Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás zabkása recept

Almás zabkása recept

Az Almás zabkása hozzávalói:
12 dkg zabpehely + 2 evőkanál
2 dl kókuszital
1 db alma
fél teáskanál citromlé

2 evőkanál méz
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 mokkáskanál őrölt fahéj


Az Almás zabkása elkészítési módja:
A 12 dkg zabpelyhet a kókuszitallal, csípet sóval 5-10 percig kis lángon megfőzzük.Félre tesszük. Az almát meghámozzuk,kimagozzuk és kockára vágjuk.Citromlével meglocsoljuk és lazán összekeverjük. Száraz sepenyőben megpirítjuk a 2 ek zabpelyhet. A mézet adjuk hozzá a zabkásához majd kanalazzuk kis tálkákba.Halmozzuk rá az almakockákat és a vörös áfonyát.Szórjuk meg a pirított zabpehellyel és a fahéjjal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás zabkása elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook