Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Ananászos currys lazac recept

Ananászos currys lazac recept

Az Ananászos currys lazac hozzávalói:
4 szép lazacszelet,
1 doboz ananászkonzerv,
kis csokor friss kapor,
só,
cukor ízlés szerint,
1,5 dl tejszín,
teáskanálnyi currypor
púpos evőkanál étkezési keményítő.


Az Ananászos currys lazac elkészítési módja:
Megtisztítjuk a lazacokat, besózzuk, vajon-olajon megsütjük, melegen tartjuk. A mártáshoz serpenyőbe öntjük az ananászkonzervet, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a curryt és jól kiforraljuk. Néhány percnyi forralás után, hozzáadjuk az összevagdalt friss kaprot, majd kis idő múlva a vízben feloldott étkezési keményítőt is. Összeforraljuk, és a halszeletekre öntjük egy részét, a többit csészében szervírozzuk. Tejszínes krumplipürével szoktam tálalni, ha szeretik ropogós salátával együtt.

A krumplipüréből egy kicsit kivehetünk, és egy tojássárgájával elkeverve csodásan kidíszíthetjük a pürét.
A "megfestett" pürét csillagcsővel /tortadíszítővel/ a szépen tálban elsimított püré tetejére nyomjuk szép mintásra, és utána kis időre a sütőbe toljuk, egy kicsit megsül, és a minták gyönyörűen megbarnulnak egy picit.


Kategória: Halas ételek receptjei


Az ananászos currys lazac elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook