Amputáció (beszélgetés)
De még hogy...
A novemberben ledolgozott pénzem ez, tavaly csak január 6-án érkezett meg. És kicsit több is lett, mint amit vártam...
Évek óta először vagyok ilyentájban nyugodt.
Karácsonyi vásárba jártam. Kortylgattam finom eperbort. S persze bámészkodtam. Van egy jó szokásom, kacatokat nem vásárlok.
S te?
Az jó ha van pénz. Igaz nem boldogít, de meg nyugtat. :)
Hááát....:-D
Én is boszi vagyok, fog-ügyileg.
Ráadásul véletlenül kidobtam a beutalómat, szerezhetek másikat. Mert pénzem most egy darabig még van, és akár fogászati röntgenre is futja...
Úgyhogy ne is törődj vele. Merre jártál?
Guruljka merre vagy elveszve? Jól vagy?
Lehet hogy azért fordítva történt az eltünés? Mostanában idő hiányba szenvedek. Mai nap ketté tört az egyik fogam. Most már boszi kinézetem van
Megvan, köszönöm :-)
Nagyon jó kezdeményezés, az biztos!
Vagy itt a lényeg, a cikkben látható videó:
Itt egy másik, próbáld ezt:
A 2 hétnél arra értettem, hogy már nem fájt annyira, kivették a varratokat, stb.
Emlékszem, hogy apukám egész éjjeleken át járkált a fájdalom miatt, de más gondja nem volt. A seb szépen gyógyult.
Unokaöcsémnek szerintem 1 hét volt a varratszedés. Persze érzékeny sokáig, meg szokatlan és kellemetlen...
Az autó balesetes ismerősöm nő. Ha nem mutatja meg a kezét, észre sem veszem, hogy csak 4 ujja van.
És van egy ismerősöm, ő is lány, akinek motorbalesete volt. Az arcán sérült. Zavarja, de ettől sincs semmi baja.
A középujjas fiatal fiú ismerősöm gondolkodott azon, hogy műujjat csináltat, de végül is úgy döntött, hogy semmivel sem szebb, mint a csonkolt ujja.
Ez nagyon változó.
Nálunk, mármint a családomban és ismeretségi körömben, sok olyan van, akiknek az ujja vagy egy része hiányzik. Apukám legyalulta, neki kb. 2 hét alatt szinte teljesen rendben lett. A hátránya annyi lett, hogy leszerelték, mint tartalékos katonát.
Az unokaöcsém múlt évben vált meg a középső ujjától, neki is nagyon hamar meggyógyult. Szintén munkahelyi baleset. Egy ismerősömnek autóbalesetben roncsolódott össze a kisujja, senki nem vette észre hiányát. A fiamnak 3 évesen szakadt le a kisujjának a felső perce. Visszavarrták, de hónapokig jártunk még kötözésre, kisebb műtétekre. Senkit nem zavar az ujja csúnyasága. A csontot nem rakták vissza, így elég tömzsi a felső ujjperce, és csúnya körme. Ne aggódj. Senkit nem fog zavarni, hogy az ujjad egy része hiányzik!
Igen, egy-kettőre tavasz lesz!
És remélem, nem lesz sok csúszós napunk, egyelőre még nincs. :-D
Nagyon sok szeretettel gondolok mindenkire, ismeretlenül is.
Hozzászólásodról Szilvi az "Egy szoknya, egy nadrág" jutott eszembe :-)
Jönnek a hideg, csúszós napok... ami megnehezíti a dolgotokat :-( Kitartás, még párat alszunk és itt a Tavasz!
Igen, erről van tapasztalatom!
Amíg nem volt protézisem, én se szerettem utcára, emberek közé menni! De hát kellett!
Mondjuk még a szoknya jobb, mint a nadrág...
Igen Amarilisz, de ne aggódj, elég jól tudják pótolni!
Itt a cím is:
Egy végtag elvesztése - akár mekkora is - nagyon rossz és furcsa érzés! Nekem a lábam, combban.
Egy ujj annyiból szerencsésebb, hogy a funkcióját a többi részben átveszi, meg kevésbbé feltünő.
Itt páran el tudják mondani, milyen amikor egy lábbal kell végigmenni a városon. A felhajtott és feltűzött nadrágszár, vagy a szoknya alól kilógó egy láb vonza a tekinteteket. Biztos mindenkinek van erről sztorija...
Én is remélem, majd holnap talán több kiderül...
Lehet ma nem is alszom (más oka is van).
Szép éjszakát mindenkinek!