Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Antidepresszáns adagjának emelése fórum

Antidepresszáns adagjának emelése (beszélgetős fórum)


2016. máj. 18. 20:00
Hát, Valdoxant írtak most. Nem tűnik valami erős szernek,de ki tudja. Melatonin. Pedig az alvásom teljesen ok.
28. Bucóka20 (válaszként erre: 27. - Povery)
2016. máj. 17. 12:07

Mert tini koromba is azt hallottam,h a rivotril az drog. Persze annak,aki nem betegsegre szedi,hanem heccbol.

Felek a gyogyszerektol,ugy ereztem menni fog anelkul is.

Xanax sr-t szedek,meg citapramot.

27. povery (válaszként erre: 23. - Bucóka20)
2016. máj. 8. 09:34
Szia! A rivot a gyógyszer neve,vagy csak rövidítetted a rivotrilt?Megkérdezhetem,h azt miért nem szeded?Ui. én azt szedem.
26. Sheldonna (válaszként erre: 25. - Enissa)
2016. máj. 7. 14:11
Nagyon köszönöm. Én eddig a grapefruitról tudtam, de lehet van más is. Megkérdezem. Tényleg hajlandó vagyok lemondani bármiről, legyen az hús, kávé, vagy tényleg bármi, csak ezt az "eszeveszett világfájdalmat" ne érezzem már, fizikai tünetekkel megspékelve. Az elmúlt másfél hónapban volt 5 percem, hogy jól éreztem magam, maga volt a mennyország. :)
25. Enissa (válaszként erre: 24. - Sheldonna)
2016. máj. 6. 16:04

Pont ma hallottam egyik ismerősömtől, hogy bizonyos antidepresszánsokhoz, nem lehet bizonyos gyümölcsöket enni, vagy sört inni (oké, az alkohol minden gyógyszer mellé tilos).

Életemben nem hallottam még ilyet,újdonság erejével hatott, erre is rákérdezhetsz, hátha valamilyen olyan ételt eszel amiben olyan anyag van, ami közömbösíti, vagy felerősíti a hatását a gyógyszereknek.

24. Sheldonna (válaszként erre: 23. - Bucóka20)
2016. máj. 6. 15:51
Szimpi az orvos nagyon, csak én érzem magam reménytelen esetnek. Mintha rám nem hatnának a gyógyszerek. Pl.: ha Frontinból beveszek akár 5-öt is, mintha semmit nem éreznék, ez ilyesztő. (Az alkoholt is mindig jobban bírtam az átlagosnál) Hát ezeket mind el kell mondanom, végül is ő az orvos, igazad van.:) Köszönöm a szavaidat.:)
2016. máj. 6. 10:50

Szia.Menj vissza nyugodtan az orvosodhoz es mondd el neki amit itt leirtal.

Tanacsa mindenkinek van,csak senki se orvos.

En is szedek antidepresszanst,emeltek is rajta 1-2 honapja,melle xanax srt azedek,ellotte frontint....a xanax utan rivot irtak,azt a csaladom megbeszelesevel nm kezdtem el szedni es az orvos is tudja.


Aterzem a helyzeted,en is nagy kakiba vtam...orvos nelkul ne donts v ha nem szimpi a doki akkor keress masikat.

22. Sheldonna (válaszként erre: 3. - Bjudit55)
2016. máj. 5. 19:14
Olvastam ezt kedves Judit és mérlegeltem is minden szavát, de amikor már ennyire mélyen van az ember mint én, akkor nehéz döntés meghozatala után választja azt, hogy inkább antidepi, mint az állandó reménytelenség és halálvágy sajnos.
21. Sheldonna (válaszként erre: 7. - Povery)
2016. máj. 5. 19:12
Én mondhatom a pszichiáteremnek, hogy úgy érzem, hogy számomra ez egyre rosszabb, nem kellene még több időnek el telnie, mint másfél hónap?
20. Sheldonna (válaszként erre: 17. - Messzi idegen)
2016. máj. 5. 19:10
Szia! Én is ezt tapasztalom, hogy nagyon fontos mellé a pszichoterápia. Legtöbbször az hiányzik, hogy kibeszélhessem magamból a dolgokat, és valaki megnyugtasson, hogy van még remény és picit és értékes vagyok a rossz döntéseim ellenére. Szeretném az életemben kialakult káoszt kicsit rendbe tenni:)
2016. máj. 4. 17:50
Az is eszembe jutott, hogy vajon az akadályozza-e nálam a gyógyszer hatását, hogy hajolaj kapszulát, illetve B-vitamin komplexet szedek? Semmiben nem vagyok most biztos. Azt olvastam, hogy ezek kiegészíthetik az antidepik hatását. Az nem lehet, hogy nálam ezek miatt nem működik?
2016. máj. 4. 16:55
Köszönöm Mindenkinek a kedves és figyelmes válaszát. Szeretnék majd reagálni, egyenlőre az írás is nehezen megy.;-( Nehéz átvészelni a munkanapokat, az emberek társaságát,és "eljátszani",mintha lenne még erőm bármire. Közben meg hallgatni a barátomat,hogy szedjem össze magam. Mintha nem azon lennék. Úgy érzem,semmi támogatást nem kapok...
2016. máj. 3. 22:59

Szerintem önmagában a gyógyszerezés nem túl jó dolog.

Fontos mellé a pszichoterápia,csak hát sok pszichiáter már unja az életét,meg a munkáját is......a legkönnyebb felírni valamit,és leszarni a pácienst.

Nem ördögtől valók az antidepresszánsok,de bizony sok a rossz tapasztalat velük.

Való igaz,volt akit helyre tettek már.

16. Enissa (válaszként erre: 14. - Bjudit55)
2016. máj. 3. 22:44

Nem akarok okoskodni, de mindent alá lehet támasztani kutatásokkal és betudják bizonyítani az ellenkezőjét is, szintén komoly kutatásokkal.


Nekem volt szerencsém találkozni, gyógyszer által gyógyulttal is.Én is leírtam egy véleményt, elfogadom másokét is, hiszen nem vagyunk egyformák, nem reagálunk egyformán még a gyógyszerekre sem. Felnőtt emberek, meg maguk döntenek a sorsukról, remélhetően helyesen.

15. messzi idegen (válaszként erre: 1. - Sheldonna)
2016. máj. 3. 17:17

Azonnal szólj az orvosodnak,ha rosszul vagy.

Ilyenkor nem szabad várni.

14. bjudit55 (válaszként erre: 13. - Enissa)
2016. máj. 3. 17:09

Részemről nem annyira ész osztás akart lenni, inkább csak ismeret bővítés céljából tettem be olyan írásokat, melyek kutatási eredményekkel is alá vannak támasztva. Pont ezért hiteles számomra Szendi, no meg hogy neki is pszichiáter végzettsége van, de nincs képe a betegeket átverni.


"Vagy az is lehet, hogy nálam másfajta gyógyszer kell majd?" Tovább kérdezek: lehet hogy nem is gyógyszer kellene? Mert hogy amit a pszichiátria gyógyító szernek nevez, attól még soha senki nem gyógyult meg. Egyre többet adagolnak belőle hogy elnyomják valamennyire a tüneteket, de még sosem hallottam senkitől ezt a mondatot: "Juhé! Az antidepresszánsoktól meggyógyultam! " Sajnos aki szedi, egyre betegebb lesz. Más utat kell találni! Az írásokból nagyon sokat meg lehet tudni, akár segítségül is szolgálhatnak mint nekem is.

13. Enissa (válaszként erre: 11. - Bjudit55)
2016. máj. 3. 15:17
Amit most leírtál, természetesen van benne igazság, nem vagyok elfogult sem egyik, sem másik oldallal. Én azért vagyok dühös, amikor ismeretlenül, ismeretlennek, diagnózis nélkül, de főleg TUDÁS nélkül osztjuk az észt.
12. Enissa (válaszként erre: 10. - Bjudit55)
2016. máj. 3. 15:15

Már olvastam, a véleményem nem változott.


Igen támadólag képek fel, mert egy kolléganőm kisfiát megölte a nagymamája, mert nem szedte a gyógyszert, egy ismerősöm kért orvosi segítséget, aki szintén gyógyszer nélkül gyilkosságra készült. Neki még volt annyi tiszta a tudata, hogy segítséget kért. Ezért vagyok piszok dühös, amikor magukat orvosnak gondoló emberek, mert elolvastak egyik oldalról bemutatott leírásokat, már el is döntik, hogy az mindenkire méregként hat.

Mert elolvasok egy regényt, nem leszek író. Csak éppen az író által látott, bemutatni kívánt dolgot látom az ő szemével látva.


Így van ez a linkeddel is.

2016. máj. 3. 15:10
Bocsánat! Azért érint ilyen érzékenyen engem ez a téma, mert engem is csőbe húztak, és szedettek velem antidepresszánsokat. Szerencsére idejekorán tájékozódtam, és magamtól szépen, lassan elhagytam a "gyógyszert". De továbbra is felháborítónak tartom, hogy nem azt teszi sok orvos, amire felesküdött.
10. bjudit55 (válaszként erre: 9. - Enissa)
2016. máj. 3. 15:06
Te ismered az antidepresszánsok valódi hatását? Nem. de ha érdekel, mielőtt támadólag lépsz fel valakivel szemben, ajánlom elolvasásra neked is az általam betett írásokat lentebb. Mindjárt nem ítélkezel.
9. Enissa (válaszként erre: 5. - Tavasz007)
2016. máj. 3. 14:48

Ismered a fórumindítót, gyakorlott orvos vagy?

Nem, nem vagy az, mert akkor ezt nem írtad volna le, így felelőtlenül.

Nem is tudom, a pszichés dolgokkal, hogy lehet dr Bubót játszani.

Mi van akkor, ha éppen a tanácsodra nem veszi be valaki a gyógyszert és tesz magában, vagy másokban kárt? Ja, arról nem fogsz tudni, de egyébként sem érint, nem ismered.

8. bjudit55 (válaszként erre: 5. - Tavasz007)
2016. máj. 3. 14:41
Ez teljesen igaz.
2016. máj. 3. 14:36

Lehet hogy neked maradnod kellett volna az 5 mg-nál.

Én mást szedek,de nekem is rosszabb volt a 10 mg-os,így visszatértünk az 5-re.

Olvasd el a neten a mellékhatásokat.Bár a betegtájékoztatóban is benne van.Sok segítséget ad az is.De ha nagyon nem vagy jól akkor ne várj,menj vissza.

Ha ez nem jó,akkor természetesen kaphatsz másikat.Sőt,váltani is kell,mert ez láthatóan nem jó.

6. Enissa (válaszként erre: 1. - Sheldonna)
2016. máj. 3. 14:34

Szia!


Nem ismerem a gyógyszert, de van amelyik 2-3 hónap alatt fejti ki a hatását.


Ha rosszabbul érzed magad az emelt adagtól, próbáld ki azt a dózist, amitől még voltál jó hangulatú.


Nem szabad idegenektől tanácsot kérned, hiszen sem rólad, sem a körülményeidről nem tudhatunk semmit.

Kibicnek semmi sem drága, nem a saját bőrüket viszik a vásárra. Tehát azt se fogadd el, hogy hagyd abba, azt sem , hogy ne.

Talán az orvosod tudja, mit írt fel és mire.

Adhatnak itt Neked tanácsot, hogy bezzeg ez nekem bejött, vagy nekem nagyon car volt, de ne feledd 2 egyforma eset nincs. Még családon belül sem, mindenki másképpen reagál minden gyógyszerre.


Mielőbbi gyógyulást kívánok!


Az orvos segíthet, de attól a problémád megmarad, a feldolgozásában tud segíteni.

5. tavasz007 (válaszként erre: 1. - Sheldonna)
2016. máj. 3. 14:28
inkább járj el terápiára, már nagyon sokféle van, és deríts ki, h miért érzed magadat cudarul. Ezek a gyógyszerek nem sokat érnek, főleg, ha egyre rosszabbul vagy. Inkább ártanak, mint használnak.
4. bjudit55 (válaszként erre: 3. - Bjudit55)
2016. máj. 3. 14:03
"Főleg a Depresszióipar" nagyon elgondolkodtató.
2016. máj. 3. 14:01

[link]

Itt tekerjél lejjebb a Depresszió címszóig, majd az alcímek tartalmát olvasd el. Tanulságos lesz számodra.

2. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Sheldonna)
2016. máj. 3. 13:59
Ha nem érzed jól magad, azonnal szólj az orvosodnak. Ezek nem olyan szerek, amiket "majd megszokom" alapon kell szedni! Ne várj addig, amíg majd menned kell! Írok privit.
2016. máj. 3. 13:36

Sziasztok!

36 éves nő vagyok.

1 hónapja és 2 hete szedek antidepresszánst (Escitalopram Sandoz), 30 napig 5 mg-ot naponta, két hete pedig felemelte a pszichiáterem 10 mg-ra. Egyre rosszabbul érzem magam lelkileg, pedig már 2-3 hét alatt szokott hatás mutatkozni, úgye? Néha még volt egy kis örömérzetem, amikor 5 mg-ot szedtem még, de már semmi, még rosszabb, mint előtte. Pszichoszomatikus tüneteim felerősödtek, és mindent sokkal rosszabbnak látok, mint előtte. Legközelebb csak május 17-én megyek pszichiáterhez, (remélem, addig túlélem valahogy a mindennapokat), illetve 10-én első alkalommal pszichoterápiára. Volt már valakinek hasonló tapasztalata az adag emelése után? Vagy az is lehet, hogy nálam másfajta gyógyszer kell majd?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook