljutott hozzá. Mindig kiállt mellettem de nem értett velem mindenben egyet, pl. elfogadta hogy a saját nememhez vonzódom de meg akarta magyarázni hogy tévedek, mert ő az ilyet észrevette volna. Sokat kiabált mert reggel nem voltam kész indulásra. Mert ő elkésik. Minden róla szólt, nekem nem hiányzik. Apámnál sokkal jobb, szabadabb lehetek.
Részletekben rejlik az igazság... megtudjuk, ha eljön az ideje. Hatásszünet.
Dehogy hiba. Gondolom èrdemtelen rà, azèrt nem keresed. Megdolgozott èrte. Èn sem keresem az enyèmet èvtizedek òta. Azt sem tudom èl-e.
Azért valamit csak tudsz. 15 évig nevelt, gondoskodott rólad, együtt éltél vele. Te költöztél el 15 évesen? Hogyan? Hiszen akkor még nem voltál felnőtt.
Nem bántott. Csak nem tudom mi történik. Ő sem keres, màr. Nem tudom mit gondol. Lehet látni sem akar.
Nem értem, 15 éves korodban költöztél el? Mi történt?
Okkal nem kerested? Bántott? Akkor nem hiba. Vannak, akik nagyon szeretnek belepofázni mások életébe, mindig jobban tudják, hogy mi a helyes stb. Csak te és anyád tudjátok, hogy valójában mi történt, amiért megszakadt a kapcsolat, és nektek kell eldönteni, hogy kibékültök, vagy sem. Ne hagyd magad befolyásolni.
Miért nem keresed, az életedre tört?
Ezt nem hibának szokás nevezni, hanem valami másnak
A helyes választ majd 50-60év után tudod meg.
A lényeg, én megkeresném a helyedben
További ajánlott fórumok: