Anya csak egy van? (beszélgetés)
Igen:) Szerencsére a "való életben" nem mondtak ilyet nekem, csak itt egy névtelen senki.
ez meglepő hogy itt is vannak hülyék? :)
A saját példám kicsit másabb, ugyanis itt apáról van szó, de a lényeg szerintem ugyanaz.
két nagyobb gyermekem az első házasságomból született (pontosabban a 2. még pocaklakó volt, mikor elköltöztünk), kicsik voltak, mikor a jelenlegi férjemmel összejöttünk. Lányaim már nagyok, 16, 17 évesek, ismerik a vér szerinti apjukat, kit soha nem neveztek apának, max. biológiai apának, donornak, mert az ő állításuk szerint (és igazuk is van) az az ő apukájuk, ki felnevelte, ápolta, mellettük volt mindig és szerette őket.
aki felneveli, törődik vele, szereti, az az Anya.
az a valaki egy nagyon hülye valaki lehetett.
Aki felneveli egyértelmű, de ismerősömnek az örökbefogadott lánya , megkereste azt a nőt aki a világra hozta őt és több testvérét , mind intézetben volt. A lány a szülőanyját istápolgatta és nem azt aki mindent, de mindent megadott neki és rajongásig szerette.
Van ilyen is.
Akkor is azt mondom, aki felneveli az az ANYA.
Jól esik, hogy ezt írjátok.
Egyértelmű: aki felneveli,aki mellette van,mikor beteg,vele nevet,vele sír!Ő AZ ANYA!!
aki ilyet mondott neked..az nem valami kedves húzás volt...te vagy az anyja és kész..te vigyázol rá,te óvod ,neveled..nem attól leszünk anyák,hogy szülünk...sok nő megszüli és borzalmas anya:((
Bár örökbefogadott gyermekem nincsen, de ismerek olyan felnőttet, akit nem a vér szerinti anyja nevelt fel. Egy időben kíváncsi volt a szúlőanyjára, megkereste, ideig-óráig ápolta is vele a kapcsolatot, ami aztán szép lassan elmaradt. DE mindig is a nevelőanyját hívta "édesanyámnak", és soha nem távolodott el tőle.
Ha akar, felnőtt korában találkozhat majd vele. Nem fogom megakadályozni.
Ez nem kérdés! Csatlakozom a 4. hszáshoz.
találkozik az anyjával aki a világra hozta?
Nem attól lesz anya valakiből, hogy -olykor felelőtlenül- világra hoz egy gyereket, hanem attól, hogy felneveli, gondoskodik róla, szereti, mellette van az élete minden fontos pillanatában.
Örökbefogadott gyermek esetében ki az IGAZI anyuka szerintetek?
Aki világra hozta a babát, vagy az, aki becsülettel, szeretettel felneveli?
Nemrég valaki azt mondta, hogy nevezhetem én magam "anyának", de a gyerekem úgyis a szülőanyukáját fogja szeretni.
Kíváncsi vagyok olyanok véleményére is, akiknek nem örökbefogadott gyermekük van.
További ajánlott fórumok: