Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Amarettós trüffel recept

Amarettós trüffel recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Amarettós trüffel hozzávalói:
25 dkg étcsokoládé (én Boci étcsokit használtam)
2 ek vaj
15 dkg Meggle cukrászhab (habtejszín) (OKÉ zacskós tejszínt használtam)
ízlés szerint cukor
1 zacskó vaníliás cukor
2 ek amarettó likőr (ha gyerekek is esznek belőle akkor ezt inkább hagyjuk ki)
10-15 dkg apróra tört mogyoró (törökmogyoró) ha nincs otthon mogyoró akkor dióval vagy mandulával helyettesíthetjük


Az Amarettós trüffel elkészítési módja:
Egy lábasba öntjük a tejszínt, likőrt, beletesszük a vajat és beletördeljük a csokit. Amikor a csoki elolvadt ízlés szerint ízesítjük. A simára kevert krémet hűlni hagyjuk majd 30 percig hűtőbe rakjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk, egy mély tálba tesszük. A megdermedt masszából nedves kézzel apró golyókat formálunk, meghempergetjük a mogyoróban és már kész is. Tálalásig hűtőben tároljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az amarettós trüffel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook