Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Angol puncs recept

Az Angol puncs hozzávalói:
0.5 l tej
0.4 l tejszín
10-12 dkg Rama(kb egy fél kocka)
8-10 evőkanál cukor
2 cs vaníliás cukor
2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor
2 tojássárgája
1 csomag babapiskóta
kevés rum vagy aroma
befőtt meggy
10 dkg mazsola
10 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj
tejszínhab a tálaláshoz


Az Angol puncs elkészítési módja:
2dl tejben elkeverjük a pudingprt és a tojássárgát.
A többi tejet a cukorral, vaníliás cukorral, tejszínnel és a margarinnal velfőzzük. Amikor fő lassan belecsorgatjuk a pudingos keveréket és krémmé főzzük.
Egy tál vagy jénai aljára babapiskótát rakunk, meglocsoljuk rumos tejjel vagy rumos meggylével. Megszórjuk rumba áztatott mazsolával, meggybefőttel és cukrozott narancshéjjal. A krém felét ráöntjük, majd megint piskóta és a többi hozzávaló, végül a krém másik fele. Tetejét cukrozott narancshéjjal meghintjük. Hűtőben néhány óra alatt lehűl és összeérnek az ízek. Tejszínhabbal tálaljuk.


Több apró tálkába is szétoszthatjuk, de mivel tejszínhab megy a tetejére úgy is jó, ha nagyobb edényben van és abból szedünk.
A piskótákat jól locsoljuk meg, hogy ne legyen száraz, de az sem jó, ha tocsog a lében.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. dec. 29. 19:35
Az angol puncs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook