Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Ananászos pulyka recept

Ananászos pulyka recept

Az Ananászos pulyka hozzávalói:
Gyors és finom!

- 1 kg pulykamell
- liszt
- 1 db ananász/ 1 ananász befőtt
- cukor
- gyömbér
- szerecsendió
- só, bors
- citromlé
- olívaolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor


Az Ananászos pulyka elkészítési módja:
Szeld vékony csíkokra a pulykamellet, majd forgasd lisztbe, hogy vékony réteget képezzen a liszt a húson. Serpenyőbe hevíts olajt, süsd meg rajta a húst és ízesítsd kevés gyömbérrel, szerecsendióval és borssal. (Sózni a végén kell!) Egy másik edényben karamellizálj 2 evőkanál cukrot, majd forgasd meg benne az ananászkockákat és locsold meg pici borral és citrommal, végül néhány perc után vedd le a tűzről. Burgonyapürével nagyon finom!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az ananászos pulyka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook