Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ananászforgács recept

Ananászforgács recept

Az Ananászforgács hozzávalói:
A keverék:

200 g liszt
fél kávéskanál só
3 evőkanál saláta- vagy olívaolaj, vagy olvasztott vaj
125 g sör vagy langyos víz
1 nagy tojás fehérje

egy kis doboz ananászkarika
3-4 evőkanál vaj


Az Ananászforgács elkészítési módja:
A lisztet és a sót tálba szitáljuk. A közepén mélyedést készítünk, és beleöntjük az olajat vagy az olvasztott vajat. A lisztet összehúzzuk középre, és apránként hozzáadjuk a sört vagy a vizet. Amikor a fele folyadékot hozzáadtuk, alaposan felverjük, majd hozzáadjuk a folyadék másik felét. A keveréket egy óra hosszat pihentetjük. Közvetlenül felhasználás előtt kemény habot verünk a tojásfehérjéből, és óvatosan hozzáadjuk a keverékhez. Az ananászkarikákat papírtörölközőre vagy tiszta ruhára helyezzük. A vajat forró serpenyőben felmelegítjük, majd az ananászkarikákat egyenletesen a keverékbe mártjuk, és a forró vajban aranybarnára sütjük – mindegyik oldalukat kb. 2-2 percig. Kiemeljük, és papírtörülközőn lecsepegtetjük. Megszórjuk cukorral, és melegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az ananászforgács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook