Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ananászos pulykanyárs szójás mázzal recept

Ananászos pulykanyárs szójás mázzal recept

Az Ananászos pulykanyárs szójás mázzal hozzávalói:
4 szelet konzerv ananász,
4 kisebb fej lilahagyma,
2 db piros kaliforniai paprika,
20 dkg pulykamellfilé,
1 dl szójaszósz,
5 cm-es gyömbér, megpucolva, lereszelve,
1 evőkanál cukor,
frissen őrölt bors.


Az Ananászos pulykanyárs szójás mázzal elkészítési módja:
Az ananász-karikákat nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük, a kaliforniai paprikákat kimagozzuk és szintén nagyobb kockákra vágjuk, a pulykamellet pedig kb. 2x2 centis darabokra szeleteljük. Az előkészítés utolsó fázisaként előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Elkészítjük a mázat. Ehhez egy keverőtálba öntjük a a szójaszószt, hozzákanalazzuk a reszelt gyömbért, végül beleszórjuk a cukrot és némi frissen őrölt borsot. Elővesszük a grill-pálcákat, és váltogatva fefűzzük rájuk a gyümölcs, zöldség és hús falatokat. Ha már minden nyárt elkészült, előveszünk egy nagyobb tepsit és kibéleljük alufóliával. A közepére jó sok alufóliából készítünk egy masszív hurkát. Ebbe fogjuk beletűzni a nyársakat. A pálcikákra húzott finomságokat megfürdetjük a mázban, és sorra belebökjük a fóliahurkába. A tepsit óvatosan a sütő legalsó részébe helyezzük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben többször megkenjük a nyársakat a mázzal.


Kategória: Húsételek receptjei


Az ananászos pulykanyárs szójás mázzal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook