Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás zabkása recept

Almás zabkása recept

Az Almás zabkása hozzávalói:
12 dkg zabpehely + 2 evőkanál
2 dl kókuszital
1 db alma
fél teáskanál citromlé

2 evőkanál méz
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 mokkáskanál őrölt fahéj


Az Almás zabkása elkészítési módja:
A 12 dkg zabpelyhet a kókuszitallal, csípet sóval 5-10 percig kis lángon megfőzzük.Félre tesszük.
Az almát meghámozzuk,kimagozzuk és kockára vágjuk.Citromlével meglocsoljuk és lazán összekeverjük.
Száraz sepenyőben megpirítjuk a 2 ek zabpelyhet.
A mézet adjuk hozzá a zabkásához majd kanalazzuk kis tálkákba.Halmozzuk rá az almakockákat és a vörös áfonyát.Szórjuk meg a pirított zabpehellyel és a fahéjjal.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 15. 22:10

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook