Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Angol nyelvű bölcsöde, óvoda? Mik a tapasztalatok? Megéri? fórum

Angol nyelvű bölcsöde, óvoda? Mik a tapasztalatok? Megéri? (tudásbázis kérdés)


2010. júl. 28. 10:53

Sziasztok!

Azt meg tudnátok mondani, hogy egyébként mennyibe kerülnek ezek az angol nyelvű óvodák?

mert itt nálunk is van egy Helen Doron ovi, vagyis szerintem csak volt, mert múltkor elsétáltunk arra és nem úgy néz ki, mint ami működik is. Pedig érdeklődni akartunk az árakról.....

2010. júl. 23. 11:45
Szia,szerintem ne gondolkozz még ezen bőven van időd,még nagyon pici a babád!
14. emagdi (válaszként erre: 13. - A14deb9047)
2010. júl. 19. 16:52

olvasd el a 6-os bejegyzést, ott van, hogy miért kell iskolás kor előtt elkezdeni tanítani egy nyelvet. :)


nem arról van szó, hogy később nem tud bármit megtanulni, hanem arról, hogy így tökéletes kiejtése lehet (amit később nem lehet már elsajátítani), és sokkal gyorsabban tanulhat.

2010. júl. 19. 16:50

Ennek a reklámnak inkább üzlet szaga van.

Nem vagyok ellene az idegen nyelv tanításának, csak most már kezdenek átesni a ló túloldalára.


Fogsz otthon azon a nyelven beszélni vele, amit tanítanak neki? Tudomásom szerint főleg nagyon egyszerű versikéket, mondókákat stb. tanulnak. Ez még távol áll attól, hogy majd tudjon beszélni egy idegen nyelvet.


Amikor az általános iskolában kezdődött az idegen nyelv tanítása, a fiam angolt szeretett volna, de nem engedték. Így maradt a francia nyelv. Elkerült középiskolába, nem engedték, maradt a német és a latin. A főiskolán újra csak a franciát engedték neki. Aztán nekifeküdt autodidakta módon az angolnak, majd kiment Angliába. Kint vizsgázott le. Már csak a felsőfokú nyelvvizsga van hátra. És készül a spanyol nyelvvizsgájára.

12. emagdi (válaszként erre: 11. - De4b589afa)
2010. júl. 19. 16:49

arra jók, hogy az alapokat megtanítsák a gyerekeknek.

mint már korábban írta valaki, iskolás kor előtt kell egy nyelvvel megismerkedni (hallani) ahhoz, hogy később megfelelő kiejtéssel tudjon beszélni.

erre tökéletesek az ilyen óvodák. s ha később folytatja a gyerek a nyelv tanulását, sokkal könnyebben fog menni neki.

de hogy ez megéri-e azt a szülőnek kell eldönteni:) (szerintem igen, ha valaki olyan helyzetben van, hogy ki tudja fizetni)

2010. júl. 19. 16:36

Nagyon érdekelne, hogy tényleg megtanítják őket, aminek később nagy hasznát veszik, vagy csak átverés az egész.

Tudom, hogy kicsi korban minden sokkal könnyebben megy, a tanulás is. De vajon tényleg jók ezek az ovik/bölcsik?

10. de4b589afa (válaszként erre: 9. - A14deb9047)
2010. júl. 19. 16:34
Van egy ismerős család ismerősöm. Ott a szülők perfekt németek, de tökéletesen beszélnek magyarul is. Otthon a 3 gyerek születésüktől fogva németet hallott, és úgy is tanultak meg beszélni. Majd magyar oviba jártak,ott hallottak először magyar beszédet. Jelenleg kiskorúak még, az egyik egészen pici. a két nagyobb gyermek tökéletesen használja mindkét nyelvet ( a picikét nem tudom.)....
2010. júl. 19. 16:21
Nem bántani akarlak: az óvodából úgy kerülnek a kisgyermekek az iskolába, hogy nem tudják magukat kifejezni. Ahol én tanítok,(nemzetiségi település) ott első osztályban kezdik az idegen nyelv oktatását (és csak ezt az egyet, mert ezt támogatja a külföldi ország), és sajnos keverik a kettőt. Az a vége, hogy egyiket sem tudják, mert még nem tudnak különbséget tenni a két nyelv között.
8. 204b456479 (válaszként erre: 7. - Sunshine24)
2010. júl. 19. 16:20
Egyetértek, élő példa vagyok...mármint hálás lettem volna, aztán a saját hülyeségem miatt nem irattak be :(
2010. júl. 19. 16:18
Ja, és mikor kezünk el idegen nyelvet tanulni? Jobb esetben az első, rosszabb esetben a második kritikus időszak táján. Én maximálisan híve vagyok az idegen nyelven történő oktatásnak már egészen pici kortól. Olyan világban élünk, ahol elengedhetetlenül fontos akár több nyelv ismerete is. A gyerek később csak hálás lesz neked, ha ilyen oviba iratod. Hajrá!
2010. júl. 19. 16:15

Csak egy érdekesség:

Kutatók szerint az egészséges kisgyermek agya bármikor képes megbirkózni párhuzamosan két, vagy több nyelv elsajátításával (gondoljunk csak a különböző anyanyelvű szülők kétnyelvű gyerekeire).


Születéskor olyan korlátlan, konvenciók nélküli fonetikai bázis áll rendelkezésünkre, mely lehetővé teszi, hogy bármely nyelv anyanyelvünkké válhasson. Csecsemőként tehát nyelvileg “univerzálisak” vagyunk. Az első életév második felében a baba gőgicsélése már egyre inkább a hozzá beszélőktől hallott beszédhangokra korlátozódik.

Az első “biológiai sorompó” 6-7 éves korra, az iskolaérettség elérésére tehető. Ekkor a hallott “új” beszédhangokat már az addig megismert hangokhoz társítják a gyerekek (“dobozolnak”, az új nyelv számukra ismeretlen hangját úgy hallják, mintha az idegen nyelven beszélő a saját nyelvükből ismert egyik hangot ejtette volna ki, csak egy kicsit másképp…) Eddig mindenképpen meg kell kezdődnie az új nyelv elsajátításának ahhoz, hogy az teljesen sikeres legyen, vagyis az illető majd folyékonyan, és hibátlan kiejtéssel beszéljen.


A második kritikus időszak a pubertás kezdete körül van – ez az egyéni különbségeket figyelembe véve körülbelül 10-12 éves kort jelent. Ha eddig nem ér valakit megfelelő nyelvi inger, soha nem fogja életkorának megfelelő szinten birtokolni a nyelvet. A pubertás kezdetekor a gyermek elveszíti különleges nyelv-elsajátító képességét. Az agy elveszíti azt a rugalmasságát, mely a nyelv új hangjainak, és a szokásostól eltérő logikájának elsajátításhoz szükséges, hiszen az anyanyelv birtokában már nincs szükség akkora “befogadóképességre”. Emiatt lehet az, hogy gyermekünk akcentusmentesen és biztos nyelvérzékkel csak akkor lesz képes idegen nyelveket beszélni, ha a pubertáskor beköszöntése előtt éri az anyanyelvtől eltérő intenzív nyelvi hatás.

5. 204b456479 (válaszként erre: 3. - A14deb9047)
2010. júl. 19. 16:11
azt otthon úgyis megtanulja, de sosem árt, ha az ember tud másik nyelven, és kiskorban az ember sokkal fogékonyabb.
2010. júl. 19. 16:09
A fenntartójának mindenképpen.
2010. júl. 19. 16:09
Először talán a saját anyanyelvén kellene először megtanulnia szépen beszélni a saját hazájában.
2010. júl. 19. 16:07
Szerintem mindenképpen. Anyumék francia oviba akartak iratni régen, csak sokat bőgtem, ezért nem :D de bánom már h sokat bőgtem, most perfekt francia lennék. :( tehát mindenképpen ajánlom! a gyereknek csak előnye van belőle!
2010. júl. 19. 15:55
Angol nyelvű bölcsöde, óvoda? Mik a tapasztalatok? Megéri?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook