Amit terhesen kívántál, sokat ettél, később a gyermeked szerette? (beszélgetés)
Paradicsomlevet ittam literszám, és ecetes uborkát ettem.
Egyiket sem láttam még, hogy vett volna.
És ami pozitiv: terhességem alatt Pestre jártam tanfolyamra és napi 3-4 hamburgert megettem. / 90-b en ez még ujdonság volt / ez az, amit mindkettem imádunk és a hozzá hasonló egészségtelen mekis, burgeres cuccokat
Az apja sokszor felvitt, ő utálta ezeket a kajákat .
Nem, mintha nem is lennénk rokonok-
Én a pacalt, a gyümölcsöket, mákos gubát szerettem terhesség előtt, alatt és utána - jelenleg - is.
A tojástól viszont mindig hánytam.
Fiam ezek körül csak a tojást szereti és sok mindent , amire rá sem birok nézni.
Kérdeztem a mamát, hogy hogyan volt velem. Nyár közepén születtem. A mama evett mindent ami jött, ami csak termett a kertben.
Gyermekkoromban én is ettem mindent. Meggy, szeder, köszméte, cseresznye, barack, szőlő, körte, alma, ami csak termett a kertben. Nem voltam válogatós, de húsimádó voltam már akkor is.
Mentatea, állandóan azt ittam, a gyerek imádja. Látni kellett a pincérek arcát mikor jöttek rendelést felvenni és a gyerek a mentateát követelte bármilyen üdítő helyett. Filteres mindig volt nálam, ne legyen botrány ha épp nincs az étteremben.
A vaníliás dolgoktól terhesen felfordult a gyomrom, én azóta újra tudom enni, de a gyerek nem szereti a vaníliát 🤷♀️
Anyukám velem nagyon sok Islert evett.
A hideg kiráz ,ha csak rá gondolok.
Pedig imádom az édességet ,süteményt(kivéve az Islert)
Én hotdogért (óriáskifli ketté vágva, kifúrva, mustár, benne a főtt virsli) elmentem Pest másik felébe. Nem ettek sokat, a fiam is szereti a főtt virslit;)
És amit akkor utáltam meg az a gulyásleves. Már az illatától is hánynom kellett, és ez meg is maradt. 37 éve nem eszem meg a gulyáslevest.
Anyukám velem rántást evett :-))
Főzött, készítette a rántást, aztán mire odaért, hogy az ételbe tegye, elfogyott...volt, csak úgy csinált rántást..
Nem szeretem a rántást.
Első gyerekemnél nagyon falánk voltam, imádtam a hamburgert, pizzát, chipset....híztam is 22kg-ot a terhességem alatt. Szereti is a gyerekem ezeket.
Második terhességnél a görög salátáért voltam oda, sok gyümölcs és zöldség.
A szaglásom nekem is nagyon jó lett és persze mindentől is hányingerem volt, nemcsak az első harmadban, hanem végig....
Mi volt az?
Rengeteg mandarint megettem terhesen, a gyerkőc is szereti.
De tuti vannak olyanok, akik egész fura dolgokat kívántak, ettek...
További ajánlott fórumok:
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- Milyen nevet fogsz adni/adtál a gyermekednek?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Milyen farsangi jelmeze lesz gyermekednek?
- Milyen ételt szerettél meg vagy kívántál nagyon a várandósságod alatt?