Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Ami természetes, nem lehet elég hatékony? De igen! cikk

Ami természetes, nem lehet elég hatékony? De igen! (x)


Jó úton haladunk egészségtudatosság terén. Hál’Istennek egyre több nő foglalkozik a családja és saját egészségével – kirándulni viszi a gyereke(ke)t, zumbázik, jógázik, fut vagy tornázik, s közben még a boltban is szán némi időt a megfelelő ennivaló kiválasztására. Na de mi a helyzet a háztartási szerek polcánál?
Ami természetes, nem lehet elég hatékony? De igen!

Szépen gyarapszik azok tábora, akik tudatosan nevelik a gyermeküket – gondosan követik a hozzátáplálási táblázatot, nem hánynak fittyet a gyerekorvos útmutatására, szakcikkeket olvasnak, és általában véve jövőorientáltan gondolkodnak. Ételből a legjobb minőségűt, játékból (az éppen aktuálisan) a leginkább fejlesztőt, cipőből a legegészségesebbet veszik. A következő szint (szigorúan haladóknak!) a háztartási szféra. Merthogy ott is lehet olyan termékeket használni, amikkel kevésbé vagy egyáltalán nem stresszeljük a szervezetünket. Vegyük például a mosást: talán nem mindenki tudja, hogy a babák bőre nagyon érzékeny a hagyományos mosószerekre, öblítőkre, amelyeknek számos összetevője a mosás, száradás után is rajtamarad a ruhán. Ha a piciket – akik kiemelten hajlamosak az allergén reakciókra – ezen a téren is biztonságban akarjuk tudni, akkor válasszunk igazán minőségi, de csak természetes összetevőket tartalmazó termékeket!

Válasszunk tudatosan!

Miért vesszük meg az adott márkájú mosogatószert, amit használunk? A legtöbben alighanem azt válaszoljuk: mert a kereskedelmi tévékben ezt reklámozták. És ha őszinték akarunk lenni, hiszünk a reklámoknak. A reklám szerint pedig „xy” a világ legszuperebb mosogatószere, mosószere, mosópora. De mi fontos nekünk? Az elsődleges szempont természetesen az, hogy roppant hatékony legyen, és lehetőleg a kezünket se tegye hasonlatossá egy rinocérosz mama kacsójához.

Sokan fenntartással viszonyulnak az öko termékekhez, mert nem ismerik, vagy olyat használtak, ami nem volt elég hatékony. Pedig a még mindig méltánytalanul háttérbe szorult öko termékek ránk nézve is kíméletesebbek (egészségesebbek), és a környezet szempontjából is jobbak (lebomlanak, nem terhelik a környezetet). A világ legnagyobb ökológiai tisztítószer gyártója, az Ecover megoldotta a „hatékony ámde környezetbarát és egészséges” paradoxnak tűnő problémát: olyan termékeket állít elő, amelyek ugyanolyan hatékonyak, mint az agyonreklámozott, népszerű (de nem öko) termékek, viszont nem tartalmaznak kemikáliákat, hanem növényi és ásványi eredetű összetevőkből készülnek. S amellett, hogy nem bombázzák a szervezetünket veszélyes anyaggal, a környezettel is kíméletesek - mivel 100%-osan és gyorsan lebomlanak -, ráadásul állatkísérleteket sem végeznek a fejlesztés során.


Szeptember óta az Ecover hazai forgalmazója által még könnyebben beszerezhetők az Ecover termékek (mosószer csakúgy, mint mosogatószer, s más háztartási tisztítószer, sőt folyékony szappan, tusfürdő is). Az Ecoverwebaruhaz.hu bír a webes piacon a legnagyobb Ecover termékportfólióval. Odafigyel a lehető legjobb árra, állandó akciókat biztosít, és mindig találhatnak a látogatók öko témájú érdekességeket, információkat is.

Na de az ár…

Az Ecover mosószerek nem tartalmaznak foszfátot, optikai fehérítőt, szintetikus illatanyagokat és génmódosított összetevőket. Mégis hatékonyak! De az árlistán nem a legolcsóbb kategóriába sorolódnak. Látszólag! Viszont használatkor tapasztalhatjuk, hogy koncentráltabbak, mint számos más termék, így végeredményben anyagilag nagyjából ugyanott vagyunk, s még az egészségünkkel és a környezetünkkel is törődtünk. Plusz, ha vesszük a fáradtságot, hogy odafigyeljünk, mi a minimálisan szükséges mennyiség a jó mosási, mosogatási, takarítási eredményhez, és csak éppen annyit használunk, amit a szennyeződés, kosz mértéke megkíván, akkor meghökkentő takarékossági eredményeket érhetünk el.

Kerüljük a vegyszereket a gyerekek közelében!

A bőrünk felszívja azokat a vegyszereket, amikkel érintkezik. Ezért a mosószerből és öblítőből származó vegyszerek - amelyeket képtelenség kimosni a ruhából – egész nap a bőrünkkel érintkeznek, felszívódnak, allergiát, bőrirritációt okozhatnak. A mosogatószerekkel és más tisztítószerekkel ugyanez a helyzet. Ráadásul a mosogatás során az edényeken, tányérokon, poharakon maradt vegyszerek az emésztőrendszerünkbe is bekerülnek. A gyártás során egyes termékek szennyezőanyagot is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltők lehetnek.

Mondanunk sem kell, a pici babák és gyerekek még többet és még behatóbban érintkeznek a tisztítószerekkel kezelt felületekkel, mint mi, felnőttek. Ráadásul a gyerekek szervezete sokkal érzékenyebb a vegyszerekre. Ha van alternatíva a háztartási vegyszerre, amivel ugyanolyan eredményt érhetünk el, akkor miért ne választanánk azt? Az Ecover minden tisztítási fronton, felületre kínál alternatívát. (Ráadásul az Ecover európai öko-gyáraiban az EU-s szabályozásoknál is szigorúbb előírások biztosítják a prémium termékminőséget is!)

Az állatoknak sem jó a vegyszer

Sokan lakásban, házban tartják házi kedvenceiket, és nem is gondolnak rá, hogy számos esetben a cicák, kutyák szervezetébe több háztartási vegyszer jut be, mint az emberekébe (pl. a tappancsukon keresztül, vagy mikor valamit felnyalnak a padlóról). Ha természetes tisztítószert használunk, akkor őket is megkíméljük a felesleges vegyszer dózistól.

A jövő az öko termékeké – gondolkodjunk hát innovatívan!


Az Ecover megelőzte a korát: már 1980-ban – elsőként a piacon - foszfát-, perborátmentes mosóport kínált. Azóta is élen jár a vegyszermentes, emberi szervezetre és a környezetre ártalmatlan mosó-, és tisztítószerek fejlesztésében, gyártásában és a környezettudatos gondolkodás fontosságának hirdetésében.


Az öko termékek népszerűsége folyamatosan, és nagymértékben nő, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen gondolkodunk felelősségteljesen. Több információhoz jutunk, felvilágosultabbak vagyunk. Felismertük a környezetbarát, fenntartható fejlődés és az egészségmegőrzés szerepét. Egyre inkább beépül a mindennapjainkba. Ma még csak szelektív szemetet gyűjtünk, és rászólunk a gyerekre, hogy ne dobja el a sajtos tallér zacskóját az utcán, holnap pedig természetesnek vesszük, hogy öko mosogatószerrel mosogatunk el egy kiadós ebéd után.
(x) Ez egy szponzorált cikk

Írta: ökománia, 2013. október 21. 09:08
Fórumozz a témáról: Ami természetes, nem lehet elég hatékony? De igen! fórum (eddig 15 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook